Sport

Marian Drăgulescu, la ultima competiție din cariera sa. „Nu m-am gândit că ajung atât de departe”

Marian Drăgulescu va participa, peste două luni și jumătate, la ultima sa competiție majoră.
24.08.2021 | 12:44
Marian Dragulescu la ultima competitie din cariera sa Nu mam gandit ca ajung atat de departe
Marian Drăgulescu, la ultima competiție din cariera sa. „Nu m-am gândit că ajung atât de departe”. Foto:sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cel mai titrat gimnast din istoria României va concura peste două luni și jumătate la ultima competiție majoră din activitate, Campionatele Mondiale din Japonia, după care vrea să îmbrățișeze cariera de antrenor.

33 de ani de carieră pentru Marian Drăgulescu

33 de ani! Atât din viață și-a dedicat Marian Drăgulescu marii lui pasiuni, gimnastica. După o carieră impresionantă, la finalul acestui an, gimnastul se retrage din sportul în care a câștigat 31 de medalii olimpice, mondiale și europene.

ADVERTISEMENT

La aproape 41 de ani, Marian se pregătește la fel ca la 20. Câte două antrenamente pe zi, de șase ori pe săptămână, iar singura zi liberă este duminica. Sportivul a revenit în sală după Jocurile Olimpice de la Tokyo și după prima vacanță pe care a avut-o în ultimii ani.

Palmaresul lui Marian Drăgulescu

Este cvadruplu campion mondial la sărituri. Are trei medalii la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, argint la sol, bronz la sărituri și cu echipa.

ADVERTISEMENT

Are în palmares 18 medalii la Europene, 11 de aur, două la individual compus și cu echipa, patru la sol și trei la sărituri, șase de argint, două cu echipa, la sol și sărituri și una de bronz cu echipa.

A cucerit 10 medalii la Mondiale, patru de aur la sol și sărituri și două de argint la sărituri. Are 31 de medalii câștigate la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene.

ADVERTISEMENT

Marian Drăgulescu a primit titlul de  Maestru Emerit al Sportului, pentru întreaga activitate.

Marian Drăgulescu, despre colegii de antrenament: “În mintea mea lucrurile sunt la fel de clare”

Uneori se amuză când vede că la competiții mulți dintre colegii săi ar putea să îi fie copii.

„Mă simt bine printre ei. În mintea mea lucrurile sunt la fel de clare și de simple ca acum 20, 25 de ani. În mintea mea, elementele și tot ce se întâmplă în sala de gimnastică par simple și ușoare”, a declarat Marian.

ADVERTISEMENT

Drăgulescu recunoaște că uneori corpul nu îl mai ascultă: „Acum, cu trecerea anilor, în schimb corpul răspunde din ce în ce mai greu la comenzi. Mă ajută mult mentalitatea, în capul meu totul e fresh”.

„Având în vedere că va fi ultima mea competiție, îmi doresc să fac o figură bună și să îmi închei cariera frumos. Sunt din nou pe baricade.

Am venit din vacanță cu două kilograme în plus, nu prea am ținut cont de nimic, mi-am făcut toate poftele” a declarat cel mai titrat gimnast din istoria României.

ADVERTISEMENT