Fotbal intern

“Pantera” Ioniţă revine în Giuleşti. Cel care l-a descoperit pe Lobonţ va pregăti portarii Academiei Rapid

Faptul că Academia Rapid are gânduri mari în acest sezon, ţintind promovarea în Liga 3, este probat şi de atragerea în colectivul tehnic a cât mai multor legende ale Giuleştiului dornice să...
31.10.2017 | 17:52
Pantera Ionita revine in Giulesti Cel care la descoperit pe Lobont va pregati portarii Academiei Rapid

Faptul că Academia Rapid are gânduri mari în acest sezon, ţintind promovarea în Liga 3, este probat şi de atragerea în colectivul tehnic a cât mai multor legende ale Giuleştiului dornice să pună umărul la acest proiect.

Ultimul sosit în staff-ul tehnic este fostul mare portar al Rapidului din anii ’70, Marian Ioniţă. Acesta a semnat un contract pentru un an şi jumătate pentru a antrena portarii clubului de lângă Podul Grant, de la juniori la seniori. Ioniţă are o carte de vizită impresionantă în această funcţie, în perioada 2007-2014 fiind antrenorul de portari al clubului Shakhtar Doneţk, sub comanda lui Mircea Lucescu. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Marian Ioniţă a lucrat cu Stelea, Dolha şi Coman

“Pantera” Ioniţă a apărat poarta rapidistă între 1973 şi 1981, urmându-i pe acest post marelui Rică Răducanu. A fost pe teren în sezonul 1974-75 al Cupei României, în care Rapidul, pe atunci în eşalonul secund, a eliminat pe Dinamo, Steaua şi apoi a cucerit trofeul după o finală de vis cu Universitatea Craiova.

Noul antrenor de portari are un ochi de excepţie în această funcţie, fiind cel care l-a descoperit pe Bogdan Lobobţ şi a mai lucrat în carieră cu Bogdan Stelea, Emilian Dolha şi Dani Coman, toţi foşti portari ai echipei “alb-vişinii”.