Sporturi

Atletism. Marian Oprea, campion naţional la 35 ani! Panţuroiu, super rezultat

Campionatul Naţional indoor din Sala Lia Manoliu a adunat la start crema atletismului românesc.
07.02.2018 | 17:39
Atletism Marian Oprea campion national la 35 ani Panturoiu super rezultat

Campioană europeană de tineret la triplusalt în 2017, Andreea Panţuroiu a reuşit cel mai notabil rezultat al primei reuniuni a Naţionalelor Indoor. Noua sportivă de la CSM Bucureşti a sărit 14.22 metri, a treia performanţă a sezonului pe plan mondial.

Eleva antrenoarei Mihaela Nicoară va participa apoi pe 8 februarie, alături de elita mondială a acestei probe, la concursul IAAF World Tour de la Madrid, iar pe 17 februarie va reprezenta România la Campionatul Balcanic de la Istanbul, unde îşi propune cucerirea medaliei de aur. Marele vis rămâne însă o medalie la CM Indoor de la Birmingham (1-4 martie).  

“Nu sunt tocmai mulţumită deoarece doream să îmi dobor recordul personal de 14.33, dar mă bucură titlul naţional pentru noul meu club. Am avut ceva emoţii  la primele sărituri pentru că am schimbat strategia şi nu am fost obişnuită cu viteza pe care am degajat-o pe elan, dar ştiam că îmi pot reveni şi să sar bine până la urmă.  Conta şi rezultatul pentru că la Campionatul Mondial se califică automat primele 16 atlete din topul mondial ca performanţe sau cele care îndeplinesc baremul de 14.30 metri. Sper ca anul acesta să pot ajunge chiar la 14,50 metri”, a precizat Andreea Panţuroiu.

“Struţul” îşi doreşte un rezultat bun la Mondiale Vicecampionul olimpic din 2004, Marian Oprea a cucerit titlul naţional pentru CSM Bucureşti la triplusalt. Deşi printre adversarii săi s-au aflat sportivi care nu erau încă la şcoală pe vremea când “Struţul” lua argintul olimpic la Atena, veteranul spune că este încă motivat să facă performanţă pe plan internaţional.   

“Sunt bucuros că încă pot face ceea ce îmi place. Sper să îmi pot îmbunătăţi rezultatele pentru a participa la un nivel bun la Campionatul Mondial de sală de la Birmingham. Aceasta este realitatea în atletismul românesc, important este că încă mai există atleţi din generaţie mai veche suficient de motivaţi să continue şi astfel să atragă cât mai mulţi practicanţi în acest sport. Momentan vreau să îmi valorific toată experienţa acumulată în calitate de sportiv, apoi mai vedem”, a precizat Marian Oprea.

Într-o probă dominată de atleţii de culoare pe plan mondial, România are un “sprinter minune” care bate recorduri de precocitate la foc automat. Legitimat la CSM Bucureşti, Cristian Mirel Stoica a doborât un nou record naţional de juniori în seriile probei de 60 metri plat, el alergând distanţa în 6.86 secunde. A participat în finala seniorilor şi a ocupat totodată locul 3 la categoria tineret sub 23 ani, deşi are doar 16 ani!

“Obiectivul era unul chiar şi mai tare, dar sunt mulţumit cu acest timp. Adversarii fiind mai mari, am avut motivaţie să trag şi mai tare.  Competiţia contra seniorilor mă ambiţionează, nu am emoţii, ştiu că nu e concursul meu, deci nu am nimic de pierdut şi mă pot autodepăşi. Îmi doresc o medalie la Balcaniadă şi să îmi îndeplinesc baremul de juniori pentru Campionatul Mondial”, a punctat tânărul sprinter de la CSM Bucureşti.

Cele mai multe titluri naţionale la seniori le-a adunat CSA Steaua Bucureşti (7), pe locul secund clasându-se CSM Bucureşti (5 medalii de aur).  Braşoveanul Cristian Staicu (CS Ţara Bârsei) a furnizat surpriza zilei a doua a Campionatelor Naţionale de atletism, impunându-se clar la săritura în lungime, cu un rezultat meritoriu – 8,09 m, fiind urmat la distanţa considerabilă de stelistul Valentin Toboc – 7,67 m şi de dinamovistul Andreas Bucşa – 7,65 m. El ocupă locul 3 pe plan mondial după chinezul Yuhao Shi – 8.16 m şi americanul Marquis Dedy – 8.13 m.