Life

Marii actori ai României, reacții la moartea Valeriei Seciu. Horațiu Mălăele și Ileana Stana Ionescu, lăsați fără cuvinte: „E groaznic!”

Horațiu Mălăele și Ileana Stana Ionescu au reacționat la cumplita știre despre moartea actriței Valeria Seciu. Artista s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, după o luptă lungă cu cancerul.
06.09.2022 | 15:20
Marii actori ai Romaniei reactii la moartea Valeriei Seciu Horatiu Malaele si Ileana Stana Ionescu lasati fara cuvinte E groaznic
Marii actori ai României, reacții la moartea Valeriei Seciu. Horațiu Mălăele și Ileana Stana Ionescu, lăsați fără cuvinte „E groaznic!”. Colaj Fanatik/ Sursa Foto: Hepta, Inquam Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Moartea actriței Valeria Seciu i-a lăsat fără cuvine pe doi dintre marii actori ai României, oameni care au cunoscut-o și i-au remarcat valoarea artistică.

Horațiu Mălăele și Ileana Stana Ionescu, reacții la moartea Valeriei Seciu: „E groaznic!”

Îndrăgita actriță a murit la vârsta de 83 de ani, după o perioadă lungă de luptă cu o boală nemiloasă. Două dintre numele mari ale teatrului și filmului românesc au reacționat la vestea tristă a dispariției Valeriei Seciu.

ADVERTISEMENT

„E groaznic să aud asta! E groaznic”, a fost prima reacție a maestrului Horațiu Mălăele. „Plecarea Valeriei Seciu depășește granița cuvintelor, răscolește trecutul și readuce memoriei imaginea uneia dintre cele mai înalte și nobile artiste. Vom pomeni apariția ei ca pe o binecuvântare și-i vom însoți plecarea cu această tăcută lacrimă!”, a completat acesta cu durere în suflet.

Contactată de FANATIK, actrița Ileana Stana Ionescu a spus câteva cuvinte frumoase în amintirea celei care de azi va fi alături de îngeri, în Ceruri.

ADVERTISEMENT

„Era o colegă minunată, un om deosebit. Era extrem de talentată. Îmi pare nespus de rău să aud asta. Este foarte trist. Ultima oară ne-am văzut după premiera spectacolului „Menajeria de sticlă”. Atunci am avut o mică discuție despre spectacolul în care dânsa a jucat”, ne-a mărturisit Ileana Stana Ionescu.

Actrița Valeria Seciu s-a stins din viață astăzi, 6 septembrie 2022. Potrivit ziarului Adevărul, aceasta ar fi suferit de cancer de câțiva ani.

ADVERTISEMENT

O reacție legată de dispariția fulgerătoare a actriței a avut și UNITER pe pagina oficială de Facebook.

„Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, Valeria Seciu.Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească“, a transmis UNITER pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT

Valeria Seciu a fost una dintre cele mai titrate și iubite actrițe de la noi. A jucat într-o serie de producții cinematografice, dar și în piese de teatru cu priză la public.

O actriță cu o carieră remarcabilă

Născută pe 1 august 1939, la București, actrița a învățat arta teatrală la clasa profesorului A. Pop Marțian. Primul ei ”examen” l-a reprezentat rolul Rosalinda în spectacolul „Cum vă place” regizat de Octavian Cotescu, cel cu care era căsătorită și a făcut și un copil, Alexandru Cotescu, acesta luând drumul sihăstriei în ultimii ani.

Valeria Seciu a debutat pe scena Teatrului Național București la foarte scurtă vreme după ce a absolvit facultatea. Aceasta a intrat în pielea Veronicăi Micle în spectacolul „Eminescu”, regizat de Sică Alexandrescu, alături de Ion Caramitru. Maestrul Caramitru i-a fost partener de scenă în multe ocazii.

Seciu s-a angajat apoi la Teatrul Mic din Capitală în anul 1978, după ce jucase inițial și la Teatrul de Stat din Cluj.

Seciu a jucat într-o serie de spectacole de anvergură, precum „Maestrul și Margareta”, „Hamlet”, „Apus de soare”, „Enigma Otiliei”, „Idiotul” sau „Cui i-e frică de Virginia Wolf?”.

Actrița a fost căsătorită, așa cum spuneam în rândurile de mai sus, cu Octavian Cotescu, acesta părăsind lumea în anul 1985. Singurul copil al talentatei artiste s-a retras la Mănăstirea Vatoped, pe Muntele Athos, unde este cunoscut ca monahul Daniil.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio...
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio (Dumnezeule!)' FOTO
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”