News

Marian Vanghelie o va da în judecată pe Laura Codruța Kovesi. Anunțul fostului primar

18.07.2020 | 22:01
Marian Vanghelie o va da in judecata pe Laura Codruta Kovesi Anuntul fostului primar
Marian Vanghelie o dă în judecată pe Laura Codruța Kovesi
ADVERTISEMENT

Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 din București, o dă în judecată pe Laura Codruța Kovesi.

Vanghelie a anunțat că-i va face reclamație la CSM fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru acțiunile întreprinse de „subordonații direcți”.

ADVERTISEMENT

Aceste acțiuni ar fi făcut referire la instrumentarea a două dosare penale, soluționate cu clasare după 5 ani de anchetă.

Marian Vanghelie o dă în judecată pe Laura Codruța Kovesi

Dosarele în care Vanghelie a fost anchetat au fost deschise în perioada în care Laura Codruța Kovesi era șefă DNA.

ADVERTISEMENT

Fostul primar era suspect, într-un dosar, de abuz în serviciu pentru fapte comise în 2008, în timp ce în al doilea dosar era cercetat in rem pentru instigare la abuz în serviciu, alături de generalul Mitică Iliescu.

Vanghelie e motivat să-și „recapete” demnitatea terfelită de procurori, deși nu le va cere daune morale.

ADVERTISEMENT

Personal, vreau să-mi recapăt demnitatea terfelită de procurori. Nu vreau daune de la cei care şi-au bătut joc de lege şi de Statul de Drept. Vreau doar ca cei vinovaţi să recunoască nenorocirile pe care le-au făcut.

Voi merge până la capăt ca să îmi dovedesc nevinovăția. Drepturile și libertațile fundamentale au fost câștigate cu sânge în România și nu sunt un lux, așa cum a spus un ministru al Justiției acum câțiva ani! Nedreptatea comisă în actul de justiție este cel mai grav lucru într-o democrație.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, însă există o instanţă mai înaltă decât toate instanţele şi anume instanţa conştiinţei. Iar această instanță m-a achitat deja. Eu am conștiința curată și de aceea am curaj să mă lupt cu acest sistem ticălos, până la capăt”, a explicat Vanghelie.

Marian Vanghelie (născut 28 februarie 1968, București) este un politician social-democrat din România, fost primar al sectorului 5 al municipiului București între 2000-2015. La 6 aprilie 2015 Vanghelie a fost suspendat din funcția de primar, din cauza arestului preventiv pe motive de corupție. Vanghelie a fost primar timp de 4 mandate, membru recunoscut și vice-președinte al Partidului Social Democrat.

ADVERTISEMENT