News

Marian Oprișan anunță viitorul PSD după condamnarea lui Dragnea: “Tranziția va fi făcută ușor”

27.05.2019 | 17:59
Marian Oprisan anunta viitorul PSD dupa condamnarea lui Dragnea Tranzitia va fi facuta usor
ADVERTISEMENT

Marian Oprișan, președintele Partidului Social Democrat Vrancea, a declarat că partidul va găsi ,,o nouă cale” de a supraviețui și că, premierul Viorica Dăncilă va prelua conducerea. Declarația a fost făcută în contextul în care șeful PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat de magistrați la 3 ani și 6 luni de închisoare, în cursul acestei zile.

Oprișan, declarația momentului

Marian Oprișan  a vorbit despre ,,noul” PSD după ce Liviu Dragnea a fost condamnat și încarcerat la penitenciarul Rahova. Acesta i-a cerut demisia șefului PSD în urma votului slab la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai. În același timp, și primarul Brăilei, Marian Dragomir, a solicitat public demisia președintelui PSD. În ultimă instanță nu a mai fost nevoie de demisia acestuia deoarece magistrații l-au condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive.

ADVERTISEMENT

„PSD își urmează calea, aș putea spune o nouă cale din acest punct de vedere, pentru că tranziția va fi făcută ușor, statutar. Doamna Viorica Dăncilă este președintele executiv al partidului în acest moment. Sigur că la un moment dat va exista un congres, în urma consultărilor din CEx cu colegii noștri, șefii organizațiilor județene”, a spus Marian Oprișan.

Totodată, Oprișan a ținut să adauge: „Vom face tot ceea ce este posibil ca PSD să își continue idealul social democrat pentru că PSD a făcut multe lucruri bune pentru români și pentru România și nu merita să i se întâmple un asemenea lucru”. Liderul din Vrancea a adăugat că, cel care va ajunge la conducerea PSD va fi ales mâine. ,,Conducerea va fi aleasă statutar. Liviu Dragnea a trădat valorile social-democrate, iar acest partid nu merita așa ceva.”

ADVERTISEMENT
Dragnea a ajuns acolo unde îi este locul, la mititica
Dragnea a fost huiduit de protestatarii aflați în fața penitenciarului Rahova
sursa foto: hepta.ro

Dragnea a ajuns în cele din urmă acolo unde îi este locul, la pușcărie

Fostul președintele PSD, Liviu Dragnea s-a ferit cât a putut de protestatarii aflați în fața casei sale. Acesta a plecat din locuința sa, din zona Domenii, discret, cu o mașină Daster, cu geamuri fumurii. Prima mașină care a ieșit din parcarea imobilului nu a făcut altceva decât să se plimbe în cerc, prin oraș. Dragnea a fost văzut ulterior în a doua mașină care a ieșit din parcare, la scurt timp după prima. Fostul președinte PSD se afla pe locurile din spate și purta o cămașă albă, cu dungi.

Acesta a ajuns la penitenciarul Rahova însoțit de poliție. În fața penitenciarului s-au adunat protestatari care l-au înjurat și jignit pe fostul președinte PSD.  “Nimicule, ridică o mână dacă mai ești în viață”, “Victorie”, “Dragnea la pușcărie”, “Hoțul”, au scandat aceștia. Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT