News

Marian Vanghelie face o serie de dezvăluiri despre George Maior, Laura Codruța Kovesi și SRI

10.05.2019 | 16:48
Marian Vanghelie face o serie de dezvaluiri despre George Maior Laura Codruta Kovesi si SRI

Marian Vanghelie a făcut o serie de dezvăluiri despre George Maior, Laura Codruța Kovesi și SRI vineri, pentru dcnews.ro. Vanghelie susține că Florian Coldea, general al SRI a fost deja audiat, în data de 23 aprilie, când a fost chemat la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Maria Vanghelie face o serie de dezvăluiri despre George Maior, Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, general al SRI

Dosarul său a fost deschis după plângerea făcută de Sebastian Ghiță, cel care susținea că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în România a lui Popa, în 2011. Coldea a fost citat la Secția pentru investigarea infracțiunilor pentru justiție, pe 23 aprilie. Oficialul va fi audiat pe data de 15 mai. Mai exact, Coldea ar fi dat declarații în dosarul care o vizează pe Kovesi în legătură cu repatrierea lui Nicolae Popa din Indonezia. „Domnul Coldea a fost audiat. Nu a vrut să dea declarații. A zis că a venit să ridice citația. Nu există această formulă. Îi transmit, pentru că am căpătat experiență și pot să am un dialog juridic acum.

Citația poate fi ridicată și de un avocat, poate fi trimisă acasă. El a fost anunțat că trebuie să se ducă acolo, dacă nu, vor veni oamenii, jandarmii și îl vor lua de pe stradă. Și a ajuns acolo. Știți că domnul Coldea lansează ideea că el nu are nicio treabă, și că ar vrea să negocieze, ar vrea să scrie…Întrebarea e: scrie de Maior, scrie de Kovesi?”, a spus Vanghelie. Întrebat dacă a vorbit cu Coldea despre situație, Vanghelie a spus că oficialul este dispus să facă orice pentru a scăpa. „Nu am vorbit cu domnul Coldea. Vă dau informația că este dispus să facă orice ca să scape”. 

Marian Vanghelie face o serie de dezvăluiri despre George Maior, Laura Codruța Kovesi și SRI
Vanghelie susține că Florian Coldea a fost deja audiat
Sursa foto: hepta.ro

Despre dosarul fostei șefe DNA

Vă reamintim că în luna martie Secția specială de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați a informat că a demarat acțiunea penală împotriva lui Kovesi. Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție(DNA) a fost acuzată de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu după ce inițial a fost plasată sub control judiciar timp de 60 de zile. Măsura a fost anulată de Înalta Curte de Casație și Justiție(ÎCCJ).