Fotbal intern

Marica a investit primii bani la SSC Farul. Face pace cu suporterii constănțeni?

05.09.2018 | 20:11

Ciprian Marica a investit primii bani la SSC Farul, însă negocierile dintre fostul internațional român și clubul de la malul mării nu au ajuns încă la un numitor comun. Cele 2 părți vor, totuși, să bată palma cât mai repede. Între timp, Marica a plătit una dintre deplasările echipei și este pregătit să facă la fel și pentru următoarea deplasare.

“Suntem mai liniștiți pentru că discuțiile cu Ciprian Marica sunt pe drumul cel bun. Mai sunt pași de urmat până să revenim pe stadionul Farul, deocamdată vom juca la Techirghiol. Urmează să avem și sprijinul autorităților locale”, a declarat președintele Farului, Marcel Lică.

Marica și oficialii clubului poartă în continuare discuții, după ce în ultima vreme nu s-au putut înțelege cu privire la problemele legate de nume, marcă și palmares. Situația s-ar putea rezolva însă în doar câteva zile, când Marica ar putea să ia marca de la echipa din Liga a 4-a și să o transfere la SSC Farul. Clubul din Liga a 4-a nu se va desființa, ci va deveni echipa a doua a lui SSC.

Ciprian Marica a investit primii bani la SSC Farul

Semnele împăcării dintre Marica și suporterii clubului SSC Farul sunt tot mai evidente. Fostul internațional român a scos deja din buzunar primii bani pentru echipa constănțeană. A plătit ultima deplasare a echipei, care s-a ridicat la suma de 20.000 de lei. Iar Marica nu se oprește aici și vrea ca la următoarea deplasare să plătească transportul și cazarea.

Marica a dat marca Farul echipei din Liga a 4-a, dar s-a răzgândit

Fostul internaţional român a decis ca numele să fie purtat de echipa AS CS Farul Constanţa, formaţie nou-înfiinţată şi care evoluează în Liga 4. Clubul va deveni FC Farul şi va fi continuitoarea echipei constănţene care a intrat în faliment în urmă cu doi ani. Anterior,  Ciprian Marica negociase şi cu SSC Farul, care ocupă locul 12 în Liga 2.

“Am intrat în posesia drepturilor de utilizare a mărcii FC Farul şi le-am cedat către AS CS Farul, care, de luni se va numi FC Farul Constanţa. Am trimis înştiinţare oficială şi la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa asupra faptului că AS CS Farul are drept de utilizare a mărcii FC Farul şi de a evolua sub numele de FC Farul”, a declarat Ciprian Marica.

Ciprian Marica a povestit recent cum au decurs discuţiile cu SSC Farul. Din punctul meu de vedere, acesta a fost un obiectiv primordial, atunci când am cumpărat brandul Farul. Voiam să discutăm, să luăm o decizie împreună, să vedem ce e de făcut. Să-ţi spun ceva: când am venit aici, nimeni nu m-a susţinut. Absolut nimeni! Din toate părţile veneau la mine avertismente. Dar, peste toate, am spus că vreau să mă conving personal. Unde am greşit eu? Am greşit atunci când am zis ca SSC Farul să desemneze un om, să discutăm. Mi-au spus: „Nu, să vii în faţa noastră!“. Băi, nici chiar aşa! Nu am ajuns nici aşa, să vin să mă puneţi voi la zid! Am convenit să trimită un delegat. Asta a fost greşeala mea, că am discutat cu unul singur. Acest Muzaca, vicepreşedinte şi angajat la club avea nişte interese personale. Când s-a întors de la întâlnirea cu mine, le-a transmis ce-a vrut el. Muzaca îl avea pe Mihăilescu (n.r. – fost lider de galerie la Farul, membru fondator al actualului club) în spate. Ei doi făceau tot felul de lucruri. Aveau interese. Ei doi sunt singurii care au interesea acolo, la SSC Farul. Iar Muzaca, vicepreşedinte, îl lasă pe Mihăilescu să vorbească, să iasă în faţă. Iar Mihăilescu n-are nicio funcţie la club. El nu vorbeşte în numele nimănui. Nu e oficial, n-are nicio treabă cu ei. Sunt acuzat de toate prostiile de un om care n-are calitate oficială”, a povestit fostul internaţional român.

Între timp, Ciprian Marica s-a răzgândit și pare că este tot mai aproape de o împăcare cu suporterii SSC Farul. Fostul internațional român ar putea bate palma cu oficialii clubului din Liga a 2-a și să lea dea dreptul să folosească numele Farul.