Fotbal international

Mariano Diaz, felicitat în vestiar de Raul după Real Madrid – AS Roma 3-0. Video

20.09.2018 | 18:45
Mariano Diaz felicitat in vestiar de Raul dupa Real Madrid  AS Roma 30 Video

Mariano Diaz a înscris un gol fabulos în partida Real Madrid – AS Roma 3-0, contând pentru prima etapă din grupele Champions League. Omul care a preluat tricoul cu numărul 7 de la Cristiano Ronaldo a avut parte de o surpriză la finalul partidei.

A fost așteptat la vestiare de legendarul Raul, care l-a felicitat pentru reușita sa venită în prelungirile partidei.

Mariano Diaz, felicitat în vestiar de Raul

Mariano Diaz (25 ani) a fost răscumpărat de Real Madrid de la Lyon în această vară pentru 22 de milioane de euro. Francezii îl luaseră anul trecut de pe Santiago Bernabeu cu numai opt milioane de euro, iar investiția s-a dovedit a fi una inspirată.

În 45 de meciuri oficiale disputate pentru Lyon, Mariano Diaz a reușit să înscrie 21 de goluri și să ofere șase assist-uri. A contribuit la calificarea lyonezilor în Champions League, aceșia producând cea mai mare surpriză din prima etapă a noului sezon, impunându-se cu 3-2 pe terenul lui Manchester City.

Diaz, care poate evolua în special în poziția de atacant central, se va lupta în acest sezon pentru un loc de titular cu Karim Benzema, însă poate apărea și în banda stângă, ocupată de Marco Asensio.

Atacantul spaniol a evoluat între 2012 și 2016 pentru Real Madrid C și B, acolo unde înscria goluri pe bandă rulantă. Totuși, după ce a făcut pasul spre prima echipă, în urmă cu două sezoane, Diaz nu a reușit niciodată să se adapteze, astfel că Lyon a profitat de oportunitatea ivită.

Conștientă de talentul său uriaș, Real Madrid l-a vândut în Ligue 1, dar s-a asigurat că-l poate transfera înapoi după un sezon printr-o clauză de răscumpărare de aproape trei ori mai mare, de altfel activată în vară.

Nu este clar însă dacă Real l-ar mai fi cumpărat pe Mariano Diaz dacă Ronaldo ar fi rămas ori dacă Vinicius, brazilianul adus pe 40 de milioane de euro, nu ar fi arătat un nivel mai scăzut decât așteptările create.