Sport

Marian Iancu, transformare totală după 8 ani de închisoare. Cum arată fostul patron de la Poli Timișoara. Foto

Fostul patron de la Poli Timișoara, Marian Iancu, a petrecut aproape 8 ani în închisoare, iar perioada de detenție a adus cu sine și o transformare majoră pentru omul de afaceri.
10.07.2022 | 12:15
Fostul patron de la Poli Timișoara, Marian Iancu, a petrecut aproape 8 ani în închisoare, iar perioada de detenție a adus cu sine și o transformare majoră pentru omul de afaceri. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Condamnat la 12 ani pentru prejudicierea statului cu o sumă uriașă, Iancu a fost eliberat la finalul lunii iunie.

Tranformare majoră a lui Marian Iancu după 8 ani de închisoare

La scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare, Marian Iancu a fost surprins la o petrecere alături de câțiva apropiați. Ceea ce iese în evidență din fotografii este faptul că omul de afaceri a suferit o transformare totală, fiind mult mai slab decât înainte de condamnare.

ADVERTISEMENT

Conform prosport.ro, Iancu a fost filmat la petrecere în timp ce cânta imnul Rapidului. Fostul patron de la Poli Timișoara, în vârstă de 56 de ani, nu a ascuns niciodată că este un simpatizant al formației din Giulești.

Chiar înainte de a fi condamnat, el lua în calcul varianta de a investi la Rapid, formație care avea probleme mari la acel moment. ”Trebuie un proiect nou, de la zero, pentru că nu poate să moară spiritul Rapidului.

ADVERTISEMENT

Fanii vor veni după ei şi în Liga 5, Liga 4, Liga 3, nu contează. În momentul acela voi fi şi eu unul dintre cei care vor investi, în calitate de minoritar, la Rapid, sume bune”, spunea Iancu, în 2014.

Iancu, eliberat condiționat

Marian Iancu fusese condamnat în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca “RAFO”, după un proces care a durat opt ani. Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri şi complicii săi au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei şi prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultând un prejudiciu total de 1.356,5 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT

După aproape 8 ani de detenție, Judecătoria Sectorului 4 București ma decis eliberarea sa definitivă. ”În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul – petent Iancu Alexandru Marian împotriva sentinţei penale nr. 1026 din data de 11.05.2022 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 10415/4/2022.

Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat Iancu Alexandru Marian.

ADVERTISEMENT

Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 270/2022 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 92/2022. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în soluționarea cazului.

ADVERTISEMENT