News

Interviu EXCLUSIV. Blatul dovedit. Mărturia omului “CU GLUGA”

FANATIK.RO a intrat în posesia unor înregistrări video, probe din dosarul în urma căruia 14 jucători şi 3 antrenori de la Gloria Buzău au fost suspendaţi pentru aranjamente la pariuri (vezi...
03.08.2016 | 00:04
Interviu EXCLUSIV Blatul dovedit Marturia omului CU GLUGA
ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a intrat în posesia unor înregistrări video, probe din dosarul în urma căruia 14 jucători şi 3 antrenori de la Gloria Buzău au fost suspendaţi pentru aranjamente la pariuri (vezi detalii).

Gloria Buzău – ACS Berceni este partida în cauză. Primul blat dovedit din istoria fotbalului românesc şi care s-a lăsat cu sancţiuni fără precedent. Rolul principal pare deţinut de Marian Roşu, unul dintre antrenorii secunzi ai gazdelor, care a primit suspendarea maximă de doi ani şi o amendă de 200.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Pe imaginile EXCLUSIVE prezentate de FANATIK.RO, Marian Roşu, cu o glugă pe cap, vorbeşte aproape non-stop la telefon pe durata partidei, într-un colţ al băncii de rezerve, iar cînd termină convorbirile merge şi-i relatează şefului său Ion Viorel “ultimele noutăţi”.

FANATIK.RO a luat legătura cu “secundul” lui Ion Viorel, care a ţinut să nege acuzaţiile care i se aduc. Roşu susţine că se zbate în sărăcie şi că se gîndeşte foarte serios să plece la muncă în străinătate.

ADVERTISEMENT

Ce mai faceţi, domnule Roşu?

– Aşteptăm şi noi să vedem ce se întîmplă pentru că este recursul şi se amînă de la o săptămînă la alta.

Credeţi că a vrut cineva să vă facă rău?

– Nu ştiu ce să zic. Sincer să vă spun, nu este nimic adevărat din ce s-a întîmplat. Sînt nişte invenţii ale unor oameni care, nu ştiu, poate din răutate au afirmat acele lucruri.

ADVERTISEMENT

Au existat anumite interese?

– Păi?! Nu ştiu, probabil. Cred.

“Este posibil să fi fost ceva politic!”

Aveţi duşmani? Cunoaşteţi pe cineva care vrea să vă facă rau?

– Nu, nu, nu… Nu ştiu ce să zic.

Domnul Ion Viorel a spus că totul a venit pe parte politică.

– Da, este posibil să fi fost şi treaba asta, sigur. Cred. E posibil.

Ce urmează pentru dumneavoastră?

– Domnule, noi o să mergem pe toate căile de apel, tot ce considerăm că este posibil şi să ne apărăm imaginea. Pentru că, vă daţi seama… Noi sîntem acum la pămînt, nu putem să profesăm. Avem familii, nu avem bani, nu avem nimic… Sîntem vai de mama noastră! Ne este foarte greu. Nu avem cu ce să trăim, ne-au luat, practic, dreptul la muncă. Acum căutăm alte domenii, să ne putem cîştiga existenţa. Este foarte, foarte dificil.

Aveţi de unde să plătiţi amenda de 200.000 de lei?

– De unde, domnule?! Nu am bani să trec strada, de unde să dau 200.000 de lei?!

“Mă bate gîndul să plec afară să muncesc!”

Cum vă cîştigaţi existenţa în acest moment?

– Căutăm să facem ceva, să găsim ceva ca să supravieţuim. Pentru că ne este foarte greu. Avem şi noi familii, v-am zis mai devreme. E foarte greu, sîntem la pămînt. Îmi caut de muncă. Am mai apelat la părinţi, la socri, la prieteni… Tot ne-am împrumutat de la o lună la alta, de la o săptămînă la alta ca să putem să supravieţuim. Chiar mă bate gîndul să plec afară să muncesc.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns la acest verdict?

– Pe declaraţiile unor martori. Şi doar atît. Nimic altceva.

Dar ce v-au întrebat?

