Sport

Marian Drăgulescu nu merge la Campionatul European. Directorul INMS: “Ar putea muri”

Autor: Eduard Nicolae Popa | 25.07.2018 | 16:20
Marian Drăgulescu nu merge la Campionatul European. Directorul INMS:
Marian Drăgulescu ratează Campionatul European de gimnastică

Marian Drăgulescu nu mai merge la Campionatul European de gimnastică de la Glasgow, în pofida tuturor protestelor întreprinse de sportiv în ultima perioadă.

Potrivit lui Răzvan Buşneag, directorul Institutului Naţional de Medicină Sportivă (INMS), Drăgulescu nu avea cum să obţină o viză medicală necesară participării la competiţie, în condiţiile în care a efectuat recent o intervenţie pe cord. Asta fiindcă reglementările Societăţii Europene de Cardiologie nu le mai permit sportivilor să ia parte la competiţii oficiale până la eliminarea totală a riscurilor survenite după o intervenţie pe cord.

“Punctul de vedere oficial al Institutului National de Medicina Sportiva ni-l menţinem şi este acela al societăţii europene de cardiologie care spune că după o operaţie ca cea pe care a suferit-o sportivul Marian Drăgulescu este interzisă participarea la competiţii timp de trei luni. Este o reglementare europeană, este vorba despre o reglementare a societăţii europene de cardiologie care se referă exact la normele care sunt aplicabile sportivilor, la normele de antrenament şi de competiţie”, a spus Boşneag, pentru Telekom Sport.

Marian Drăgulescu nu merge la Campionatul European

Boşneag a explicat apoi de ce Drăgulescu a avut voie la antrenamente: “Medicul cardiolog şi inclusiv institul naţional de medicină sportivă i-au permis sportivului Marian Drăgulescu să se antreneze, dar pentru a participa la competiţii trebuie să treaca o perioadă între 6 săptămâni şi trei luni de la intervenţie pentru a nu avea recăderi si pentru a nu fi risc virtual la adresa sportivului”, a explicat directorul INMS.

Doctorul Răzvan Buşneag susţine că, deşi mici, existau nişte riscuri prevăzute de Societatea Europeană de Cardiologie, iar INMS nu şi-ar fi putut da acordul ca sportivul să-şi pună viaţa în pericol. “Referitor la riscurile sportivului, însăşi Societatea Europeană de Cardiolologie a considerat că sunt şanse foarte mici, dar totuşi există. Chiar şi de anumite probleme de sanatate, poate chiar si de risc  vital. Adica, unu la sută să spunem, astea sunt date dovedite ştiinţific. Marian Drăgulescu, că sa spun pe şleau, ar putea să aibă probleme. Poate chiar şi muri”, a mai declarat directorul INMS.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1