News

Marian Oprișan a dezvăluit motivele pentru care Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri de la Focşani reprezintă o necesitate

06.06.2019 | 19:37
Marian Oprisan a dezvaluit motivele pentru care Directia Regionala de Drumuri si Poduri de la Focsani reprezinta o necesitate

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, spune că este necesară înființarea unei Direcții Regionale de Drumuri și Poduri la Focșani de către CNAIR, întrucât municipiul este un nod rutier și feroviar foarte important, care unește Moldova cu Muntenia. El acuză faptul că decizia luată de Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră a fost tratată cu lipsă de profesionalism de o parte a presei și că o astfel de instituție era necesară.

Marian Oprișan spune că decizia CNAIR era o necesitate

“Dincolo de faptul că acuze de genul ”Primul-ministru i-a făcut lui Oprișan Direcție Regională de Drumuri și Poduri” sunt absolut stupide și lipsite de temei real, ele arată o lipsă totală de viziune în cee ace privește dezvoltarea durabilă. Fără doar și poate, Vrancea este poate cel mai important nod rutier și feroviar din Moldova căci Vrancea unește nu doar Moldova de București ci și Moldova de Ardeal și Dobrogea.

Aici există cele mai vechi noduri feroviare din România și, după finalizarea DN 2 D Focșani – Ojdula – Târgu Secuiesc, putem afirma cu tărie că tot aici avem cel mai important nod rutier din Moldova. Din această perspectivă, se impunea înființarea Direcției Regională de Drumuri și Poduri care să poată gestiona și administra mai eficient drumurile naționale care străbat regiunea de la Nord la Sud dar și de la Vest la Est”, a spus Marian Oprișan, lider al CJ Vrancea, într-un comunicat de presă.

Marian Oprișan cere demisia lui Liviu Dragnea
Marian Oprișan susține că Direcția Regională de Drumuri și Poduri la Focșani era o necesitate 

Marian Oprișan: Sunt încrezător că drumurile din Moldova vor fi mai bine gestionate

Mai mult decât atât, liderul local al PSD salută decizia luată de Compania Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră  și și-a exprimat speranța că drumurile din Moldova vor fi mai bine gestionate și că incidentele rutiere se vor împuțina pe viitor.

“Faptul că o astfel de structură nu a existat până acum în regiune nu face cinste nimănui, iar decizia Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră de a se reforma și de a crea structuri mai eficiente nu poate fi decât una salutară. În calitate de Președinte al Consiliului Județean Vrancea sunt încrezător că drumurile naționale din județele Vrancea, Buzău, Brăila, Galați și Vaslui vor fi, pe viitor mult mai bine gestionate, cu un trafic normal și cu incidente cât mai puține”, a mai spus Marian Oprișan.