Sport

„Marian 15 case”, hoțul care i-a spart vila lui Gică Hagi, cere o pedeapsa mai mică. Detalii în premieră despre jaful din Pipera

Bărbatul care i-a spart casa lui Gică Hagi în decembrie 2017 a primit o pedeapsă de 8 ani și 8 luni de închisoare, dar cere acum reducerea acesteia. El a povestit modul incredibil în care a acționat
04.09.2021 | 20:50
Marian 15 case hotul care ia spart vila lui Gica Hagi cere o pedeapsa mai mica Detalii in premiera despre jaful din Pipera
„Marian 15 case”, hoțul care i-a spart vila lui Gică Hagi, cere o pedeapsa mai mică. Detalii în premieră despre jaful din Pipera. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În decembrie 2017, între Crăciun și Revelion, vila lui Gheorghe Hagi din Pipera a fost spartă de un bărbat care a sustras ceasuri și bijuterii în valoare de peste 50.000 de euro. Marian F., autorul jafului, a dat mai multe lovituri în perioada respectivă în zona Băneasa-Pipera, peste 15, iar prejudiciul este estimat la câteva sute de mii de euro.

Pentru faptele sale, hoțul a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare, dar trebuie să-i și despăgubească pe cei de la care a furat. Chiar dacă și-a recunoscut faptele, ba chiar a și povestit cu lux de amănunte modul incredibil cum a acționat, bărbatul cere reducerea pedepsei, deoarece consideră că aceasta este mult prea aspră.

ADVERTISEMENT

Detalii incredibile de la jaful asupra vilei lui Gică Hagi. Hoțul a venit cu autobuzul la locul faptei, iar la plecare a uitat o cutie cu bijuterii în curte

Marian F., bărbatul care a jefuit vila lui Gică Hagi în decembrie 2017, dar care a mai dat încă 15 spargeri în acea perioadă, și-a recunoscut faptele, sperând într-o reducere a pedepsei. El le-a povestit magistraților cu lux de amănunte modul cum a operat, dar și cum a scăpat fără să fie prins, deși la un moment dat își făcuse apariția la vilă un paznic.

Supranumit „Marian 15 case” în urma acestor lovituri, bărbatul a descris modul incredibil de operare a jafului. A venit la vila lui Hagi cu autobuzul 301, a intrat în curte sărind gardul cățărându-se pe un transformator, apoi a intrat prin efracție în casă, moment în care a declanșat alarma.

ADVERTISEMENT

Nu s-a oprit din treabă, chiar dacă și-a făcut apariția un paznic, care nu a observat însă nimic suspect și a făcut cale întoarsă. După ce a sustras din casă mai multe ceasuri și bijuterii, „Marian 15 case” a ieșit în curte, unde și-a petrecut noaptea, deși era iarnă și foarte frig. Spre dimineață, a sărit din nou gardul și a plecat de la locul faptei tot cu autobuzul 301, așa cum venise, dar a uitat în curte o cutie cu bijuterii aparținând soției lui Gică Hagi.

Uluitor! A vândut cu 3.000 de euro unui bișnițar ceasuri care valorau 50.000 de euro

Alte detalii picante de la spargere ies la iveală la aproape patru ani de la comiterea ei. Inculpatul a dezvăluit faptul că ceasurile furate de la Hagi, care valorau peste 50.000 de euro, au ajuns la un bișnițar din Sectorul 2 contra unei sume de 3-4.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„Fiind audiat în faza de urmărire penală (filele 27-31, 32, 35.37, vol. I), inculpatul Marian F. a recunoscut săvârșirea acestei infracțiuni și a declarat că între sărbătoarea de Crăciun și Revelion de la sfârșitul anului 2017, nu mai reține data exactă, dar știe că în cursul nopții, a sărit gardul locuinței printr-un colț urcând pe un transformator electric.

A încercat inițial să pătrundă în interiorul locuinței pe la etaj, însă nu a reușit prin acel loc și a coborât înapoi unde a forțat o fereastră tip termopan și a pătruns în interiorul locuinței.

ADVERTISEMENT

A căutat bunuri și obiecte de valoare în toată casa și își amintește că dintr-o cameră de la etaj, în partea stângă a încăperii, a observat un seif metalic, iar de pe acel seif a luat 3 ceasuri de mână, bărbătești, dintre care două erau din aur, iar unul avea curea neagră. Tot dintr-un dormitor de la etaj a luat și o casetă de bijuterii pe care a scăpat-o în curtea locuinței la plecare. În timp ce umbla în interiorul locuinței, s-a declanșat alarma sonoră, iar el și-a continuat căutările în interiorul locuinței, unde a stat în total aproximativ 10-15 minute, iar în acest timp nu a venit nimeni de la firma de pază să verifice locuința.

A mai menționat inculpatul că a venit în zona Pipera cu mijloace de transport în comun, respectiv cu ultimul autobuzul al liniei 301 și a coborât la stația dintre Jolie Ville și Grădina Zoologică, iar la plecarea din zonă a luat primul autobuz al liniei 301 din aceeași stație. Pe timpul nopții, până dimineață, a stat ascuns în interiorul curții numitului Hagi Gheorghe.

Bunurile sustrase le-a vândut a doua zi de dimineață unui bărbat pe care îl cunoștea de aproximativ 2 ani de zile, a cărui poreclă este “M___”, pe care l-a cunoscut prin târgurile din București și care locuiește în zona Lăptari-T__, Sector 2. În schimbul acelor ceasuri a primit suma de 3.000-4.000 de euro”, se arată în dosarul de la Judecătoria Buftea, prezentat de WOWbiz.ro.

Cum a fost descoperit jaful

Spargerea a fost descoperită la câteva zile după comitere de către șoferul familiei Hagi. Aflat în vacanță cu familia, Gică l-a trimis pe acesta să verifice dacă totul este în regulă la vilă, iar în momentul în care a descoperit în curte cutia cu bijuterii a alertat Poliția.

S-au făcut verificări, au fost vizionate înregistrările de pe camerele de supraveghere,iar bărbatul a fost identificat rapid și arestat. A primit o condamnare de 8 ani și 8 luni de închisoare.

Bunurile furate de la Gică Hagi de Marian F.

  • un ceas MAURICE LACROIX cu brățară din aur galben;
  • un ceas bărbătesc CARTIER;
  • un ceas bărbătesc CHOPARD cu curea din piele de culoare neagră;
  • un ceas bărbătesc FRANCK MULLER cu o curea piele neagră și cadran din aur alb;
  • un ceas de buzunar CHARLES HUBERT de culoare argintie;
  • un ceas de damă MAURICE LACROIX cu brățară din aur galben;
  • un ceas de damă ROLEX cu brățară metalică de culoarea alb și galben;
  • o cruciuliță din aur alb cu diamante;
  • un lănțișor din aur alb;
  • un inel din aur alb cu diamante de mici dimensiuni;
ADVERTISEMENT