Sport

Marian Cozma nu a fost uitat de Veszprem! Gestul impresionant făcut de handbaliştii echipei la 11 ani de la dispariţia lui “Păsărilă”. FOTO

11.02.2020 | 19:17
Marian Cozma nu a fost uitat de Veszprem Gestul impresionant facut de handbalistii echipei la 11 ani de la disparitia lui Pasarila FOTO
ADVERTISEMENT

În fiecare an, pe data de 8 februarie, suflarea handbalistică din România își amintește de Marian Cozma. De 11 ani, incursiunile incredibile printre liniile adverse ale lui ”Păsărilă” nu se mai văd pe terenurile de handbal. În urmă cu mai bine de un deceniu, la doar 26 de ani, Marian era ucis în Ungaria. De atunci și până azi au urmat ani de durere și întrebări fără răspunsuri.

Gestul impresionant făcut de handbaliştii echipei Veszprem, la 11 ani de la dispariția lui Marian Cozma

Înainte de a pleca spre Germania pentru meciul cu THW Kiel din Liga Campionilor la handbal masculin, jucătorii celor de la Veszprem s-au oprit la statuia lui Marian Cozma amplasată în fața sălii echipei maghiare.

ADVERTISEMENT

”Înainte de a pleca spre Kiel pentru meciul din Liga Campionilor cu THW, echipa noastră și-a amintit de Marian Cozma, acum, la 11 ani de la dispariția acestuia. 

Băieții noștri au depus o coroană de flori la bustul jucătorului și au păstrat câteva momente de reculegere”, au scris cei de la Veszprem pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Statuia lui Marian Cozma, de un deceniu în fața sălii lui Veszprem

În urmă cu 10 ani, la doar un an după uciderea lui Cozma, sculptorul maghiar Mihaly Gabor a ridicat o statuie cu bustul sportivului român, care a fost amplasată în fața sălii în care Marian i-a făcut bucuroși pe suporterii unguri prin evoluțiile și golurile sale.

Cozma nu a fost uitat nici de fanii lui Dinamo

Marian Cozma nu a fost uitat nici de fanii lui Dinamo. ”Marian Cozma înseamnă Dinamo!”, au scris fanii pe banner, la ultimul meci de campionat. În memoria lui Cozma a fost ținut un moment de reculegere înainte de începerea partidei cu Poli Timișoara de sâmbătă (scor 23-23).

ADVERTISEMENT

Data de 8 februarie 2009, una de tristă amintire pentru sportul românesc

În noaptea de 8 februarie, în urmă cu mai bine de 11 ani, Marian Cozma era răpus de o lovitură de cuțit. Marian a fost atacat de un grup de trei agresori, românul fiind înjunghiat de trei ori în inimă. Doi colegi ai românului, croatul Ivan Pesici şi sârbul Zarko Sesum, au fost şi ei implicați în conflict.

Marian Cozma a evoluat în România la Dinamo (2002-2006). Alături de echipa bucureșteană, acesta a câștigat un titlu de campion al României, după care s-a transferat la Veszprem.

ADVERTISEMENT

La formaţia din Ungaria, Cozma a jucat în Liga Campionilor, înscriind 17 goluri în meciurile din sezonul 2006-2007. În 2008 a cucerit titlul de campion al Ungariei cu Veszprem. În același sezon avea să își treacă în palmares primul trofeu european din carieră, Cupa Cupelor EHF.

ADVERTISEMENT
Tags: