ADVERTISEMENT
Sporturi

Marian Drăgulescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Gimnastul de 38 de ani va participa la a cincea ediție din carieră

Autori: Traian Terzian, Valeriu Tache | 08.10.2019 | 08:01
Gimnastul Marian Drăgulescu a realizat o performanță senzațională și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Gimnastul Marian Drăgulescu a realizat o performanță senzațională și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Sportivul în vârstă de 38 de ani va participa pentru a cincea oară la o ediție a celei mai importante competiții, după ce a fost prezent și la cele de la Sydney, Atena, Beijing şi Rio de Janeiro.

ADVERTISEMENT

Marian Drăgulescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Marian Drăgulescu a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, după s-a clasat pe locul șase în calificările la sărituri şi va evolua în finala probei de la Campionatul Mondial de la Stuttgart. ”Team Romania a ajuns la 50 de sportivi calificaţi. Marian a reuşit două sărituri foarte bune, 14.616 și 14.633 şi cu media 14.624 e pe 6 în finală. Eliminându-se sportivii calificaţi cu echipa el se află acum pe loc eligibil pentru Jocuri, unul din cele 3 puse în joc. Bravooo Marian!”, se arată pe contul de Facebook al COSR.

În schimb, echipa masculină de gimnastică a României, în componența Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Roland Modoianu şi Răzvan Marc, s-a clasat pe locul 24 din 25 de echipe în calificările de la Campionatul Mondial de la Stuttgart, şi a ratat ”biletul” spre Tokyo. Din lot a lipsit unul dintre cei mai buni gimnaști români la ora actuală, Cristian Băţagă, accidentat la tendonul ahilian stâng la un antrenament.

ADVERTISEMENT
Marian Drăgulescu sărbătorește cu pumnul strâns calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Nadia Comăneci a cerut schimbări în gimnastica românească

Și echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Torkyo din 2020, aceasta fiind a doua ediție consecutivă la care nu vom participa. Deși declara încă de plecare că nu are așteptări foarte mari, antrenorul Nicolae Forminte a avut declarații foarte dure la finalul concursului și a atras atenția asupra lipsei de implicare din partea autorităților.

Fosta mare campioană Nadia Comăneci a tras un semnal de alarmă după eșecul echipei feminine și a cerut schimbări importante în gimnastica românească. Ea a spus că nu este surprinsă de ratarea calificării și consideră că este nevoie de un buget consistent pentru producerea unor schimbări pozitive, iar procesul prin care disciplina sportivă poate aduce din nou rezultatele poate fi îndelungat, fiind nevoie de răbdare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!