News

Marian Vanghelie a chemat ambulanța înainte de procesul de luare de mită. Probleme grave de sănătate și pentru unul dintre avocați

Situație neașteptată în procesul în care Marian Vanghelie este acuzat de luare de mită. Atât fostul edil, cât și unul dintre avocații din dosar acuză probleme medicale.
26.05.2023 | 16:59
Marian Vanghelie a chemat ambulanta inainte de procesul de luare de mita Probleme grave de sanatate si pentru unul dintre avocati
Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pentru luare de mită / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Audiere-horror la Curtea de Apel București, în procesul în care Marian Vanghelie și alți patru inculpați sunt acuzați de luare de mită. Judecătorii nu au putut audia martori și au fost nevoiți să amâne termenul pentru luna iunie, din cauza unui adevărat val de probleme medicale, care i-a afectat atât pe inculpații-apelanți cât și pe avocații acestora.

Marian Vanghelie a avut probleme cu tensiunea, înainte de înfățișarea de la Curtea de Apel

La înfățișarea din luna mai urma să fie audiat Dan Diaconescu, fostul patron al OTV, care a fost citat ca martor chiar la solicitarea lui Marian Vanghelie. Diaconescu a fost prezent în sala de tribunal, însă nu a mai ajuns să răspundă la întrebările instanței.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, judecătorii l-au întrebat Dan Diaconescu dacă se poate prezenta și la următorul termen, răspunsul acestuia fiind afirmativ. Astfel, magistrații au decis să nu-l mai citeze, bazându-se doar pe promisiunea omului de televiziune că va fi în sală, pe 8 iunie.

Și Marian Vanghelie a lipsit de la termenul din această lună. Avocatul fostul primar al sectorului 5 le-a spus judecătorilor că acesta l-a sunat și i-a transmis că că are tensiune oscilantă și că a chemat ambulanța.

FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

Unul dintre avocați a fost operat, însă nu vrea să renunțe la dosar

Probleme au avut și avocații inculpaților. Reprezentantul lui Vanghelie nu s-a putut prezenta personal la proces, însă și-a împuternicit un coleg pentru a-l reprezenta la termen.

În schimb, avocatul unui alt inculpat a solicitat amânarea cauzei din motive de sănătate și a atașat cererii o adeverință medicală care atestă existența acestor probleme. Reprezentanta Ministerului Public s-a opus cererii de amânare, motivând că asistența judiciară poate fi asigurată de un avocat din oficiu.

ADVERTISEMENT

Drept răspuns, unul dintre colegii avocatului absent a declarat că acesta se află în imposibilitatea de a fi prezent din cauza faptului că a fost supus unei intervenții chirurgicale, după ce medicii au descoperit că suferă de o boală considerată incurabilă. În prezent, acesta este în convalescență însă a arătat că ”dorește foarte mult să ducă acest dosar până la capăt și nu a avut timpul necesar să își asigure substituirea”.

În aceste condiții, cauza a fost amânată până în iunie, atunci când, în afara lui Dan Diaconescu,  trei martori au fost citați pentru a fi reaudiați.

ADVERTISEMENT

Adresă către SRI în legătură cu o serie de interceptările

Tot luna viitoare este așteptat și răspunsul Serviciului Român de Informații la o adresă a instanței în legătură cu implicarea instituției în asigurarea unor probe. Este vorba despre interceptări ambientale realizate în anul 2015, între Sorin-Mircea Niculae (văr al lui Vanghelie și inculpat în dosar) și mai mulți martori.

ADVERTISEMENT

Interceptările au fost excluse din analiza dosarului de fond, însă acum, judecătorii Curții de Apel vor să afle direct de la ”sursă” dacă au fost făcute sau nu cu sprijinul SRI, iar în cazul unui răspuns afirmativ, în ce anume a constat acest sprijin.

Marian Vanghelie e acuzat de un prejudiciu de peste 30 de milioane de euro

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată în anul 2015, iar pe fond a primit o condamnare de 11 ani și 8 luni de închisoare, pentru nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Procurorii DNA susțin că fostul edil ar fi primit, în perioada 2006-2015, foloase necuvenite de 30,4 milioane euro. Banii ar proveni dintr-un comision de 20% din valoarea unor contracte atribuite de Primăria Sectorului 5 cu privire la anveloparea blocurilor. Lucrările au fost efectuate de omul de afaceri Marin Dumitru.

În această cauză, au mai fost trimiși în judecată: Mircea-Sorin Niculae, Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan (director Economat) și Marin Dumitru. Instanța a decis să mențină sechestrul asupra unor bunuri ale inculpaților, în vederea recuperării prejudiciului.

Tags:
Un român s-a înecat în Olanda și un salvator olandez șochează. Ce a...
Un român s-a înecat în Olanda și un salvator olandez șochează. Ce a spus
"Barbie din fotbal" a primit un cadou total neașteptat! Starul din tenis a recunoscut totul: "Sunt un mare fan!"
Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării:
Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: "1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia"
Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: Îţi mulţumesc că m-ai...
Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: Îţi mulţumesc că m-ai ales fim împreună pentru totdeauna!
A dispărut în urmă cu 28 de ani, dar detalii despre românca Magdalena...
A dispărut în urmă cu 28 de ani, dar detalii despre românca Magdalena au apărut abia acum, în 2023. Ce susțin anchetatorii
Scandal uriaș în plină grevă. Un profesor a fost bătut de soțul directoarei...
Scandal uriaș în plină grevă. Un profesor a fost bătut de soțul directoarei pentru că a refuzat să încheie mediile
Bella Thorne, fotografii extrem de sexy. Cum s-a pozat în mașină. A adunat...
Bella Thorne, fotografii extrem de sexy. Cum s-a pozat în mașină. A adunat sute de mii de reacții. GALERIE FOTO
Răspunsul lui Zelenski, întrebat de Libertatea cum ar trebui România să ajute Ucraina...
Răspunsul lui Zelenski, întrebat de Libertatea cum ar trebui România să ajute Ucraina în drumul spre NATO
Smiley i-a scos ochii lui Cătălin Măruţă că n-a venit la nunta lui....
Smiley i-a scos ochii lui Cătălin Măruţă că n-a venit la nunta lui. De ce n-au ajuns prezentatorul TV şi Andra la marele eveniment
Femeia era internată într-un spital de nebuni, dar într-o zi i-a dat doctorului...
Femeia era internată într-un spital de nebuni, dar într-o zi i-a dat doctorului un desen care l-a încremenit! Abia atunci a înțeles adevărul despre ce pățise ea. 𝐂𝐞 𝐢̂𝐧𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚 𝐜𝐞𝐚𝐬𝐮𝐥
Topul celor mai puternice 10 armate ale lumii în 2023. Surprinzător, pe ce...
Topul celor mai puternice 10 armate ale lumii în 2023. Surprinzător, pe ce loc se află România
ADEVĂRUL în cazul Caracal! S-A AFLAT ce a făcut DINCĂ cu Luiza Melencu...
ADEVĂRUL în cazul Caracal! S-A AFLAT ce a făcut DINCĂ cu Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu
Sexy Leana Ceaușescu. Imagini nemaivăzute cu Elena Ceaușescu în ipostaze sexy!
Sexy Leana Ceaușescu. Imagini nemaivăzute cu Elena Ceaușescu în ipostaze sexy!