Sport

Marian Drăgulescu, după ratarea calificării în finala probei de sărituri: “Nu îmi pare rău că am mai încercat o dată, sunt doar recunoscător”. Video

Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finala probei de sărituri la Jocurile Olimpice. Mesajul transmis de român.
24.07.2021 | 12:25
Marian Dragulescu dupa ratarea calificarii in finala probei de sarituri Nu imi pare rau ca am mai incercat o data sunt doar recunoscator Video
ADVERTISEMENT

Marian Drăgulescu a căzut pe locul 9 după ce și-au încheiat evoluțiile și sportivii din a doua subdiviziune a probei de sărituri de la Jocurile Olimpice. Este deja clar că sportivul român nu a obținut calificarea pentru finală.

Drăgulescu a intrat printre primii în concurs și a încercat o săritură cu grad mare de dificultate, pe care a ratat-o însă. S-a descurcat mai bine la a doua încercare, dar în cele din urmă nu a fost suficient pentru a obține calificarea.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Marian Drăgulescu după ratarea calificării în finala probei de sărituri. Românul rămâne cu trei medalii olimpice

13,466 a fost punctajul pe care Marian Drăgulescu l-a primit pentru prima săritură. Arbitrii au fost ceva mai generoși la a doua încercare a românului și i-au acordat un punctaj de 14,533.

În cele din urmă, Drăgulescu a avut o medie de 13,999, care nu i-a adus mult visata calificare în finala probei sale favorite, cea de sărituri.

ADVERTISEMENT

“Am fost foarte aproape să reușesc prima săritură în picioare! Nu îmi pare rău că am mai încercat încă o dată, sunt doar recunoscător. De aici, de la Tokyo, vă îmbrățișăm eu și antrenorul meu, Ștefan Gal (Ciobi), și mulțumim tuturor pentru suport și pentru gândurile frumoase.

P.S.: Îi vom urmări mai departe pe colegii noștri și le vom ține pumnii strânși”, a scris Marian Drăgulescu, pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

Marian Drăgulescu, 40 de ani, este veteranul lotului olimpic deplasat de România la Tokyo. Sportivul legitimat la Steaua este la cea de-a cincea participare la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Cele mai bune performanțe ale lui Marian Drăgulescu la Jocurile Olimpice au fost în 2004, la Atena. Atunci când a obținut o medalie de argint la sol și două de bronz, una la sărituri și una cu echipa.

ADVERTISEMENT

Drăgulescu, magistral la Campionatele Mondiale și Europene, cu un total de 28 de medalii, dintre care 18 de aur

Un nume legendar în gimnastica masculină, în special la sărituri, Marian Drăgulescu are rezultate mult mai bune la Campionatele Mondiale și cele Europene. Are, de asemenea, și o săritură care îi poartă numele, una foarte apreciată pentru gradul mare de dificultate.

Marian Drăgulescu are 10 medalii la Campionatele Mondiale, opt de aur și două de argint. Obținute la Gent (2001), Debrecen (2002), Anaheim (2003), Melbourne (2005), Aarhus (2006), Londra (2009) și Glasgow (2015).

La Europene, Drăgulescu are nu mai puțin de 18 medalii! Zece de aur, șase de argint și două de bronz. Le-a obținut la edițiile din Bremen (2000), Patras (2002), Ljubljana (2004), Debrecen (2005), Volos (2006), Berna (2016) și Cluj-Napoca (2017).

ADVERTISEMENT