Fotbal international

Marii absenți ai primelor meciuri din Champions League! PSG întâlnește Real Madrid fără Neymar, Cavani şi Mbappe. Accidentări de ultimă oră la Liverpool

17.09.2019 | 09:48
Marii absenti ai primelor meciuri din Champions League PSG intalneste Real Madrid fara Neymar Cavani si Mbappe Accidentari de ultima ora la Liverpool

Prima etapă a fazei grupelor din Liga Campionilor debutează marți, când sunt programate 8 jocuri, și se va încheia miercuri, când se vor juca alte 8 partide. Echipele vor să înceapă cu dreptul competiția, pentru a lua din start o opțiune serioasă la calificare, însă unele formații au fost lovite de accidentări importante, chiar cu câteva zile înaintea debutului din Liga Campionilor.

Cele mai importante absențe din prima etapă a fazei grupelor Champions League

Cea mai tare competiție intercluburi debutează marți, când se joacă primele 8 meciuri din faza grupelor.Capul de afiș al primei zile din Liga Campionilor este Napoli – Liverpool, repetiția duelului din aceeași fază a ediției trecute. Campioana en-titre nu se va putea baza pe unii dintre oamenii de bază. Alături de Alisson, accidentat în prima etapă din Premier League, în infirmeria de pe Anfield sunt și Andy Roberson, Divock Origi și Nabi Keita. De cealaltă parte, Carlo Ancelotti se poate declara un antrenor fericit, având tot lotul la dispoziție.

  • Chelsea (N’golo Kante) – Valencia
  • Dortmund – Barcelona (Ousmane Dembele, Samuel Umtiti)
  • Napoli – Liverpool (Alisson Becker, Andy Robertson, Naby Keita, Divock Origi)

Un alt meci tare de marți este Borussia Dortmund – Barcelona. Gazdele nu au nicio absență de marcă, însă catalanii nu se vor putea baza pe Ousmane Dembele și Samuel Umtiti. Totuși, Valverde a primit și o veste bună înaintea debutului din Liga Campionilor, Messi fiind recuperat la timp.

Dembele nu va juca în Borussia Dortmund - Barcelona. Sursă Foto: Hepta
Dembele nu va juca în Borussia Dortmund – Barcelona. Sursă Foto: Hepta

Mbappe și Neymar ratează duelul cu Real Madrid

Capul de afiș al zilei de miercuri este, fără îndoială, PSG – Real Madrid. La prima vedere, oaspeții pleacă cu prima șansă, având în vedere cele două absențe de marcă din tabăra parizienilor. Edinson Cavani și Kylian Mbappe s-au accidentat în meciul disputat de PSG pe 25 august, cu Toulouse, în Ligue 1, și nu vor putea fi folosiți la duelul cu Real. În aceeași situație este și Neymar, suspendat pentru duelul de pe “Parc des Princes”.

  • Atletico Madrid (Sime Vrsaljko) – Juventus (Douglas Costa, Danilo, Mattia de Sciglio)
  • Bayern (David Alaba, Leon Goreztka) – Steaua Roșie Belgrad
  • PSG (Edinson Cavani, Kylian Mbappe, Neymar) – Real Madrid (Luka Modric, Marcelo, Marco Asensio, Sergio Ramos, Nacho Fernandes)
  • Manchester City (Leroy Sane, Aymeric Laporte) – Sahtior
Neymar este suspendat pentru PSG - Real Madrid. Sursă Foto: Hepta
Neymar este suspendat pentru PSG – Real Madrid. Sursă Foto: Hepta

Nici Real Madrid nu a fost ferită de ghinioane înaintea jocului cu PSG. Pe lângă fundașii centrali Sergio Ramos și Nacho Fernandes, suspendați, nici Marcelo și Luka Modric nu vor fi pe teren la Paris, din cauza accidentărilor. Manchester City ar parte de un debut facil, cel puțin la prima vedere. Oamenii lui Pep Guardiola se deplasează în Ucraina, pentru duelul cu Shahtior, iar antrenorul spaniol nu se va putea baza pe doi dintre oamenii de bază: Leroy Sane și Aymeric Laporte.

Primele meciuri din această ediție de Liga Campionilor sunt programate pe 17 și 18 septembrie, iar partidele din etapa a 6-a, decisivă de cele mai multe ori pentru calificarea în fazele eliminatorii, se vor juca pe 10 și 11 decembrie. Duelurile se vor disputa marțea și miercurea, cu începere de la ora 20:00 și 22:00.

  • Etapa 1: 17/18 septembrie
  • Etapa 2: 1/2 octombrie
  • Etapa 3: 22/23 octombrie
  • Etapa 4: 5/6 noiembrie
  • Etapa 5: 26/27 noiembrie
  • Etapa 6: 10/ 11 decembrie.