News

Lovitură: Vanghelie și PSDI negociază direct cu socialiștii europeni sub nasul lui Dragnea!!

10.05.2019 | 18:39
Lovitura Vanghelie si PSDI negociaza direct cu socialistii europeni sub nasul lui Dragnea

Marian Vanghelie și PSDI (Partidul Social Democrat Independent) negociază direct cu socialiștii europeni, în timp ce pe Liviu Dragnea și formațiunea sa, PSD, aceștia i-au cam ignorat în ultima vreme. Fostul primar al sectorului 5 al Capitalei a declarat în exclusivitate pentru fanatik.ro cum decurg negocierile pentru ca acest partid să intre în rândul socialiștilor europeni.

Marian Vanghelie negociază cu socialiștii europeni, în timp ce Dragnea e ignorat de ei

Marian Vanghelie ne-a mărturisit că partidul din care face parte, care se află pe listele electorale la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, va fi în curând membru PES. ”PSD sub Dragnea are credibilitate zero și nu înțelege temele socialiste europene, drept dovadă, Frans Timmermans, liderul PES, a evitat orice dialog cu Liviu Dragnea”, ne-a spus Vanghelie.

Fostul primar a mai spus că PSDI este singurul partid autentic de stânga din România și ca acesta va susține în Europa candidatura și programul cu care se prezintă Frans Timmermans. ”Un exemplu de proiect la care aderăm este salariul minim european. PSD nu a luat și nu va lua nicio poziție cu referire la acest subiect, pentru că nu le pasă.

Sigla PSDI

Salariul minim european, unul din proiectele pentru care militează PSDI

Salariul minim european poate îmbunătăți viața a milioane de români”, a mai spus Marian Vanghelie. Fostul primar al sectorului 5 îi îndeamnă pe românii care cred și simt că sunt de stânga să se prezinte la urne pe 26 mai 2019. ”Chem toți socialiștii de bună credință din România, indiferent din ce partid provin, să ni se alăture”, este mesajul lui Vanghelie.

Vanghelie și PSDI militează pentru o ”Europă socială, autentică”. Liderul a declarat în exclusivitate pentru FANATIK.RO că a avut o întâlnire cu liderii socialiști marcanți din Europa, zilele trecute, la Viena, și că a primit asigurări că partidul pe care îl conduce va avea toate șansele să facă parte din marea familie socialistă europeană.

Pe 26 mai au loc alegerile europarlamentare, iar PSDI este unul dintre partidele care se luptă pentru a avea reprezentanți în Parlamentul European.