Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Marian Iancu, poziție surprinzătoare în scandalul de xenofobie din SuperLiga: „Clubul Sepsi trebuie pedepsit”. Video exclusiv

Marian Iancu (57 de ani) intervine în scandalul de xenofobie din SuperLiga. Fostul patron al lui Poli Timișoara consideră că Sepsi este clubul care trebuie pedepsit.
31.01.2023 | 12:41
Marian Iancu pozitie surprinzatoare in scandalul de xenofobie din SuperLiga Clubul Sepsi trebuie pedepsit Video exclusiv
Marian Iancu, poziție surprinzătoare în scandalul de xenofobie din SuperLiga: „Clubul Sepsi trebuie pedepsit”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Marian Iancu a intervenit telefonic în cadrul celei mai recente ediții de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Printre numeroasele subiecte abordate, fostul patron al Politehnicii Timișoara a abordat și evenimentul din weekend, când partida Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost întreruptă pentru scandări rasiste.

Marian Iancu, pune tunurile pe Andrei Chivulete după cel mai mare scandal de xenofobie din fotbalul românesc: „El va culege lauri morali, dar atât”

Marian Iancu este de părere că rezultatul meciului Sepsi – FC U Craiova 1948 ar trebui decis pe teren și nu la comisii. În cadrul aceleiași ediții de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Laszlo Dioszegi a intervenit telefonic și a dezvăluit că are un document care poate schimba toată soarta scandalului de xenofobie.

ADVERTISEMENT

„Sunt lucruri paralele. Ceea ce se întâmplă în tribune e un alt tip de emoție decât ce se întâmplă în teren. Sunt lucruri paralele. Poate să fie o influențată directă într-adevăr sportivă, dar în niciun caz rezultatul sportiv nu poate fi influențat de ce a fost în tribună. Se poate opri meciul pentru o perioadă, jandarmii pot interveni, îi pot scoate din tribună pe cei recalcitranți, individual sau colectiv. Și se reia jocul.

Cred că e un nou episod bricheta l-a determinat pe arbitru, care va culege laurii pentru ceea ce a făcut. Dar nu lauri sportivi, ci morali, în trendul în care se desfășoară viața noastră în sensul că orice astfel de manifestare e respinsă, dar în tribună astea s-au întâmplat, se întâmplă și se vor mai întâmpla. Au fost lucruri mult mai grave, s-au bătut, s-au rănit, și-au dat foc, lucruri mult mai grave. Trebuie într-adevăr respinse, dar nu să influențeze rezultatul sportiv.

ADVERTISEMENT

În niciun caz nu sunt de acord cu ce a făcut Chivulete. El va culege lauri morali, dar atât. Cazul bricheta e același. S-a operat cu o unitate de măsură mult mai drastică decât ar fi trebuit. Nu trebuie să amestecăm cele două planuri. Trebuie să lăsăm campionatul, rezultatul să meargă în mod normal, natural, nu trebuie să fie influențat prin asemenea arbitrale ale unui arbitru așa ceva.

Nu există așa ceva. Nu are cum să piardă punctele. Trebuie să fie sancționat organizatorul. Să joace 1-2 meciuri cu tribunele goale, punct și de la capăt. Când Sepsi joacă în deplasare se întâmplă asemenea scandări, la fel, organizatorul trebuie sancționat, dar atât. Trebuie lăsat pe teren să se consume ce e pe teren și nu trebuie intervenit din afară.

ADVERTISEMENT

Se creează precedente, care vor fi exploatate de cei rău voitori, care nu vin la stadion să vadă meciul, să vadă un spectacol, să susțină echipa, să trăiască intens și vin să facă rău”, a declarat Marian Iancu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

VEZI VIDEO MAI JOS

Iancu consideră că Sepsi ar trebui fie sancționată

Deși nu este de acord ca vreuna dintre echipe să piardă puncte la comisii, fostul patron al Politehnicii Timișoara este de părere că, pentru scandalul de la Sf. Gheorghe ar trebui să fie sancționată Sepsi, deoarece era club organizator.

ADVERTISEMENT

„Clubul. Nu echipa de fotbal. Să joace cu tribunele goale. Mai ales că își cunoaște poziția socială echipa. Cunoaște plusurile și minusurile și ce acuze i se aduc. Că sunt niște acuze care sunt precursori la ceea ce se întâmplă în tribune și nu se vor opri aici. Scandările astea vor continua.

Este o echipă care are o parte de finanțare asigurată de statul maghiar. Există de ani de zile din istorie și vor exista emoții din acest punct de vedere care se nasc, care nu ar trebui să fie, dar nu am ajuns să fim un popor atât de emancipat, să fim europeni și integrați în U.E. și să mai uităm de istorie, bună sau rea, și vor mai fi astfel de scandări. Clubul trebuie să cunoască treba asta și să își ia niște măsuri”, a conchis Marian Iancu.

ADVERTISEMENT
Tags: