Alegeri 2024

Marii perdanți de la europarlamentare. Dacian Cioloș și Diana Șoșoacă, cifre neașteptate

Alegerile europarlamentare au oferit cifre șocante, cel puțin din perspectiva exit-poll-urilor oferite de CURS-AVANGARDE la ora 22:00, după închiderea urnelor.
09.06.2024 | 23:14
Marii perdanti de la europarlamentare Dacian Ciolos si Diana Sosoaca cifre neasteptate
Marii perdanți de la europarlamentare. Dacian Cioloș și Diana Șoșoacă, cifre neașteptate
ADVERTISEMENT

Astfel, pe lângă marii învingători, adică social-democrații și liberații din alianța PSD-PNL, care au obținut peste 50% din voturi, pot fi considerate pierzătoare partidele AUR (14%), ADU (11%) și UDMR (5%), pe lângă surprizele evidente.

Dacian Cioloș și Diana Șoșoacă, cifre neașteptate la europarlamentare

Cu toate acestea, marii perdanți sunt candidații independenți, care au obținut un scor de 4%, sub pragul electoral, dar și partidele SOS și REPER. Acestea din urmă, conduse de Diana Șoșoacă, respectiv Dacian Cioloș, au obținut aproximativ 3% din voturi.

ADVERTISEMENT

Astfel, aceste partide au ratat pragul electoral și nu vor trimite reprezentanți în Parlamentul European. Așadar, un eșec total, chiar surprinzător pentru multă lume, mai ales că Diana Șoșoacă își pregătise locul de europarlamentar drept plan B pentru un eșec la Capitală.

Diana Șoșoacă spera la mijlocul zilei să fie votată masiv de tinerii din diaspora, însă se pare că oamenii nu au fost convinși de discursul acesteia. Mai mult, liderul SOS România a făcut un LIVE de mai bine de 10 ore pe rețelele de socializare, încercând să-i determine pe oameni să o aleagă.

ADVERTISEMENT

”În România, peste 1 milion de tineri au făcut 18 ani şi trebuie să iasă la vot. O parte din părinţi şi din bunici au votat împotriva intereselor României şi împotriva viitorului tinerilor. De aceea avem jumătate din ţară plecată în afara graniţelor ţării.

În acest moment, diaspora să iasă la vot, diaspora să voteze şi să îşi schimbe soarta (…). Este momentul să se înceteze cu fraudarea alegerilor. De 34 de ani se fraudează în neştire alegerile.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, noi suntem cu ochii pe ei şi vom instaura legea ordinea şi dreptatea în această ţară”, a declarat Diana Şoşoacă. Cu toate acestea, apelul Dianei Șoșoacă a fost degeaba, pentru că oamenii nu au votat SOS.

Dacian Cioloș și REPER nu au făcut pragul electoral

O altă surpriză majoră poate fi considerată prestația sub așteptări a lui Dacian Cioloș și al său partid REPER.  Interesant, Dacian Cioloș îl acuza pe Marcel Ciolacu, în plin proces electoral, că sabotează urnele de vot din Diaspora.

ADVERTISEMENT

“Cer Guvernului Ciolacu să repună harta cu secțiile de vot pe site-ul MAE pentru că ne scriu foarte mulți oameni care sesizează dispariția fișierului cu secțiile de vot și adresele acestora. Este inadmisibilă o asemenea brambureală din partea celor care organizează alegerile comasate”, transmitea Dacian Cioloș.

La cald, după ce au apărut primele cifre, Dacian Cioloș a transmis că rezultatele exit-poll-urilor sunt neconcludente pentru că ar fi fost comandate de rivalii politici. “Datele din acest moment, anunţate de exit-poll-ul comandat şi plătit de comasaţii PSDPNL, sunt din punctul de vedere al partidului REPER, neconcludente.

Vă mulţumim tuturor pentru mobilizare, vă mulţumim pentru votul vostru. Să aşteptăm numărătoarea oficială a voturilor”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook. Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde, partidul REPER (Reînnoim Proiectul European al României) a obținut doar 3% din voturi.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
România, amenințată de mari inundații. Este alertă națională
România, amenințată de mari inundații. Este alertă națională
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux