News

Marian Vanghelie, noi probleme cu legea. Fostul edil al Sectorului 5, citat la Tribunal într-un alt dosar

Marian Vanghelie are noi probleme cu legea. Fostul edil al Sectorului 5 a fost citat de Tribunalul București într-un alt dosar.
28.07.2021 | 09:21
Marian Vanghelie noi probleme cu legea Fostul edil al Sectorului 5 citat la Tribunal intrun alt dosar
Marian Vanghelie, noi probleme cu legea. Fostul edil al Sectorului 5, citat la Tribunal într-un alt dosar. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Problemele cu legea se țin scai de Marian Vanghelie, fostul primar de la Sectorul 5. După condamnarea la 11 ani în primă instanță, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, și acuzațiile de agresiune fizică față de soție, acesta are în față o nouă confruntare cu judecătorii.

Pe 3 august, Vanghelie este citat în fața magistraților de la tribunalul București, într-un dosar în care Direcția Națională Anticorupție a solicitat redeschiderea urmăririi penale. Scandalul datează din 2016.

ADVERTISEMENT

Marian Vanghelie, citat de Tribunalul București într-un alt dosar. Acuzațiile aduse fostului primar de la Sectorul 5

În urmă cu 5 ani, Direcția Națională Anticorupție (DNA) demara urmărirea penală față de Marian Vanghelie și față de toți membrii comisiei de la Primăria Sectorului 5, toți pentru abuz în serviciu, care au decis în 2008 atribuirea a două contracte publice de prestări servicii de salubritate.

Potrivit procurorilor, Isabela Nicoleta Disăgilă era la acel moment Directorul Economic al Primăriei Sectorului 5 și membru în comisia care a atribuit, cu încălcarea legii, cele două contracte, Octavian Mirea a fost membru în comisie și director general al ADP Sector 5, Răzvan Mihăilescu – director tehnic la ADP Sector 5, Ionica Migleș – referent superior în cadrul Direcției de Achiziții Publice a fost persoana care a întocmit documentația în baza căreia s-au atribuit acele contracte iar Florina Dragnea a fost președintele Comisiei de organizare a procedurii în urma căreia au fost atribuite contractele.

ADVERTISEMENT
Marian Vanghelie, citat de Tribunalul București într-un alt dosar. Sursa foto: spynews.ro

Potrivit newsonline.ro, procurorul șef DNA a decis că acuzațiile nu sunt întemeiate clasând cauza, pe motiv că faptele celor menționați nu sunt prevăzute de legea penală.

Ulterior, soluția a fost infirmată, iar acum DNA a mers în fața judecătorilor pentru a obține confirmarea pentru reluarea urmăririi penale.

ADVERTISEMENT

Vanghelie, condamnat deja la închisoare într-un alt dosar

Recent, Marian Vanghelie a ajuns în atenția opiniei publice, după ce partenera sa, Oana Mizil a fost internată sâmbătă noaptea la un spital din București, pentru îngrijiri medicale, susținând că ar fi fost bătută de acesta. Cadrele medicale au sesizat poliția și împotriva fostului primar a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

Anterior, în luna mai, Vanghelie, a fost condamnat 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. Decizia judecătorilor nu este definitivă, fiind în primă instanță.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost judecat la Tribunalul București pentru o mită de 30 de milioane de euro de mai bine de 6 ani. În iulie 2015, Vanghelie a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru 26 de infracțiuni de corupție.

Prejudiciul din dosarul fostului primar se ridică la peste 60 de milioane de euro, din care peste 30 de milioane de euro ar fi reprezentat șpaga lui Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost primar al sectorului 5 al municipiului București între 2000-2015. La 6 aprilie 2015, acesta a fost suspendat din funcția de primar, din cauza arestului preventiv pe motive de corupție.

ADVERTISEMENT
Tags: