News

Marian Vanghelie, propunere pentru PSDI! Vrea să-l facă pe Ion Iliescu președinte onorific

10.05.2019 | 15:55
Marian Vanghelie propunere pentru PSDI Vrea sal faca pe Ion Iliescu presedinte onorific

Marian Vanghelie are o propunere controversată pentru Partidul Social Democrat Independent din care face parte, construcție cu care are de gând să dea lovitura în alegerle europarlamentare. Fostul primar al sectorului 5 al Capitalei vrea ca PSDI să îl numească pe Ion Iliescu președinte onorific al partidului.

Marian Vanghelie vrea să defileze cu Ion Iliescu

Formațiunea lui Vanghelie se revendică a fi de stânga și este concepută ca o alternativă la PSD, din care membrii acestei grupări s-au rupt, nemulțumiți de politicile duse de Liviu Dragnea. Surse politice apropiate de Vanghelie au declarat pentru ziarul Adevărul că fostul președinte al României ar fi fost înștiințat de propunerea PSDI.

Acesta ar putea deveni, așadar, președintele de onoare al PSDI. Ion Iliescu a criticat în ultima vreme partidul lui Dragnea și s-a arătat dezamăgit de direcția în care acesta se îndreaptă. Fostul șef al statului a spus că direcția în care actualul lider din Kiseleff duce partidul este una profund greșită.

Vanghelie îl vrea pe Iliescu președinte de onoare la PSDI. Sursa foto: HEPTA.RO

Ce vrea Vanghelie cu PSDI

Vanghelie și-a descris partidul înainte să îl lanseze, extrem de entuziast: „Se numeşte Partidul Social Democrat Independent (PSDI) şi cred că românii vor înţelege şi vom izbândi să ne debarasăm de aceste gunoaie care au distrus această ţară. (…) O să fie un partid de stânga, un partid – dacă vreţi – în care muncitorii să se regăsească.

Când spunem muncitori ne referim de la ceferişti, de la cei care lucrează pe vagoane, până la vânzătorii de la Metro, de la Carrefour, că nu mai există nimenea astăzi care să poată să le ia apărarea. Va fi un partid de stânga, la stânga PSD-ului, stânga naţionalistă, în sensul cel mai coerent al lucrurilor, în sens pozitiv”. 

Marian Vanghelie a fost primarul sectorului 5 al Bucureștiului între anii 2000 și 2016. Fostul edil era cunoscut la nivel național datorită petrecerilor pe care le dădea de sărbători, cele mai cunoscute fiind Vanghelioanele.