Sport

Mariana Târcă cere schimbări în jocul naționalei feminine de handbal. ”Noi căutăm un singur om pe teren”

Fosta mare jucătoare Mariana Târcă a sesizat greșeala constantă pe care o fac selecționerii echipei naționale feminine de handbal. Ea cere schimbări rapide în jocul primei reprezentative.
25.04.2022 | 16:15
Mariana Tarca cere schimbari in jocul nationalei feminine de handbal Noi cautam un singur om pe teren
România s-a calificat pentru a 14-a oară la turneul final al Campionatului European de handbal feminin
ADVERTISEMENT

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European, dar jocul echipei bazat exclusiv pe evoluțiile Cristinei Neagu, nu prevestește nimic bun, consideră Mariana Târcă.

Mariana Târcă: ”E nevoie de o gândire tactică mai elaborată”

Una dintre cele mai mari handbaliste din istoria sportului pe semicerc din țara noastră, Mariana Târcă, trage un semnal de alarmă după ultima campanie de calificare a primei reprezentative a României.

ADVERTISEMENT

Reputata antrenoare este de părere că selecționerul Adi Vasile ar trebui să gândească tactica în așa fel încât toate jucătoarele să fie puse în valoare, nu doar Cristina Neagu.

”Jocul ar trebui puţin schimbat ca gândire tactică, mai elaborat. Consider că avem jucătoare de valoare, dar cu un joc combinativ de echipă cred că România ar arăta mult mai bine.

ADVERTISEMENT

Şi dacă s-ar face o concurenţă loială pe posturi, echipa României va juca mult mai bine, nu să se ştie titularele de drept şi rezervele de drept. 

Văd că noi tot căutăm un singur om pe teren, ceea ce nu e normal. Nu e greşeala Cristinei (Neagu – n.r.), e greşeala celor care induc această idee şi care o pun în practică pe teren.

ADVERTISEMENT

Cristina poate să fie utilă cu un joc colectiv, de echipă, unde să pună în valoare fiecare jucătoare, nu doar să pornească toate acţiunile de la ea, de pe loc, fără mişcare.

Ne trebuie un joc de echipă mai elaborat, în viteză, unde să ne punem fiecare jucătoare în valoare pe post”, a declarat Mariana Târcă, pentru Orange Sport.

ADVERTISEMENT

”Tricolorele” au învins, duminică, cu 38-29 naționala Austriei și a obținut biletele pentru turneul final al Campionatului European găzduit anul acesta de Muntengru, Macedonia de Nord și Slovenia.

Analiza Marianei Târcă este susținută de cifrele Cristinei Neagu, autoare a 12 goluri în disputa cu Austria. Practic, de ani de zile jocul României se bazează exclusiv pe evoluțiile sportivei care a fost desemnată de patru ori ”Cea mai bună jucătoare de handbal a lumii”.

335 de meciuri a disputat Mariana Târcă în tricoul echipei naționale

2.043 de goluri a marcat Mariana Târcă pentru România

ADVERTISEMENT