Sport

Mariko Daouda nu uită perioada petrecută la Universitatea Craiova: „Când echipa e la greu, trebuie să-l suni pe Napoli!”

Una dintre cele mai importante piese din angrenajul Universității Craiova în anii 2002-2005, Mariko Daouda (40 de ani), a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.
03.03.2022 | 17:28
Mariko Daouda nu uita perioada petrecuta la Universitatea Craiova Cand echipa e la greu trebuie sal suni pe Napoli
Mariko Daouda nu poate uita timpul petrecut la Craiova: „Acolo s-a născut copilul meu”
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai apreciați jucători străini care au jucat în campionatul românesc, Mariko Daouda, a evoluat o bună parte a carierei sale la Universitatea Craiova. Acesta s-a aflat în componența echipei timp de trei sezoane, perioadă în care a adunat 62 de apariții și 2 goluri pentru alb-albaștrii.

Numită „casă” de mulți jucători din afara țării care au făcut parte din lotul formației din Bănie, Craiova va avea mereu un loc în inima ivorianului de 40 de ani. Plecat definitiv din țară în urmă cu 12 ani, fostul fundaș central a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre ce înseamnă Craiova și România pentru el.

ADVERTISEMENT

Mariko Daouda ar vrea să revină pentru scurt timp în țară: „Aș vrea să îmi vizitez prietenii”

Fostul jucător al alb-albaștrilor simte lipsa oamenilor din Craiova și ar vrea să îi revadă în scurt timp. Deși, a evoluat doar șapte sezoane în Casa Pariurilor Liga 1, Mariko Daouda a petrecut destul timp încât să se atașeze de împrejurimile regiunii.

„Aș vrea să le fac o vizită prietenilor din România în viitor pentru că îmi lipsesc oamenii care au fost alături de mine acolo. La Craiova s-a născut copilul meu și pentru mine România este ca și a doua mea țară”. a declarat Mariko Daouda.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș al Craiovei a povestit și de faptul că Adrian Mititelu a fost foarte aproape de el, atunci când evolua la Universitatea Craiova și pentru asta a ales să susțină formația sa, FC U. Mariko a spus și că ar vrea să îi întoarcă sprijinul omului de afaceri din Oltenia prin monitorizarea anumitor jucătorii în zona Africii.

„Când am fost eu acolo dânsul era președinte, iar domnul Staicu era vicepreședinte. Era un om deosebit, mereu m-a invitat în casa lui să mâncăm ceva. Eu am vrut să o ajut pe FC U Craiova, să fiu scouter-ul echipei în Coasta de Fildeș, Africa. Aici sunt jucători foarte buni, tineri pe care echipa poate să obțină mult”. a spus fostul fundaș al alb-albaștriilor.

ADVERTISEMENT

Mariko Daouda:„La o zi sau două mă uit de fiecare dată la rezultatele și clasamentul echipei”

Pentru ivorian fotbalul a devenit un stil de viață. Mariko nu a reușit să stea departe de terenul de fotbal și a fondat un centru de pregătire pentru juniorii din orașul său natal, Abidjan. Academia sa găzduiește zeci de tineri sportivi din împrejurimi pe care îi antrenează pentru a deveni jucători profesioniști.

Stoper-ul retras din activitat în 2011 nu poate să fie indiferent față de rezultatele și situația echipei din Craiova. Acesta a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK că urmărește atunci când are timp scorurile și clasamentul Casei Pariurilor Liga 1. Acesta a menționat și că venirea lui Nicolo Napoli este unul dintre factorii care a îmbunătățit jocul oltenilor.

ADVERTISEMENT

„La o zi sau două mă uit de fiecare dată la rezultatele și clasamentul echipei. Am văzut că au avut o perioadă mai grea, însă cu Napoli lucrurile s-au mai redresat, au rezultate bune. Când echipa e la greu trebuie să îl suni pe Napoli. Sper din tot suflet ca echipa să meargă bine și domnul Mititelu să revină la echipă, să se ocupe de ea”. a spus Daouda

  • Universitatea Craiova (2002-2005), Dinamo București (2005-2006), FC Argeș (2006-2007) și Dacia Mioveni (2007-2009) sunt echipele din România la care a evoluat Mariko Daouda
  • 125 de meciuri a strâns fundașul în Casa Pariurilor Liga 1
  • 4 goluri în timpul petrecut în campionatul românesc

(P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova-Farul Constanța: 1.25 este cota pentru ”1X-gazdele învins sau fac egal”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT