News
notix pixel id

Marian Vanghelie află miercuri dacă scapă de arestul preventiv

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, miercuri, cererea de înlocuire a arestării preventive, solicitate de primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, informează...
29.04.2015 | 10:19
Marian Vanghelie află miercuri dacă scapă de arestul preventiv
ADVERTISEMENT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, miercuri, cererea de înlocuire a arestării preventive, solicitate de primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, informează Agerpres. Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 30 de zile pentru luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani, infracţiuni săvârşite între 2007-2015.

Procurorii spun că prejudiciul în acest dosar este de peste două miliarde de lei, bani proveniţi din procentul de 20% pe care îl percepea Vanghelie pentru fiecare plată pe lucrările contractate de primărie prin firmele omului de afaceri Dumitru Marin, în special anvelopări de imobile. Infracţiunile se derulează din 2007 şi până în prezent. Banii primiţi de Vanghelie erau investiţi în imobile, prin firme-paravan controlate de apropiaţii săi între care vărul, nepotul, iubita şi chiar şi şoferul său.

Vanghelie ar fi primit 20% (în total, peste 88 milioane de euro, în ultimii opt ani) din contractele publice alocate firmelor apropiatului său Dumitru Marin, arestat in septembrie 2014. Dumitru a făcut denunţ, ca de altfel si alte persoane din anturajul lui Vanghelie, între care şi avocatul Doru Giugula, suspect în dosar.

ADVERTISEMENT

O parte din mita luată de Vanghelie a fost dată pe cumpărare de semnături pentru listele electorale ale PSD, pentru publicitate la televiziuni, pentru renovarea şi întreţinerea sediilor PSD.

Sursă: www.romanialibera.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri