“Marica face un pas uriaş înapoi dacă se întoarce în România”

Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a explicat, la sport.ro, de ce nu l-a convocat pe Gabi Tamaş: e ocupat cu transferul la altă echipă din Premier League....
30.08.2013 | 18:07
Marica face un pas urias inapoi daca se intoarce in Romania
ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a explicat, la sport.ro, de ce nu l-a convocat pe Gabi Tamaş: e ocupat cu transferul la altă echipă din Premier League. Piţi a motivat de ce l-a convocat pe Gigel Bucur în dauna lui Gicu Grozav şi de ce l-a sfătuit pe Marica să nu aleagă o întoarcere în România.

Piţurcă despre Tamaş:

“Tamaş, din păcate, nu a jucat, nu a fost luat nici în lot. Am renunţat la el. Am înţeles că semnează cu o echipă din Anglia, din Premier Ligue. Mai încolo ne vom folosi de serviciile lui”.

ADVERTISEMENT

Piţurcă despre Vlad Chiricheş

“Va veni un Chiricheş cu un tonus de jucător mare, de luptător, de gladiator. E la una din echipele cu tradiţie din Premier League, au şi o echipă bună, pot să se bată la campionat. Sper să se integreze cît mai repede şi va reuşi asta, iar la meciurile cu Ungaria şi Turcia să fie la fel cum a fost jucătorul de bază al echipe naţionalei. Să reuşim cu el în echipă”.

Piţurcă despre Săpunaru

“Nu ştiu de ce ar trebui să mai spun ceva despre Săpunaru. Nu pot vorbi de viitor….viitorul este acum. Eu nu am nevoie să se îmbuneze cineva. Dacă vor să joace pentru echipa naţională, o fac necondiţionat. Mofturoşii nu au ce căuta la naţională”.

ADVERTISEMENT

Piţurcă despre Ciprian Marica

“Ciprian Marica nu e legitimat la niciun club încă, dar sper să o facă în cel mai scurt timp. El face parte din lot, l-am pregătit noi, s-a pregătit cu Dinamo în această săptămînă. Cu siguranţă, datorită calităţilor lui, el nejucînd la echipele de club, echipa naţională va avea nevoie de el în teren şi va trebui să demonstreze ca valorează foarte, foarte mult.  Dacă va veni în campionatul României, va fi un pas uriaş înapoi pentru el. Din discuţiile cu el, are două trei echipe care l-au dorit, care îi oferă de la 2 milioane jumătate în sus salariu. Nu va putea să vină la o echipă din România care îi dă două sute de mii sau aşa mai departe. Restul depinde de el, de ceea ce îşi doreşte el”.

Piţurcă despre Gicu Grozav

“Şi Gicu Grozav m-a sunat ca să-mi ceară sfatul. Nu e convocat pentru că nu s-a antrenat deloc săptămîna asta, gîndul lui este în altă parte. În locul lui, l-am adus pe Gigel Bucur. Terek Groznîi nu este o echipă de renume, dar e un alt nivel şi poate progresa foarte mult, aşa că trebuie să lupte să joace titular, iar dacă o va face bine… cluburile mari se vor interesa de el”.

ADVERTISEMENT

Piţurcă despre Alexandru Maxim

“Alexandru Maxim nu trebuie să ne dea prea multe explicaţii pentru că nu mai joacă la Stuttgart. Dar e simplu… cel care joacă în locul lui e mai în formă decît el. Cel care l-a înlocuit pe Maxim nu l-a înlocuit cu brio, fiindcă văd că au fost eliminaţi. Nici Maxim nu a mai jucat la turaţia pe care a făcut-o în campionatul trecut, iar asta s-a văzut în jocul lui”.

Piţurcă despre Cristi Tănase

“Cristi Tănase a avut formă şi mai bună, a început foarte bine, a jucat excepţional cu Dinmo Tbilisi, pe urmă a mai scăzut un pic. Dar e un jucător de echipă formidabil. Şi cînd joacă rău, din punct de vedere tactic, o face foarte bine. Nu pierde mingea, pasează, joacă foarte bine”.

Piţurcă, despre Alexe

“Marius Alexe e viitorul, chiar dacă nu o să joace titular. E important să fie alături de echipa naţională, să se integreze”.

ADVERTISEMENT

Piţurcă despre Torje

“Torje este unul din catalizatorii echipei atunci cînd joacă la echipa naţională”.