Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Marian Iancu îi face calculele lui Dan Șucu pentru a lua titlul cu Rapid: “Să dea cel puțin 15 milioane de euro doar în jucători”. Video exclusiv

Marian Iancu a lansat la FANATIK SUPERLIGA un atac dur la adresa lui Dan Șucu, fiind nemulțumit de faptul că acesta nu face investiții masive la Rapid.
03.02.2023 | 09:05
Marian Iancu ii face calculele lui Dan Sucu pentru a lua titlul cu Rapid Sa dea cel putin 15 milioane de euro doar in jucatori Video exclusiv
Dan Șucu i-a transmis un mesaj categoric lui Marian Iancu. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Fostul patron de la Poli Timișoara nu este la primul discurs vehement la adresa acționarului din Giulești, considerând că acesta ar trebui să bage bani în transferuri de jucători.

Marian Iancu, un nou atac dur la Dan Șucu pentru că nu bagă bani la Rapid

În cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Marian Iancu a pus tunurile pe Dan Șucu, fiind de părere că la Rapid trebuie făcute urgent transferuri de jucători pentru a putea intra în lupta la titlu în sezoanele viitoare.

ADVERTISEMENT

”Rapidul continuă drumul pentru play-off, pentru că nu-i pune nimeni în pericol locul de play-off. De aceea și există o anumită inhibiție în investiția în lotul echipei. Dacă ai ca obiectiv să câștigi campionatul la anul sau peste 2 ani, am înțeles că așa s-a declarat, e târziu să începi investiția la anul sau peste 2 ani.

Investiția în lot, pentru că trebuie să te uiți la contracandidate. Trebuie ca acei conducători de club care vin din iarbă să-ți spună că un obiectiv de a câștiga campionatul se construiește în 2-3 ani. Ori în ziua de astăzi eu nu văd.

ADVERTISEMENT

Trebuiesc 11-12 jucători, trebuie făcută o analiză cu ce înseamnă acest lot pe care îl ai astăzi și ce va însemna peste 2 ani. Trebuie să vezi că fantastica apărare care o ai are o sumă a anilor destul de mare și nu știi cum vor evolua ei. Deci acolo mai trebuiesc 3-4 jucători”, a declarat Iancu. VEZI VIDEO AICI

Rapid este lipsită de un atacant de titlu

Fostul patron de la Poli Timișoara, un suporter declarat al Rapidului, s-a arătat nemulțumit de vânzarea lui Rareș Ilie și consideră că giuleștenii au de făcut transferuri în toate compartimentele echipei.

ADVERTISEMENT

”Ai un singur închizător de obiectiv, și mă refer la Albu, dar îți mai trebuie cel puțin încă unul, este centrul echipei, cel care stabilește și fixează echipa. Toți jucătorii de atac care îți dau acum goluri sunt jucători care normal pentru obiectivul pe care îl ai stabilit, câștigarea campionatului, sunt rezerve.

Nu sunt titulari, pentru că nu îți asigură siguranța că îți dau goluri meci de meci. Ca să câștigi campionatul trebuie să dai gol, ori cu cine dai gol? N-ai constructor, ai câțiva tineri care sunt și nu sunt, care încă fac banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

Ai vândut cel mai promițător singur jucător tânăr în spiritul Rapidului, și mă refer la Rareș Ilie, care era un jucător de execuție. Nu trebuia vândut, oricând ai fi luat banii ăștia pe el, plus că îi făceai lui un bine că juca”, a continuat Iancu, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Așteaptă disponibilitatea noului acționar să investească sume mai mari

Marian Iancu a vorbit despre faptul că fotbalul nu este o afacere foarte simplă și predictibilă și speră ca oamenii din conducerea rapidului să învețe cât mai repede cum stau lucrurile pentru a-și atinge obiectivele.

”Atunci când golgheterul echipei este peluza, tribuna, stadionul și tot ce înseamnă această emoție din jurul echipei, atunci ai o mare problemă. Dar, la nivel declarativ, există dorința de ați atinge la un moment dat obiectivul.

Domnul Șucu normal că are bani, dar trebuie să ai și disponibilitate de a-i cheltui, pentru că singura obligație pe care o ai când ești investitor la o echipă de genul Rapidului este să dai banii necondiționat.

Există în fotbal și o mare doză de noroc, de hazard, care contează forte mult și trebuie să-l iei în calcul. Că poți să bagi bani, dar poți să-i bagi prost sau poți să-i bagi bine, să ai noroc. Toate astea, cumulate, se adună și când tragi linie vezi ce rezultate sunt.

Am încredere că la un moment dat lucrurile vor intra și la nivel administrativ pe făgașul normal și se vor ridica la nivelul emoției din jurul stadionului. În ăștia 2 ani în care ți-ai luat marjă până să încerci să-ți atingi obiectivul trebuie să te uiți în jur să vezi cât a investit Becali și ceilalți”, a continuat el.

VEZI VIDEO MAI JOS

Îi cere lui Daniel Niculae să facă un dosar de obiectiv

Marian Iancu s-a arătat deranjat la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că aceste investiții în jucători nu au început deja, deoarece este nevoie să bagi cel puțin 15 milioane de euro în transferuri.

”Trebuie să investești cel puțin 15 milioane numai în jucători. Există posibilitatea asta, dar trebuie să începi deja. Trebuie ca Daniel Niculae să-ți prezinte un dosar de obiectiv pentru că el vine din iarbă, el știe ce înseamnă să faci o analiză individuală pe posturi, comparativă cu celelalte echipe cu care tu te bați, să vezi ce înseamnă să aduci jucători egali sau mai buni decât cei pe care îi găsești la competitoarele tale.

În acest dosar să ți se spună o medie de înălțime pe care trebuie să o ai, o medie de vârstă la momentul în care vrei să-ți atingi obiectivul. Săpunaru este fantastic, toată linia defensivă este fantastică, e la nivelul la care e necesar să fie, dar peste 2 ani?

Și când îi aduci pe ceilalți, când îi integrezi, când faci un colectiv? Nu trebuie să o faci din timp? Trebuie să fidelizezi jucătorul, nu poți să stai numai în emoția de acasă.

Trebuie să câștigi 3 puncte și în deplasare, nu să mergi la egal. Acum norocul investitorilor este că sufletul rapidist se mulțumește și cu puțin, pentru că a trăit din puțin, a trăit greu atâția ani de zile”, a afirmt Iancu.

Avertisment pentru Șucu

În final, omul de afaceri a declarat că așteaptă ca intervenția noului investitor să fie mult mai amplă, deoarece dacă nu se va întâmpla acest lucru va fi nevoit să plece de la Rapid.

”Să nu uităm cât a investit Copos, rezultatele lui și de spectaculozitatea unor echipe construite de el. Și, totuși, nu a fost iubit necondiționat în Giulești. Când ești investitor trebuie să-ți asumi și lucru ăsta, că vor fi episoade mai puțin fericite pentru tine pe parcursul unei echipe.

Conducerea Rapidului se califică la locul de muncă. Sper să parcurgă etapele astea cât mai repede și să ajungă o forță și administrativă. A conduce un club corporatist e corect din punct de vedere a unei logici economice, dar fotbalul are mult mai multe componente. Lucrezi cu suflete, cu oameni, cu stări de spirit. Nu este atât de predictibilă ca afacere.

Poți să investești și să nu ai rezultate, să investești mai puțin și să ai rezultate. Sunt foarte multe variabile. Sunt în grafic, dar încă nu se simte o intervenție a noului investitor. La un moment dat ai de ales: te înhami sau pleci”, și-a încheiat Marian Iancu intervenția de la emsiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT
Tags: