Sporturi

Marian Drăgulescu revine în concursurile internaţionale de gimnastică! La ce competiţie va evolua

14.09.2018 | 00:04
Marian Dragulescu revine in concursurile internationale de gimnastica La ce competitie va evolua

Marian Drăgulescu revine în concursurile internaţionale de gimnastică după ce a primit acceptul medicilor de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă. “Marocanul” nu a putut să participe la mai multe competiţii, printre care şi Campionatul European de gimnastică de la Glasgow, după ce a fost scos din lot de Federaţia Română de Gimnastică.

După ce a primit acceptul Institutului Naţional de Medicină Sportivă, Marian Drăgulescu va putea participa la Campionatul Mondial de la Doha, care va avea loc în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie.

Marian Drăgulescu revine în concursurile internaţionale de gimnastică

Marian Drăgulescu revine în concursurile internaţionale de gimnastică. Pe lângă Campionatul Mondial de la Doha, gimnastul va putea să participe şi la etapa de Cupă Mondială de la Paris, dar şi la Campionatele Naţionale. Gimnastul a ratat Campionatul European de la Glasgow după ce i-au fost depistate mai multe probleme cardiace.

De ce nu a primit Marian Dăgulescu avizul medicilor la CE de la Glasgow

“EKG-ul a ieşit modificat. Medicii au descoperit nişte aritmii, motiv pentru care mi-au recomandat un consult de specialitate. Nu mi s-a eliberat avizul medical pentru a putea participa la competiţii. Am fost deja la un spital privat, considerat a fi cel mai bun în materie de probleme cardiologice. Am fost monitorizat cu un holter. La al doilea EKG pe care l-am făcut acolo, lucrurile au ieşit normal. Doctorii încă nu s-au pronunţat asupra unui diagnostic clar. S-a luat în calcul chiar realizarea unei ablaţii, dar momentan nu se ştie exact dacă voi face sau nu această intervenţie, care nu este una complicată. Ca urmare a acestor probleme, nu am primit avizul medical de a concura la Cupa Mondială din Croaţia. Era un concurs la care eu mi-aş fi dorit să fiu prezent, dar, deocamdată, mai importantă este sănătatea”, a declarat Marian Drăgulescu în luna mai.

Marian Drăgulescu, protest la MTS

După deicizia Federaţiei Române de Gimnastică, Marian Drăgulescu a protest faţă de decizie la Ministerul Tineretului şi Sportului“Vreau şansa legală de a participa pe propria răspunedere la campionatul european Glasgow 2018! FRG nu mi-o acordă. Salutare dragilor, mă confrunt cu o situație fără precedent, în urmă cu o lună și jumătate am făcut o intervenție chirurgicală, în tot acest timp am respectat toate protocoalele și am trecut toate testele, inclusiv la institutul de medicina sportivă. Am scrisoarea de la medicii care m-au operat, că pot concura la Campionatele europene fără nici un risc”, scria Marian Drăgulescu pe pagina sa de Facebook la începutul verii.

După ce a ratat participarea la Campionatul European de la Glasgow, sportivul de 37 de ani nu a putut să-şi apere medaliile de aur şi argint obţinute la ediţia din 2017 de la Cluj.

Marian Drăgulescu revine în concursuile internaţionale de gimnastică
Marian Drăgulescu revine în concursuile internaţionale de gimnastică