– Păi şi acum ce vreţi? Să vă spun ce m-au întrebat acolo? Dacă vreţi, putem să ne întîlnim şi să discutăm mai multe. Aşa, ce vreţi? S-au întîmplat multe lucruri care nu sînt în regulă. Vă spun sincer. Şi neadevărate! Multe sînt înflorite, sînt invenţii ale unor oameni. Nu avea cum să se întîmple aşa ceva, practic. Cred că este vorba şi de răzbunarea a unor jucători care au fost pe acolo… Nu ştiu, nu ştiu…Sînt multe lucruri care nu au un anume sens. Sînt lucruri cusute cu aţă albă.

“FRF nu-mi interzice să vorbesc la telefon”

FANATIK.RO a prezentat imaginile pe baza cărora aţi fost sancţionat.

– Da, şi ce e cu asta? Regulamentul FRF nu spune că nu trebuie să vorbeşti la telefon.

Dar de ce, la încălzire, aţi preferat să vorbiţi la telefon în loc să staţi alături de jucători?

– Nu este adevărat!

Se vede pe filmare.

– Staţi puţin, eu, întotdeauna, mi-am făcut treaba. Eu mă ocup de partea de încălzire a jucătorilor înainte de joc şi la pauză. Mi-am făcut treaba mea… Am încălzit jucătorii… Iar acolo nu ştiu ce este… Că nu e de dinaintea jocului. Nu ştiu ce este cu ea… Eu am făcut încălzirea cu jucătorii.

Ce aţi discutat la telefon? Aţi afirmat la Comisie că aţi avut probleme intime, personale…

– Exact, da, da, da… Dar nu pot să vă spun dumneavoastră, la telefon, despre treaba aceasta. Ce am avut de spus am făcut-o la Comisie.

“Doar invenţii!”

Da, dar, totuşi, filmările sînt dubioase.

– Păi de ce să fie dubios? Nu are de ce să fie dubios! În primul rînd, nu este interzis să vorbeşti la telefon în timpul partidelor. Iar ceea ce am avut de spus, am spus-o celor de la Comisie.

Dar faptul că eraţi camuflat într-un colţ al băncii de rezerve ridică semne de întrebare.

– Nu are nici o legătură. Nu văd care e…

De ce după ce închideaţi telefonul discutaţi cu Ion Viorel, iar apoi se dădea gol, se…

– Domnule, astea sînt doar nişte invenţii ale celor care au spus lucrurile astea. Nu este absolut nimic adevărat. Puteam discuta oricînd cu domnul Viorel în timpul jocului. Dar probleme de fotbal. Nu are nici o treabă cu ceea ce ştiţi dumneavoastră. Şi nu ştiu de unde ştiţi dumneavoastră lucrurile astea.

Pentru că au apărut imagini video.

– Au apărat, da, şi ce dacă?

Păi şi de ce, la un moment dat, Ion Viorel a arătat semnul “2”? Nu cumva că trebuia să se mai marcheze încă două goluri pînă la pauză?

– Domnule, hai domnule… Hai domnule să fim serioşi… Astea sînt prostii. Astea sînt prostii şi vă rog eu nu mai insinuaţi ceva pentru că nu are rost.

“Jucătorii au făcut declaraţii cu răutate”

Da, domnule Roşu, dar…

–  Eu nu vreau să discut cu dumneavoastră lucrurile astea deoarece cazul este pe rol, acolo, la Comisie. Nu am ce să spun mai multe lucruri. Ce pot eu să spun este că din tot ceea ce se întîmplă este un mare neadevăr. Nu s-a întîmplat aşa ceva. Lucrurile vor dovedi pe viitor că am dreptate.

Obişnuiaţi să vorbiţi des la telefon pe durata partidelor?

– Eu nu vorbesc des la telefon… Eu aveam la mine telefon, dar nu-l foloseam foarte des…

Păi şi de ce aţi fost găsit vinovat?

– Nu s-a întîmplat nimic. Am vorbit la telefon, am spus Comisiei cu cine am vorbit la telefon şi cu asta basta!

Păi şi de ce v-au sancţionat?

– Păi, nu ştiu, întrebaţi-i pe ei de ce m-au suspendat. O să vedem în continuare.

De ce aţi chemat doi fundaşi la margine înainte de unele faze decisive?

– Poftim?! Ce faze decisive? Despre ce vorbim aici?

Păi, spre exemplu, Vlaicu are 1.90 metri şi se afla lîngă dumneavoastră în loc să fie în careul advers cînd Gloria beneficia de un corner.

– Aşa, şi? Domnule… dumneavoastră spuneţi nişte prostii… Scuzaţi-mă că vă spun. Vorbiţi nişte aberaţii! Ce legătură are înălţimea lui Vlaicu cu faptul că l-am chemat eu la margine? Nici nu ştiu despre ce fază vorbim aici… E ceva care nu are nici o legătură… Deci e, nu ştiu… Nu este nimic adevărat din ceea ce s-a auzit. Sînt nişte declaraţii ale unor jucători care nu ştiu de ce au făcut lucrul ăsta… Din răutate, habar nu am din ce cauză. Sînt lucruri neadevărate. Nu s-a întîmplat nimic din ceea ce s-a vehiculat.

Golul marcat de Berceni s-a marcat în condiţii ciudate. Niţă a intrat, aproape, cu mingea în poartă.

– Cît a fost scorul la acel joc?

7-1.

– Aşa, şi ce s-a întîmplat? Dacă a fost scorul 7-1, golul marcat de Berceni ce legătură are, care este treaba?

Păi golul s-a marcat în minutul 45+2. Iar cota la pariuri era una imensă.

– Ce… domnule, despre ce vorbim că nu înţeleg? Şi dacă au dat gol, ce? Nu se întîmplă în timpul jocului ca o echipă să marcheze sau alta să primească gol?

Da, dar fundaşii Gloriei…

– Păi, ce fundaşi? Staţi, domnule, că vă dau nu ştiu cîte exemple de la alte meciuri… Nu-mi vin acum în cap… din Liga 1! O grămadă de lucruri se întîmplă în timpul jocului. Ne legăm de nişte lucruri care se întîmplă frecvent. Astea nu ai cum să… ce, despre ce vorbim? Păi ce au făcut fundaşii, ce au făcut? Că nu înţeleg. Nu-mi aduc aminte de aşa ceva. Astea sînt nişte lucruri pe care nu ştiu… Nu-şi au rostul să discutăm acum… Nu s-a întîmplat nimic din ceea ce s-a vehiculat.

“Sînt curat. Jur pe Biblie!”

Vă simţiţi curat?

– Da!

Puteţi jura pe Biblie?

– Da! Da, domnule, da! Jur pe Biblie.

Că nu a fost nimic necurat la acel meci.

– Da, domnule, da!

Şi că aţi discutat la telefon anumite probleme intime.

– Da, da, da.

Da, dar suspendările s-au dat pe baza anumitor dovezi.

– Ce dovezi, domnule, care sînt alea? Ce dovezi? Că nu înţeleg care sînt.

Dacă aveaţi probleme, de ce v-aţi mai prezentat la partidă? Puteaţi discuta la vestiar.

– Dar de ce să mă duc acolo? Dar cum să plec din timpul meciului să mă duc la vestiar? Ce întrebări sînt astea? Auziţi… Haideţi să încheiem discuţia pentru că nu are rost. Dumneavoastră văd că pedalaţi pe nişte chestii care nu-şi au rostul şi sînt neadevărate. Nişte aberaţii şi supoziţii pentru care vreau să încheiem discuţia.

Păi şi atunci de ce aţi fost suspendat?

– O să vedem ce se întîmplă mai departe. O să lăsăm Comisia să decidă mai departe care este adevărul. Şi o să vedem. O să-i dăm în judecată pe toţi pentru că ne-au terminat, ne-au luat dreptul la muncă, murim de foame pentru că nu avem un leu… O să vedem pe mai departe.

960.000 de lei este suma totală a amenzilor dictate de Comisia de Disciplină

174 de luni de suspendare au primit cei incriminaţi la partida Gloria Buzău – ASC Berceni

ADVERTISEMENT