Life

Mariana Buruiană, actrița care a renunțat la scenă pentru credință. L-a ales pe Dumnezeu și s-a retras în Apuseni

Mariana Buruiană, actrița care a renunțat la scenă pentru credință. Aceasta nu a mai cântat și nici jucat la teatru, pentru că a ales să stea în munți.
06.12.2022 | 14:59
Mariana Buruiana actrita care a renuntat la scena pentru credinta La ales pe Dumnezeu si sa retras in Apuseni
Mariana Buruiană, actrița care a renunțat la scenă pentru credință. Foto Colaj Fanatik / Capturi video
ADVERTISEMENT

Mariana Buruiană a renunțat la scenă pentru Dumnezeu. Aceasta a urmat calea credinței și a renunțat la tot ce o ține aproape de lumea acesta și s-a mutat în Apuseni, departe de toți și toate.

Mariana Buruiană, actrița care a renunțat la scenă pentru credință

Mariana Buruiană nu s-a călugărit, dar a pășit în spate față de lumea mondenă și de scena pe care îi plăcea atât de mult să urce pentru că l-a descoperit pe Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Credința ei cea mare a făcut-o nu numai să se mute în munți, de una singură, ci și să scrie două cărți despre credință: „Taina Mărturisirii” și „Doctrina Kaballei: filosofia religioasă a evreilor”.

O prezență cunoscută în teatru și pe scenă, Mariana Buruiană a decis să se retragă din a mai juca pentru că a suferit multe decepții.

ADVERTISEMENT

Despre ce gen de dezamăgiri este vorba nu știm prea multe detalii, dar această mărturisire a fost făcută de colegii ei de breaslă de la acea vreme.

Despre plecarea ei de la teatru, Mariana Buruiană spunea că a fost oarecum forțată să-și dea demisia de directorul de la Teatrul Bulandra de la acea vreme, Virgil Ogăşanu.

ADVERTISEMENT

Mariana Buruiană a dispărut de pe scenă de aproape 30 de ani

Totuși, artista mărturisea că nu vrea să fie legată de numele celebre care au ales calea Domnului după monden, pentru că nu este cazul ei. Aceasta spunea că doar a descoperit lumina lui Dumnezeu și vrea să trăiască frumos, în pace.

Înainte să se mute în Apuseni, se spune că artista vindea lumănări la o biserică din Capitală, dorind să fie mai aproape de Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Mariana Buruiană nu mai este în lumina reflectoarelor de aproape 30 de ani.

Aceasta suferea și de o boală, un alt motiv pentru a se refugia în munți, departe de tot haosul din viața de zi cu zi. Mariana Buruiană are acum 67 de ani.

ADVERTISEMENT