Sport

Marian Olaianos, prima reacție după ce a fost concediat de TVR: “Voi ataca în instanță decizia!”. Exclusiv

Marian Olaianos a fost dat afară de Televiziunea Română, însă jurnalistul nu se dă bătut și va deschide un proces pentru a contesta decizia.
11.03.2023 | 15:45
Marian Olaianos prima reactie dupa ce a fost concediat de TVR Voi ataca in instanta decizia Exclusiv
Marian Olaianos a fost 23 de ani angajat al Televiziunii Române. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce a ratat prezența la Campionatul Mondial din Qatar, unde trebuia să comenteze meciurile din partea TVR, Marian Olaianos a fost în cele din urmă concediat.

Marian Olaianos, reacție în exclusivitate pentru FANATIK după ce a fost dat afară de TVR

Marian Olaianos a evitat să iasă în spațiul public după decizia drastică luată de Televiziunea Română. Contactat de FANATIK, comentatorul și moderatorul sportiv a dezvăluit că va contesta decizia:

ADVERTISEMENT

„Nu vreau să comentez acest subiect. Tot ce pot să spun este că voi ataca în instanță decizia TVR. Cazul nu e nici pe departe cum l-au prezentat ei”, a spus realizatorul emisiunii „Replay”, care în acest moment nu se știe dacă se va mai produce la TVR. Din informațiile FANATIK, Marian Olaianos a făcut și plângere penală împotriva televiziunii publice.

Cum a motivat TVR concedierea lui Marian Olaianos

Televiziunea Română a emis un comunicat de presă prin care a justificat decizia de concediere: „Decizia are ca temei raportul comisiei de cercetare disciplinară constituită pentru a analiza incidentul sesizat de Nadine Vlădescu Joi, 9 martie, reprezentanţii SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancţionare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos – asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale.

Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui –Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancţionare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

ADVERTISEMENT

Cum și-a explicat Marian Olaianos comportamentul agresiv față de Nadine Vlădescu

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 – 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă şi medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

ADVERTISEMENT

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei următoarele: ‘aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra am împins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului”.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp...
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp şi suflet pentru turişti: "E magic!"
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac....
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac. Căsnicia cu miliardarul român a rezistat doar doi ani!
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru...
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal...
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal masculin. A fost cel mai bun handbalist din lume în trecut
Legătura dintre Marius Moga și Ionuț Cercel. Compozitorul a recunoscut tot
Legătura dintre Marius Moga și Ionuț Cercel. Compozitorul a recunoscut tot
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”