Fotbal intern

Marian Lupu, preparatorul dat afară de Becali, detalii de la FCSB. “Nu mă simt vinovat pentru accidentările din această perioadă!” Ce i-a spus Meme

05.08.2019 | 09:32
Marian Lupu preparatorul dat afara de Becali detalii de la FCSB Nu ma simt vinovat pentru accidentarile din aceasta perioada Ce ia spus Meme

Marian Lupu a fost dat afară de la FCSB după accidentările suferite de jucătorii vicecampioanei României în ultima perioadă, iar preparatorul fizic a dat detalii de la gruparea roș-albastră. Acesta a explicat cum a fost anunțat că nu mai este dorit la FCSB, a dezvăluit ce mesaj i-a transmis Meme Stoica și a lămurit situația lui Dennis Man, fotbalist despre care susține că le-a transmis oficialilor că nu este pregătit să joace.

Marian Lupu, preparatorul dat afară de Becali, detalii de la FCSB

“Nu am fost surprins că am fost dat afară, având în vedere că despre preparatorul fizic al FCSB s-au emis o multitudine  de păreri, au fost dezbateri și păreri neavizate cum nu cred că s-a întâmplat niciune în lume. Nu sunt primul preparator demis de la acest club, simțeam că vine și rândul meu. Duminica trecută am aflat că nu mai sunt preparator la FCSB, după antrenamentul dinaintea jocului cu Botoșani la finalul căruia Hora a suferit o leziune musculară, am fost așteptat la vestiar de Meme Stoica, doctor și kinetoterapeut. Meme mi-a zis că am greșit pregătirea fizică, mi-a dat exemplul că Moruțan și Nedelcu au același tip de accidentare la genunchi, întindere a ligamentului colateral extern, cauzată de faptul că jucătorii nu au forță. Mi s-a mai oferit și o comparație cu CFR, care nu are accidentări. În acest timp a sunat domnul Becali, iar Meme a ieșit din vestiar. La 10 minute după acest moment am aflat de pe site-uri că sunt dat afară”, a spus Marian Lupu, conform gsp.ro.

“M-a deranjat motivul pentru care am fost demis, pentru că principala mea sarcină era să dezvolt calitățile fizice și deprinderile motrice. Faptul că s-au accidentat prea mulți jucători sigur că putea să ducă la o decizie extremă, dar cred că trebuia făcută o anchetă internă, să ne așezăm toți la o masă și să ne punem prima întrebare: Care este principala cauză pentru care apare o leziune musculară? Și de aici puteam porni într-o discuție care ar fi putut să ajute cu adevărat. Acum constat că s-au tras concluzii, iar după plecarea mea au început să fie folosite noi mijloace alternative de refacere post-efort. Nu, nu mă consider vinovat pentru accidentările din această perioadă, dar valul de păreri fără un argument metodic, bazat doar pe “i-a încărcat”, “trebuia să discute cu antrenorul înainte” sau cinva a zis referitor la mine “eu nu cred în antrenamentele făcute după ureche”, toate acestea, împreună cu acuzele cum că eu mă ocup și de jucătorii accidentați, au făcut din mine o țintă, uneori chiar mai mare decât antrenorul principal. Recunosc, am făcut și eu o mare greșeală că nu am reacționat și astfel am lăsat loc de interpretare”, a mai spus Lupu pentru sursa citată mai sus.

Dennis Man și medicul FCSB-ului după accidentarea suferită în meciul cu FC Botoșani
Dennis Man și medicul FCSB-ului după accidentarea suferită în meciul cu FC Botoșani

De ce s-a accidenta Man și ce se întâmplă cu Gnohere și Momcilovic

…despre accidentarea lui Dennis Man: “Am fost anunțat că va reveni din vacanță pe 6 iulie, iar pe 11 iulie trebuia să joace fiindcă nu există alte soluții, după care am observat că randamentul lui este scăzut, am avertizat, dar din acel moment nu mi s-a mai solicitat părerea. Nu știu cine a decis, eu doar am fost înștiințat. Man a avut vacanță o săptămână, imediat după terminarea campionatului, apoi acțiunile de la cele două naționale. A mai avut încă o săptămână liberă, nu a avut program individual de pregătire, ar fi fost prea mult. Sistemul de monitorizare pe care îl folosim ne ajută să vedem live activitatea cardiacă în timpul efortului, dar acționează și ca un locator GPS, astfel putem afla exact distanța parcursă, precum și intensitatea efortului. Având aceste date, am observat că randamentul lui Man este scăzut cu o activitate cardiacă mult mai intensă față de parametrii lui obișnuiți. Am solicitat doctorului să facă analize medicale pentru Man, Coman și Nedelcu pentru că și ei aveau cam același gen de problemă, dar la o scară mai joasă.”

…despre jucătorii de la U21: “Coman, Nedelcu și Vlad au avut aproape trei săptămâni vacanță, plus că ei împreună cu ceilalți jucători au avut programe personalizate. Cei de la U21 au avut programe de menținere, iar ceilalți de tranziție”.

…despre relația cu Nicolae Dică. “Am avut o colaborare bună și la fiecare început de săptămână stabileam programul și apoi, în fiecare zi, structuram antrenamentul. Au fost și unele perioade când puteam face lucrurile și mai bine, în sensul că temele unor antrenamente aveau o intensitate foarte scăzută, dar acestea s-au remediat parțial”

…despre Harlem Gnohere și Momcilovic. “Gnohere are o problemă mai veche la canalul inghinal, pentru care a mai fost operat. Problemele lui Marko au început în cantonamentul din vara lui 2018, în Olanda, din cauza unor dureri la coloana vertebrală. Nu a făcut pregătirea completă cu echipa, apoi s-a accidentat la Hajduk, când a făcut ruptură, apoi o recidivă. În primăvară a suferit o intervenție la coloana vertebrală, acum este în program de recuperare.”