News

Marian Vanghelie: ”Și filosofii greșesc”. Ce notă și-a dat la limba română fostul primar

28.10.2020 | 01:36
Marian Vanghelie Si filosofii gresesc Ce nota sia dat la limba romana fostul primar
ADVERTISEMENT

Marian Vanghelie a creat de-a lungul timpului multe momente hilare prin modul în care a ”strivit” gramatica limbii române.

”Almanahe”, ”Goagăl” sau conjugarea verbului ”a fi” sunt doar câteva din episoadele păstrate bine în memoria oamenilor. Fostul primar al Sectorului 5 a fost întrebat, marți seară, în emisiunea Denisei Rifai, de la Kanal D, ce notă și-ar da la limba română.

ADVERTISEMENT

”Mi-aș da 6 sau 7. Cu rezerva că aș putea să spun în felul următor: google sau ‘goagăl’. Știți că cei din presă au luat-o ca o pată de culoare, dar nimeni când am ieșit din sediul PSD n-a crezut că am greșit,” a declarat Vanghelie.

Ce explicații are Marian Vanghelie pentru erorile gramaticale: Și filosofii greșesc

  • ”Nu dormisem 2 zile. Mi se întâmplă. Aveam un program….e greu de explicat să-i spui cuiva că tu nu dormi 3 zile deloc. Nu mă crede lumea. Am avut și 5 zile când n-am dormit. Mi se întâmpla. Poate greșeala mea a fost că mă duceam în anumite emisiuni sau că voiam să dau anumite declarații când eram puțin mai entuziast și puțin mai obosit.” – Marian Vanghelie.
ADVERTISEMENT

Vanghelie, câștigător a 4 mandate la primăria sectorului 5, a explicat că multă lume și-ar dori ”intelegența lui”. Cât despre erori – toată lumea greșește.

”Nu există. De la cei mai mari matematicieni până la cei mai mari filosofi, dacă discuți cu ei, pur și simplu, și ei greșesc.” – a declarat Marian Vanghelie la Kanal D.

ADVERTISEMENT

”Am relații cu oamenii cei mai inteligenți și cei mai pregătiți din această țară. Ei spun: Marian tu ești foarte inteligent. Și-ar dori mulți colegi de-ai mei de la academie să aibă inteligența ta. Dacă aveau inteligența ta conduceau lumea.” – a adăugat Vanghelie.

Top gafe Vanghelie: “Almanahe” și ”Goagăl”

”Almanahe” reprezintă una din gafele memorabile ale fostului Primar din Sectorul 5.

Un alt moment comic s-a petrecut în 2004, într-o emisiune moderată de Robert Turcescu, când Vanghelie a avut probleme în a conjuga verbul ”a fi”.

ADVERTISEMENT

Marian Vanghelie: Google sau ”goagăl”

Un alt episod s-a produs în timpul unei emisiuni TV. “Nu poți să conduci organizația din București decât dacă ești bun, că altfel te ejaculează”, a spus Marian Vanghelie.

ADVERTISEMENT
Tags: