Protest al poliţiştilor, cu fluiere, pancarte, steaguri şi cătuşe, în faţa Poliţiei Braşov pentru susţinerea lui Godină

Aproximativ o sută de poliţişti din mai multe zone ale ţării, cei mai mulţi din Bucureşti şi din Dolj, au protestat, luni, în faţa Poliţiei Braşov, cu fluiere, steaguri şi cătuşe,...
22.02.2016 | 16:00
Protest al politistilor cu fluiere pancarte steaguri si catuse in fata Politiei Brasov pentru sustinerea lui Godina

Aproximativ o sută de poliţişti din mai multe zone ale ţării, cei mai mulţi din Bucureşti şi din Dolj, au protestat, luni, în faţa Poliţiei Braşov, cu fluiere, steaguri şi cătuşe, pentru a-l susţine pe agentul Marian Godină, poliţistul care a semnalat pe Facebook mai multe nereguli în cadrul IPJ.

Poliţiştii, veniţi din mai multe judeţe ale ţării, s-au aşezat peste drum de sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, cei mai mulţi fiind din judeţul Dolj şi din Capitală.

Protestatarii au folosit fluiere, steaguri, pancarte şi chiar cătuşe pentru a-i determina pe şefii Poliţiei Braşov să stea de vorbă cu ei.

Pe pancartele afişate de către poliţişti se puteau citi mesaje precum: “Suntem prizonierii incompetenţei voastre“ sau “Împreună vom fi mai puternici“.

La un moment dat, protestatarii chiar l-au strigat pe chestorul Ioan Aron, şeful IPJ Braşov, care a anunţat pe site-ul Poliţiei că şi-a depus dosarul de pensionare..

“Domnule chestor, vrem să vă vedem, prea repede aţi ieşit la pensie“.

Întrucât nu au primit niiciun răspuns, poliţiştii s-au arătat indignaţi, spunând că se aşteptau la o reacţie din partea conducerii Poliţiei Braşov şi că vor să fie lăsaţi să-şi facă meseria.

“Ne aşteptam la o reacţie, să vină să stea de vorbă cu noi. Stau ascunşi în birouri, nici pe geam nu se uită. Vrem să fim lăsaţi să ne facem meseria pe care noi ne-am ales-o. Vrem ca şefii să îşi schimbe mentalitatea, nu neapărat să schimbăm şefi“, a declarat pentru News.ro Şerban Adrian, de la Poliţia Capitalei.

Poliţistul Marian Godină a decis să nu participe la protest, el explicând că nu a vrut ca gestul său să fie interpretat ca o strategie de marketing având în vedere că miercuri se va lansa cartea sa “Flash-uri din sens opus”.

Sursa: www.news.ro

……………………………………………………………………………………………..

Protest fără precedent în Poliţia Română. Sute de agenţi din toată ţara participă luni la o manifestaţie de solidaritate cu agentul pamfletar din Braşovcare a reuşit să producă un adevărat cutremur în sistem cu dezvăluirile sale. Zeci de agenţi din Dolj au pleacat la Braşov, acolo unde vor picheta sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Tot scandalul a pornit după ce poliţistul Marian Godina, devenit vedetă pe reţelele de socializare pentru postările amuzante, a afirmat că a avut probleme cu şefii săi după ce a luat carnetul de conducere unui şofer care mergea în maşină cu “directoarea Crucii Roşii Brasov”.

Peste 30 de poliţişti din Dolj au plecat luni dimineaţă spre Braşov pentru a protesta alături de alţi colegi din ţară. Agenţii cer sancţiuni şi chiar demiteri şi pentru ceilalţi şefi din Poliţia Braşov. Poliţiştii s-au mobilizat după ce agentul Marian Godină a povestit pe Facebook abuzurile din IPJ şi vor participa la mitingul organizat între 13.00 şi 16.00.

“Mergem la Brasov pentru a apara un principiu, o nedreptate facuta unuia dintre noi este o nedreptate facuta tuturor. Mergem sa aparam politistul Godina, nu omul Godina”, a spus un lider sindicat Dolj.

Poliţistul Marian Godina, devenit vedetă pe reţelele de socializare pentru postările amuzante, afirmă că a avut probleme cu şefii săi după ce a luat carnetul de conducere unui şofer care mergea în maşină cu “directoarea Crucii Roşii Brasov”. Marian Godina a povestit cum a oprit o maşină al cărei şofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit să se oprească pentru a nu fi lovit.

“M-am prezentat, i-am cerut actele şoferului şi i-am spus că i se va reţine permisul. În timp ce mă duceam spre maşina poliţiei, de pe locul din dreapta faţă a maşinii oprite a coborât o doamnă care a venit la mine şi mi-a zis:

-Staţi că nu e chiar aşa, staţi să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roşie Braşov şi colaborez cu şefii tăi.
-Vă rog să rămâneţi în maşină.

Asta a fost singura replică a mea, iar doamna a urcat în maşină.
Era clar că dăduse deja telefoane, dar nu a avut curaj să mă sune careva.

Mi-am făcut treaba şi i-am reţinut permisul şoferului, mai ales că Braşovul e în topul accidentelor cu pietoni loviţi pe trecere. I-am explicat că poate face contestaţie la judecătorie iar dumnealui a spus că mai întâi se va duce la şefii mei.
La scurt timp după întâmplare, colegul de pe echipaj a fost sunat de şeful Biroului Rutier Braşov şi întrebat dacă unul dintre noi a reţinut vreun permis. Deja fusese anunţat.

La ieşirea din schimb am fost chemat la biroul şefului unde mi s-a reproşat că m-am purtat urât, nu m-am prezentat şi am avut un comportament neadecvat. În birou şi-a făcut apariţia şi adjunctul şefului Poliţiei Mun. Braşov care mi-a prezentat situaţia de parcă fusese prezent:
-Nu era niciun pieton pe trecere, i-ai vorbit urât şi ai fost arogant. Există şi un martor.
-Ce martor?
şeful a zâmbit şi mi-a zis ironic:
-Era unul pe trotuar care a văzut tot. Oricum nu te văd bine pentru că doamna face parte şi din ATOP ( Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) şi ţi-a făcut reclamaţie. Îţi dai seama că se va duce şi la domnul chestor, pentru că are intrare acolo.

Astăzi, 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern unde a trebuit să dau explicaţii pentru comportamentul avut faţă de şofer. Doamna m-a reclamat că, deşi şoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun şi i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă.

Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu ţin cont că doamna are funcţie. Dacă era vorba de comportament, era competent Biroul de Control Intern de a soluţiona reclamaţia. În schimb, eu am fost chemat la nici 5 ore de la întâmplare. Mamăăă, câtă promptitudine din partea şefilor, ce ţin ei cont de reclamaţiile cetăţenilor. Sau e pentru că doamna aceea “a avut intrare”.

Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuţia dintre mine şi acel şofer am înregistrat-o cu telefonul.

Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm şi corect. Se aude şi cum mă întreabă cum mă cheamă şi îi răspund: Godină. Oare se va sesiza cineva şi se va întreba de ce în 2016 se întâmplă ca un poliţist să fie certat că işi face treaba? Sunt curios”, conchide poliţistul care a adunat peste 2.000 de distribuiri cu acest text.

Parchetul de pe lângă Judecătoriei Braşov a fost sesizat de către Direcţia Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), care a efectuat verificări privind “posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu serviciul a şefilor profesionali” ai agentului şef Marian Godină, în legătură cu “presupuse intervenţii în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancţionată contravenţional”.

“În data de 16 februarie 2016, ora 16,14, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a fost sesizat prin fax, de către Direcţia Control Intern din cadrul IGPR cu privire la faptul că, în urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Braşov, referitor la informaţiile apărute în mass-media în data de 16 02. 2016, în legătură cu agentul şef de poliţie Marian Godină, din cadrul Poliţiei municipiului Braşov-Serviciul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu serviciul de către şefii profesionali ai poliţistului, constând în presupuse intervenţii, în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancţionată contravenţional în data de 8 02.2016”, se arată într-un comunicat, dat publicităţii, miercuri, de către prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Braşov, Florin Nicolae Postolache.

Rezultatul verificărilor a fost concretizat într-un raport, sesizarea sa fiind “înregistrată în evidenţa dosarelor penale, urmând a fi efectuate verificările corespunzătoare”, a precizat sursa citată.

Sursă: www.romaniatv.net