Sport
notix pixel id

Marian Drăgulescu își începe cariera de antrenor în ianuarie: „O voi face cu aceeaşi pasiune ca atunci când am fost sportiv”

Ajuns de 18 ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumurilor mondiale și europene, fostul gimnast Marian Drăgulescu va deveni antrenor începând cu luna ianuarie a anului 2022.
03.12.2021 | 21:23
Marian Drăgulescu își începe cariera de antrenor în ianuarie: „O voi face cu aceeaşi pasiune ca atunci când am fost sportiv”
Marian Drăgulescu va fi antrenor la CSA Steaua
ADVERTISEMENT

Multiplul campion la gimnastică Marian Drăgulescu s-a retras din activitate după Campionatul Mondial care a avut loc între 18 și 24 octombrie, la Kitakyushu, în Japonia. Acum, el dorește să pună umărul la reconstrucția sportului românesc.

Maria Drăgulescu abia așteaptă să-și intre în rolul de antrenor la CSA Steaua

Drăgulescu, împreună cu două foste sportive, gimnasta Sandra Izbaşa şi judoka, Alina Dumitru, au participat la evenimentul „Învingători pe frontul de acasă”, organizat de Asociaţia CONIL şi dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi.

La finalul evenimentului, la care au mai fost de față, printre alții, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, membri Invictus România şi sportivi ai CSA Steaua, Marian Drăgulescu a făcut cunoscut ce planuri are pentru 2022.

ADVERTISEMENT

Din ianuarie, voi intra în pâine ca antrenor aici. O voi face cu aceeaşi pasiune ca atunci când am fost sportiv.

Eu am mai antrenat în trecut, cam trei ani, mi-a plăcut foarte mult şi de abia aştept din ianuarie să încep. Voi prelua o grupă de copii de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua”, a declarat Drăgulescu în sala CSA Steaua, potrivit digisport.ro.

ADVERTISEMENT

A fost o plăcere să particip la acest eveniment. Clubul Sportiv al Armatei Steaua este de mult timp alături de această asociaţie şi ne bucurăm că putem să facem puţină mişcare împreună cu aceşti copii”, a adăugat Marian Drăgulescu.

Marian Drăgulescu are gradul de locotenent colonel

Chiar dacă are gradul de locotenent colonel, Drăgulescu nu este tentat de o carieră militară. „Sunt patriot de țară, patriot de club, îmi place țărișoara în care am crescut, aici m-am dezvoltat, aici am reușit să evoluez, astfel încât să-i batem pe toți din lume. Locotenent-colonel este gradul meu.

ADVERTISEMENT

Pot opta și acum pentru o carieră civilă. Dar, ca angajat al MApN primești automat o funcție și un grad. Eu sunt pe funcția de sportiv. Va urma funcția de antrenor.

Vrem să fim buni ambasadori ai sportului. Atunci când urci pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, local, național, european, mondial te face să fii mândru de tine, de sportul practicat”, declara Marian Drăgulescu la finalul lunii noiembrie.

ADVERTISEMENT

Marian Drăgulescu are 8 titluri mondiale și 10 europene

Palmaresul celui care i se spune „Marocanul” este impresionant. Are opt titluri mondiale, dintre care două la Gent în 2001 (la sol și sărituri), unul la Debrețin în 2002 (sol), unul la Melbourne în 2005 (sărituri), două la Aarhus în 2006 (sărituri și sol), două la Londra în 2009 (sol și sărituri).

De asemenea, a câștigat zece medalii de aur la Campionatele Europene: una în 2000 la Bremen (sol), două în 2002 la Patras (cu echipa și la sărituri), patru la Ljubljana în 2004 (cu echipa, la individual compus, la sărituri și la sol), una la Debrețin în 2005 (sol), una la Volos în 2006 (sărituri), și una în 2017 la Cluj-Napoca (sol).

ADVERTISEMENT

Marele regret este că nu a câștigat nicio medalie de aur la Jocurile Olimpice, având în palmares argintul obținut la sol în 2004, la Atena.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik