Sport

Ismael Diomande, primul transfer al lui Marian Copilu la Petrolul, dezvăluit exclusiv de Fanatik. A fost prezentat oficial. Update

Marian Copilu și-a luat în serios funcția de președinte la Petrolul Ploiești și a realizat deja primul transfer. Ismael Diomande a fost prezentat oficial.
28.03.2023 | 13:44
Ismael Diomande primul transfer al lui Marian Copilu la Petrolul dezvaluit exclusiv de Fanatik A fost prezentat oficial Update
93 de meciuri are mijlocașul în Ligue 1. Sursă foto: Facebook @Petrolul Ploiești
ADVERTISEMENT
28-03-2023
10:48

Ismael Diomande, prezentat oficial la Petrolul Ploiești

Ismael Diomande, internaționalul Coastei de Fildeș, a semnat cu Petrolul Ploiești și a fost deja prezentat oficial de „lupii galbeni”. Clubul a anunțat mutarea printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.


„Oficial: FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu jucătorul ivorian Tiemoko Ismael Diomande, acesta semnând un angajament cu clubul nostru.
În vârstă de 30 de ani, Diomande joacă pe postul de mijlocaș și are la activ 93 de prezențe în primul eșalon din Franța, pentru AS Saint-Etienne, formație cu care a câștigat și Cupa Ligii Franței (2013), și SM Caen. Ultimii ani din carieră și i-a petrecut în Turcia, jucând pentru Rizespor, Konyaspor și, ultima dată, Samsunspor, fiind, de asemenea, și fost internațional al Coastei de Fildeș (18 selecții), dar și câștigător al Cupei Africii (2015).
Bun venit, Ismael Diomande!”.

Marian Copilu a început în forță mandatul la Petrolul Ploiești, după ce a „pompat” în conturile clubului aproximativ 500.000 de euro, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Fostul președinte al lui CFR Cluj și Universitatea Craiova a punctat și la capitolul transferuri.

Marian Copilu, prima mutare importantă la Petrolul Ploiești. A adus un jucător cu meciuri la naționala Coastei de Fildeș

FANATIK a aflat cine este primul jucător adus de Marian Copilu la Petrolul Ploiești. Este vorba despre mijlocașul defensiv în vârstă de 30 de ani, Ismael Diomande, cu 18 meciuri la naționala Coastei de Fildeș.

ADVERTISEMENT

Diomande efectuează astăzi vizita medicală și va semna cu „lupii galbeni”. Ismael Diomande este un jucător polivalent și poate juca și mai avansat, dar și pe postul de fundaș central, fiind evaluat la 150.000 de euro.

Jucătorul era liber de contract după ce s-a despărțit de Samsunspor în a doua parte a lunii februarie, însă nu a mai jucat de o perioadă lungă de timp. De-a lungul carierei, a mai jucat la Saint-Etienne, Caen, Rizespor și Konyaspor. În perioada în care a jucat în Franța, ivorianul a ajuns la nu mai puțin de 93 de meciuri în Ligue 1, unul dintre cele mai puternice campionate din Europa și are 11 partide și în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Ismael Diomande a jucat la Campionatul Mondial și a câștigat Cupa Africii pe Națiuni

Pe lângă un trofeu al Cupei Ligii Franței cu Saint-Etienne, Diomande a reușit să câștige un trofeu și cu naționala Coastei de Fildeș: Cupa Africii pe Națiuni în anul 2015.

Mijlocașul defensiv a debutat chiar pentru prima reprezentativă și la Campionatul Mondial din 2014, când a intrat în ultimele 12 minute ale partidei pierdute cu 1-2 în fața Greciei.

ADVERTISEMENT

Un alt avantaj al lui Ismael Diomande este faptul că are cetățenia franceză și nu este considerat un jucător extracomunitar. Africanul a fost coleg de echipă la Saint-Etienne chiar cu Bănel Nicoliță sau Aubameyang în perioada 2011-2014.

Marian Copilu i-a lăsat cu gura căscată pe cei de la Petrolul chiar din prima zi

FANATIK a scris că Marian Copilu a făcut plăți de aproximativ 500.000 de euro în primele 24 de ore după ce și-a preluat mandatul de președinte al „găzarilor”.

ADVERTISEMENT

Președintele Petrolului a plătit salariile pe decembrie și ianuarie și a achitat toate litigiile în care se afla clubul, care are astfel șanse mari să primească licența pentru sezonul viitor din SuperLiga. „Lupii galbeni” sunt pe locul doi în play-out, cu 21 de puncte, la două distanță de liderul FC U Craiova 1948 și visează la barajul pentru cupele europene.

  • 93 de meciuri în Ligue 1 are Ismael Diomande, ultimul transfer al lui Petrolul Ploiești
ADVERTISEMENT