Sporturi

Marii campioni ai României, urări de Ziua Națională! ”Să fim uniţi, răbdători și să învăţăm să ascultăm”

01.12.2018 | 12:42
Marii campioni ai Romaniei urari de Ziua Nationala Sa fim uniti rabdatori si sa invatam sa ascultam

Marii campioni ai României, Ana Maria Popescu, Alina Dumitru, Gabriela Szabo, Laura Badea și Leonardo Doroftei, au făcut urări de bine cu ocazia Zilei Naționale. Foștii mari sportivi au vorbit și despre cele mai emoționante momente prin care au trecut atunci când se aflau în activitate.

”Sportul m-a învăţat că obiectivele se ating numai lucrând în echipă şi mi-aş dori să văd acest lucru şi în societate. Să fim uniţi, răbdători, să învăţăm să ascultăm şi să înţelegem că nimeni nu deţine adevărul absolut! La mulţi ani (uniţi), români! La mulţi ani frumoşi, România!”, a fost mesajul campioanei olimpice la spadă cu echipa României, în 2016, Ana Maria Popescu, coonform news.ro.

Marii campioni ai României, urări de Ziua Națională: ”Să creăm un viitor mai bun pentru generațiile ce vor veni”

”Doresc mulţi ani înainte, sănătate tuturor şi fără incidente majore, să nu apară niciun război şi să fim mai uniţi. Deci, unitate. Iar din punct de vedere sportiv mi-aş dori să fim între primii 10 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi poate e prea mult, prea îndrăzneţ, dar asta mi-aş dori”, a declarat Alina Dumitru, dublu medaliată cu aur şi argint la JO 2008 şi 2012 la judo.

”De-a lungul carierei mele sportive, am reprezentat România cu mândrie. Îmi iubesc ţara şi cred că orice sportiv, dar si orice om, indiferent de domeniul de activitate, trebuie să simtă româneşte, să fie un adevărat ambasador al României şi să arate lumii realizările ţării noastre”, a spus fosta atletă Gabriela Szabo, triplă medaliată olimpică.

Gabriela Szabo face turul de onoare cu tricolorul
Gabriela Szabo face turul de onoare cu tricolorul

”Sportul, cultura, ştiinţa, educaţia sunt domenii în care am excelat mereu, indiferent de vremuri sau de multele dificultăţi prin care a trecut România de 100 de ani încoace. Iar sentimentul patriotic ar trebui să ne anime şi să ne motiveze ca naţie şi acum, şi peste încă 100 de ani! Urez României şi românilor să fie sănătoşi şi să fie buni, şi mai ales, sa fie uniţi şi să se gândească să creeze un viitor mai bun pentru generaţiile care vor veni!”, a fost urarea fostei mare campioane Gabriela Szabo de Ziua Națională.

Laura Badea: ”Sportului îi urez un an minunat”

”La mulţi ani pentru că are oameni de excepţie, un moment unic, special pentru că este Centenarul Marii Uniri. Sportului îi urez un an minunat plin de rezultate de calificări la Jocurile Olimpice din 2020 având în vedere că este an preolimpic”, a afirmat Laura Badea, triplu medaliată la Jocurile Olimpice în proba de scrimă.

Fostul pugilist Leonardo Doroftei a precizat că își dorește trei lucruri: ”Iubire, prosperitate şi sănătate, cred că e de ajuns. Cel mai mândru că sunt român am fost atunci când am ridicat tricolorul sus, pe cea mai înaltă treaptă”.

Mesaje de Ziua Națională a României au mai transmis Gheorghe Hagi, Simona Halep, Ilie Năstase, cluburile de fotbal din Liga 1 Betano, dar și selecționerul Cosmin Contra împreună cu jucătorii primei reprezentative.