Life

Marii actori ai României, reacții la moartea Valeriei Seciu. Horațiu Mălăele și Ileana Stana Ionescu, lăsați fără cuvinte: „E groaznic!”

Horațiu Mălăele și Ileana Stana Ionescu au reacționat la cumplita știre despre moartea actriței Valeria Seciu. Artista s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, după o luptă lungă cu cancerul.
06.09.2022 | 15:20
Marii actori ai Romaniei reactii la moartea Valeriei Seciu Horatiu Malaele si Ileana Stana Ionescu lasati fara cuvinte E groaznic
Marii actori ai României, reacții la moartea Valeriei Seciu. Horațiu Mălăele și Ileana Stana Ionescu, lăsați fără cuvinte „E groaznic!”. Colaj Fanatik/ Sursa Foto: Hepta, Inquam Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Moartea actriței Valeria Seciu i-a lăsat fără cuvine pe doi dintre marii actori ai României, oameni care au cunoscut-o și i-au remarcat valoarea artistică.

Horațiu Mălăele și Ileana Stana Ionescu, reacții la moartea Valeriei Seciu: „E groaznic!”

Îndrăgita actriță a murit la vârsta de 83 de ani, după o perioadă lungă de luptă cu o boală nemiloasă. Două dintre numele mari ale teatrului și filmului românesc au reacționat la vestea tristă a dispariției Valeriei Seciu.

ADVERTISEMENT

„E groaznic să aud asta! E groaznic”, a fost prima reacție a maestrului Horațiu Mălăele. „Plecarea Valeriei Seciu depășește granița cuvintelor, răscolește trecutul și readuce memoriei imaginea uneia dintre cele mai înalte și nobile artiste. Vom pomeni apariția ei ca pe o binecuvântare și-i vom însoți plecarea cu această tăcută lacrimă!”, a completat acesta cu durere în suflet.

Contactată de FANATIK, actrița Ileana Stana Ionescu a spus câteva cuvinte frumoase în amintirea celei care de azi va fi alături de îngeri, în Ceruri.

ADVERTISEMENT

„Era o colegă minunată, un om deosebit. Era extrem de talentată. Îmi pare nespus de rău să aud asta. Este foarte trist. Ultima oară ne-am văzut după premiera spectacolului „Menajeria de sticlă”. Atunci am avut o mică discuție despre spectacolul în care dânsa a jucat”, ne-a mărturisit Ileana Stana Ionescu.

Actrița Valeria Seciu s-a stins din viață astăzi, 6 septembrie 2022. Potrivit ziarului Adevărul, aceasta ar fi suferit de cancer de câțiva ani.

ADVERTISEMENT

O reacție legată de dispariția fulgerătoare a actriței a avut și UNITER pe pagina oficială de Facebook.

„Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, Valeria Seciu.Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească“, a transmis UNITER pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT

Valeria Seciu a fost una dintre cele mai titrate și iubite actrițe de la noi. A jucat într-o serie de producții cinematografice, dar și în piese de teatru cu priză la public.

O actriță cu o carieră remarcabilă

Născută pe 1 august 1939, la București, actrița a învățat arta teatrală la clasa profesorului A. Pop Marțian. Primul ei ”examen” l-a reprezentat rolul Rosalinda în spectacolul „Cum vă place” regizat de Octavian Cotescu, cel cu care era căsătorită și a făcut și un copil, Alexandru Cotescu, acesta luând drumul sihăstriei în ultimii ani.

Valeria Seciu a debutat pe scena Teatrului Național București la foarte scurtă vreme după ce a absolvit facultatea. Aceasta a intrat în pielea Veronicăi Micle în spectacolul „Eminescu”, regizat de Sică Alexandrescu, alături de Ion Caramitru. Maestrul Caramitru i-a fost partener de scenă în multe ocazii.

Seciu s-a angajat apoi la Teatrul Mic din Capitală în anul 1978, după ce jucase inițial și la Teatrul de Stat din Cluj.

Seciu a jucat într-o serie de spectacole de anvergură, precum „Maestrul și Margareta”, „Hamlet”, „Apus de soare”, „Enigma Otiliei”, „Idiotul” sau „Cui i-e frică de Virginia Wolf?”.

Actrița a fost căsătorită, așa cum spuneam în rândurile de mai sus, cu Octavian Cotescu, acesta părăsind lumea în anul 1985. Singurul copil al talentatei artiste s-a retras la Mănăstirea Vatoped, pe Muntele Athos, unde este cunoscut ca monahul Daniil.

ADVERTISEMENT