Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Marian Iancu nu-i dă mari speranțe lui Adrian Mititelu în războiul cu FRF! Cum explică decizia instanței

Adrian Mititelu a început războiul cu FRF în instanță, însă Marian Iancu, fost patron la Poli Timișoara, nu îi dă șanse prea mari finanțatorului de la FC U Craiova.
06.07.2024 | 06:00
Marian Iancu nui da mari sperante lui Adrian Mititelu in razboiul cu FRF Cum explica decizia instantei
Marian Iancu, despre decizia Tribunalului București asupra FRF. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a început războiul cu FRF prin care a acesta contestă funcționarea legală a forului și susține că Răzvan Burleanu nu este președintele de drept al organizației fotbalului românesc.

Marian Iancu nu-i dă mari speranțe lui Adrian Mititelu în războiul cu FRF! Cum explică decizia instanței

Legat de războiul dintre Adrian Mititelu și FRF a discutat și Marian Iancu. Fostul patron de la Poli Timișoara nu crede că finanțatorul oltenilor va avea câștig de cauză, chiar dacă are dreptate. Iancu este de părere că decizia finală în acest caz va fi luată în favoarea Federației și actualei conduceri.

ADVERTISEMENT

“Contenciosul administrativ este o parte din ceea ce înseamnă justiție în România și are multe înțelesuri și taine foarte largi. Interpretarea lui este foarte largă. Contenciosul administrativ este volatil și nu poți să fii sigur. 

Eu cred în Mititelu și în angajamentul lui total când știe care e dreptatea și o urmărește. Dar nu e cert acest lucru și se lasă loc de interpretare. Federația este de interes public și nu cred că este atât de vulnerabilă în fața unui contencios administrativ. Nu cunosc toate detaliile.

ADVERTISEMENT

Se poate întâmpla ca Mititelu să aibă dreptate, dar în justiție să apară că nu are. E greu. Eu cred că undeva ar putea să fie un compromis juridic în care se vor lăsa interpretări de o parte și de alta. Și astfel nu se va mai înțelege nimic. Așa o văd eu, iar Federația va merge mai departe cu Răzvan Burleanu”, a declarat Marian Iancu la FANATIK SUPERLIGA.

Ce se întâmplă cu FRF și Răzvan Burleanu

FRF a fost dată în judecată de președintele AFC Progresul, Tudor Iacov. Acesta contestă faptul că la alegerile la care Răzvan Burleanu a fost ales președinte au votat reprezentanți ai unor cluburi care nu erau afiliați ai forului. Ulterior, ACS Tenis Club Pamira, Asociația Fotbal Club Rapid București (AFC Rapid) și FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA au contestat în instanță legalitatea funcționării FRF.

ADVERTISEMENT

Între timp, potrivit informațiilor FANATIK, FRF a făcut o cerere la instanță pentru a intra în legalitate, cu toți membri afiliați. Iar Departamentul Juridic al forului a remis joi seară, 4 iulie, și un comunicat oficial: “Această decizie este nedefinitivă, FRF formulând deja apel ce va fi judecat de Curtea de Apel București. Și oricum lipsită de autoritate de lucru judecat, fiindcă nu privește o dispută, un litigiu, ci o procedură administrativă (necontencioasă).

Este lipsit de orice dubiu că FRF funcționează și a funcționat deplin legal. Orice persoană interesată poate verifica  în mod simplu veridicitatea acestor afirmații, lecturând mențiunile din Registrul Federațiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Președintelui FRF.

ADVERTISEMENT

Dezinformările lansate în spațiul public privind ‘funcționarea ilegală a Federației’, ‘anularea mandatului Președintelui’ etc., reprezintă afirmații factuale false. Făcute cu rea-credință, și atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă fără verificare”.

Momentan, judecătorii de la Tribunalul București, Secţia a-V-a Civilă, au respins cererea formulată Federaţia Română de Fotbal, de modificări a actelor constitutive, ca fiind neîntemeiată. Iar sentința poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile de la comunicare.

Marian Iancu, despre decizia Tribunalului București asupra FRF

ADVERTISEMENT