News

Marian Godină, ironii la adresa Patriarhului Daniel: Sfântul Dimitrie nu a fost deranjat că românii trăiau în comunism

28.10.2020 | 08:45
Marian Godina ironii la adresa Patriarhului Daniel Sfantul Dimitrie nu a fost deranjat ca romanii traiau in comunism
ADVERTISEMENT

Cunoscutul polițist Marian Godină a reacționat după afirmațiile Patriarhului Daniel, cel care a spus, în această săptămână, că regimul Ceaușescu a căzut după ce autoritățile au interzis pelerinajul de Sf. Dimitrei cel Nou.

Într-o postare pe blogul personal, Godină se întreabă, plin de ironie, dacă Sfântul Dimitrie nu a văzut timp de trei decenii cât de greu le este românilor și dacă nu cumva a decis să facă o minune pentru căderea comunismului.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, Godină mai afirmă că nu sărăcia, lipsa alimentelor, raționalizarea produselor de bază, statul în frig și suprimarea libertăților l-au mișcat pe Sfânt, ci interzicerea pelerinajului la moaște.

Marian Godină, ironic cu Patriarhul Daniel după ultimele declarații ale conducătorului BOR

În stilul său caracteristic, Marian Godină a avut o reacție față de ultimele declarații făcute de Patriarhul Daniel în contextul interzicerii parțiale a pelerinajului la Sf. Dimitrie cel Nou.

ADVERTISEMENT

După aceste afirmații ale conducătorului Bisericii Ortodoxe, Godină se întreabă dacă Sf. Dimitrie nu a văzut timp de trei decenii cât de greu le este românilor și de ce a decis să facă o minune pentru căderea comunismului abia după ce autoritățile au interzis închinarea la moaște, la acea vreme.

”Am aflat azi (n.r. marți) de la patriarhul Daniel o scurtă istorie a moaștelor Sfântului Dimitrie.

ADVERTISEMENT

În ’89, comuniștii au interzis pelerinajul la moaște, pentru că ar fi avut o întâlnire într-o clădire apropiată și nu au vrut să fie deranjați.

Din cauza asta, Patriarhul Teoctist a fost nevoit să mute moaștele. ”Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut.” Ne zice Patriarhul Daniel.

ADVERTISEMENT

Eu înțeleg cam așa: pe Sfântul Dimitrie nu l-a deranjat prea tare că românii se chinuiau în comunism de vreo treizeci de ani. Sărăcia, lipsa alimentelor, raționalizarea produselor de bază, statul în frig, suprimarea libertăților etc nu l-au mișcat pe Sfânt.

Dar când comuniștii au mers atât de departe încât să interzică chiar și pelerinajul la moaște și l-au mai și mutat din locul lui, s-a supărat atât de tare încât a făcut să cadă comunismul. Bine, nu chiar pe loc, i-a luat câtvea luni, probabil a fost o minune mai complexă care a necesitat timp.

Sau dormeau moaștele de treizeci de ani și s-au trezit când au fost mutate, de la asfaltul prost din București, văzând abia atunci cât de greu o duc românii?”, a scris Godină pe site-ul său.

Ce a spus Patriarhul Daniel

Marți, Patriarhul Daniel a susținut, în ultima zi a pelerinajului de Sf Dimitrie cel Nou din Capitală, că autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte în toamna anului 1989, iar în câteva luni întreg regimul a picat.

”În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte.

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. Dumnezeu nu se lasă batjocorit! El este îndelung răbdător, dar este şi drept”, a afirmat Patriarhul Daniel.

ADVERTISEMENT