Sport

Marian Copilu pleacă de la Petrolul. Venirea turcilor îl scoate din joc pe fostul număr 1 al ploieștenilor

Petrolul va intra într-o formă nouă de organizare, din care nu face parte și fostul președinte-finanțator al echipei din Ploiești
09.06.2024 | 09:59
Marian Copilu pleaca de la Petrolul Venirea turcilor il scoate din joc pe fostul numar 1 al ploiestenilor
Marian Copilu nu va mai face parte din conducerea Petrolului FOTO fanatik
ADVERTISEMENT

Petrolul intră într-o nouă eră, prin venirea investitorilor turci. Aceștia sunt așteptați în această seară la Ploiești, împreună cu antrenorul Mehmet Topal. Fostul international va conduce mâine primul antrenament al echipei.

Copilu își primește bani și pleacă de la echipă

Pentru început, oamenii de afaceri Serhan Çetinsaya și Sertaç Güven vor pompa, eșalonat, în jur de două milioane de euro. Ulterior, lângă echipă este așteptat și un al treilea afacerist turc, care ar veni și el cu o infuzie de capital.

ADVERTISEMENT

Partea turcă și-a asumat managementul, iar prima victimă a noii organizări este Marian Copilu. Acesta a fost omul numărul 1, pe partea decizională, în sezonul trecut, însă nu va mai face parte din conducerea Petrolului.

Marian Copilu a creditat clubul în martie 2023 cu 1,2 milioane de euro, intrând atunci în structura de conducere. Din câte se pare însă, doar o mică parte din bani au fost ai lui, restul aparținând altor doi apropiați de-ai săi: Răzvan Mateescu și Cristian Fogorassy.

ADVERTISEMENT

Turcii îi vor achita lui Marian Copilu partea lui de bani, iar acesta va părăsi clubul. În noul acționariat se vor regăsi Mateescu, Fogorassy și partea turcă, plus Claudiu Tudor, din partea membrilor fondatori.

Investitorii străini vin și cu un vice-președinte turc, președinte va fi Claudiu Tudor, iar director de marketing Cristian Fogorassy. Clubul i-a reziliat zilele trecute contractul antrenorului Laszlo Balint, după doar șase etape petrecute pe banca lupilor.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Laszlo Balint a fost reziliat

Acesta fusese adus de Marian Copilu, în luna martie, după ce Florin Pîrvu a plecat la FC Voluntari. O perioadă scurtă interimar a fost Florin Stîngă, după care a venit Balint.

Balint a dezvăluit că nu se aștepta să fie demis, deoarece pregătise programul echipei, urmărise jucători și ar fi vrut să continue la Petrolul.

ADVERTISEMENT

Și pentru mine a fost surprinzător, mai ales că a fost peste noapte această schimbare de acționariat. Eu înțeleg perfect, e normal să vină cu alte opțiuni în anumite funcții cheie. Înțeleg perfect, însă pentru mine este un pic neclar de ce în această perioadă am lucrat la program, la strategie, am urmărit jucători pe care-i monitorizam. Totuși, preluarea unui club presupune parcurgerea anumitor pași. Pentru mine a fost neașteptat, chiar îmi doream să-mi continui munca”, a spus Laszlo Balint, care va primi două salarii compensatorii.

Mehmet Topal vine cu o parte de staff din Turcia, dar îi va păstra în echipa sa și pe Florin Stîngă, Laurențiu Marinescu și Cătălin Grigore. Petrolul ca trebui să trimită la FRF actele lui Topal, pentru analiza contractului său. Fostul international turc nu are licența UEFA Pro și va fi nevoie de un antrenor cu această certificare.

Petrolul s-a reunit fără viitorul antrenor principal, iar luni, împreună cu Topal, echipa va pleca în primul cantonament. Acesta se va desfășura la Mogoșoaia. Ulterior va mai fi un stagiu de pregătire, în străinătate, Austria sau Slovenia.

 

 

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”