Fotbal intern

Marian Copilu a elucidat misterul absenței de la CFR. Ce se va întâmpla cu Dan Petrescu

13.11.2020 | 18:42
Marian Copilu a elucidat misterul absentei de la CFR Ce se va intampla cu Dan Petrescu
ADVERTISEMENT

Marian Copilu nu s-a mai implicat în ultimul timp la CFR Cluj din cauza faptului că a trecut prin momente grele, cauzate de decesul mamei sale. Președintele clujean a lămurit și situația antrenorului campioanei României.

Copilu, președintele formației CFR Cluj, s-a întors lângă campioana României după o pauză de 3 săptămâni și a discutat despre situația antrenorului Dan Petrescu. El a spus că a lipsit de lângă CFR Cluj pentru că mama sa a murit, însă acum este gata să se întoarcă la viața sa normală.

ADVERTISEMENT

În același timp, Copilu a vorbit și despre prestația CFR-ului din ultimele meciuri. „Am revenit lângă echipă duminica trecută, odată cu meciul contra lui FC Argeș, de la Pitești. E adevărat că anterior lipsisem trei săptămâni, motivul l-a constituit o problemă din familie”.

”Ne dorim măcar să-și ducă la capăt contractul”

„Mai exact, a decedat mama mea, după ce a suferit un AVC. E un moment foarte greu de trecut, deși știu că ar trebui să fiu puternic și să fiu în stare să revin la viața normală. E greu, pentru că pierderea rămâne foarte mare.

ADVERTISEMENT

Am tot văzut în ultima vreme foarte multe discuții despre subiectul acesta, poate au apărut discuțiile și fiindcă s-au petrecut multe lucruri neplăcute în echipă: accidentări, jucători indisponibili din cauza infectării cu coronavirus. Ghinionul a făcut ca trei dintre absenți să fie fundași centrali. Trei absenți din același compartiment, într-o perioadă în care noi aveam meciuri din trei în trei zile, în campionat și în Europa League”, a declarat Marian Copilu, potrivit GSP.

„Referitor la antrenorul nostru, Dan Petrescu, din punctul de vedere al clubului sunt foarte clare lucrurile: ne dorim măcar să-și ducă la capăt contractul, unul valabil până în vara anului 2022. Nici nu am avut până acum vreo discuție cu el legată de plecarea sa. Sper ca în aceste trei-patru zile libere pe care le-a avut să se fi odihnit cât de cât și să revină lângă echipă cu poftă de muncă, așa cum a avut și până acum”, a adăugat președintele campioanei României. Dan Petrescu a spus când dă răspunsul la oferta pe care o are de la Al Nasr. Dacă Petrescu pleacă, CFR-ul vrea să aducă un fost selecționer al Italiei în locul său.

ADVERTISEMENT

Vrea ca partida cu Poli Iași să se dispute în Gruia

Copilu este de părere că ardelenii pot să se califice mai departe în Europa League și își dorește ca CFR-ul să câștige cu AS Roma și ȚSKA Sofia. El vrea să le propună celor de la Poli Iași ca meciul din Cupa României dintre cele două formații să se dispute pe terenul CFR-ului, și nu în Moldova, așa cum s-a tras la sorți.

„Sigur că avem șanse în continuare! Urmează două meciuri acasă, cu AS Roma și cu ȚSKA Sofia, și sperăm la două rezultate pozitive, care să nu ne lase să jucăm în ultimul meci, de la Berna, cu calificarea pe masă. Nu ar fi bine așa, pentru că va fi o deplasare foarte grea în Elveția. Young Boys constituie o echipă solidă, foarte agresivă, echilibrată în toate compartimentele. Terenul sintetic va fi, de asemenea, un dezavantaj al CFR-ului. O mare problemă pentru noi este că în luna aceasta începe Cupa României și între meciurile europene avem o deplasare la Iași în competiția aceasta. Ne gândim să facem un apel către conducerea Politehnicii Iași, să accepte disputarea partidei la Cluj, nu în Moldova. Am evita o deplasare foarte lungă între două partide din Europa League.

ADVERTISEMENT

Ar fi frumos să accepte, sperăm să găsim înțelegere, pentru că CFR e singura echipă din România implicată în meciuri din cupele europene. E important și pentru campionat, și pentru tot fotbalul românesc ca noi să adunăm puncte cât mai multe în Europa League, să ameliorăm coeficientul țării”, a încheiat oficialul clujenilor.

CFR Cluj se află pe locul trei al clasamentului în Liga 1, cu 21 de puncte, la trei distanță de ocupantele primelor două poziții FCSB și Universitatea Craiova. Din acest sezon au trecut până acum 10 etape. În runda următoare, campioana României va juca pe teren propriu contra celor de la UTA Arad. Partida se va disputa pe 22 noiembrie.

ADVERTISEMENT