Sport

Marile avantaje ale Universităţii Craiova în finala Cupei României! Astra, coşmar la Ploieşti şi moral zero după retrogradare

U Craiova şi Astra Giurgiu vor juca finala Cupei României, însă oltenii pornesc cu două avantaje mari.
22.05.2021 | 12:19
Marile avantaje ale Universitatii Craiova in finala Cupei Romaniei Astra cosmar la Ploiesti si moral zero dupa retrogradare
Marile avantaje ale Universităţii Craiova în finala Cupei României! Astra, coşmar la Ploieşti şi moral zero după retrogradare
ADVERTISEMENT

Sâmbătă este marea finală a Cupei României, iar ultimul act aduce la start două echipe rănite. U Craiova a trebuit să se mulţumească doar cu locul 3 în campionat, în timp ce Astra Giurgiu a retrogradat în Liga 2. Oltenii au două mari avantaje de partea lor şi pornesc cu prima şansă la trofeu.

Primul avantaj al Universităţii Craiova în finala Cupei României: Astra e cu moralul la pământ

Astra Giurgiu a trăit un final de sezon dramatic şi a retrogradat în ultima etapă din play-out, după ce Hermannstadt a învins-o pe FC Argeş, scor 1-0. Astfel, jucătorii lui Ionuţ Badea vor aborda finala Cupei României cu moralul la pământ, însă au o ultimă şansă să-şi mai spele imaginea pătată.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, U Craiova a învins-o pe FCSB, scor 1-0, într-un meci care a contat doar pentru olteni, aceştia asigurându-şi locul 3 în play-off. Cu toate acestea, câştigarea Cupei României are o dublă însemnătate pentru trupa lui Marinos Ouzounidis. Trofeul aduce cu sine şi calificarea în turul 2 preliminar din UEFA Europa Conference League.

După ce şi-au asigurat locul 3, jucătorii Universităţii Craiova vor intra în finală cu conturile pline. FANATIK a anunţat în exclusivitate că fotbaliştii oltenilor vor fi premiaţi cu câte 300 de euro pentru fiecare punct obţinut în campionat, astfel că vor încasa 20.700 de euro pentru atingerea acestui obiectiv.

ADVERTISEMENT

Al doilea mare avantaj al Universităţii Craiova: Astra, coşmar în finalele jucate la Ploieşti

Astra Giurgiu a jucat trei finale ale Cupei României, însă a câştigat trofeul o singură dată. În 2014, pe Arena Naţională, giurgiuvenii se impuneau după loviturile de departajare în faţa celor de la FCSB şi cucereau cupa.

Următoarea finală a fost jucată în 2017, pe stadionul “Ilie Oană”, însă soarta nu a mai fost alături de Astra. Echipa antrenată pe atunci de Marius Şumudică a fost învinsă, surprinzător, de FC Voluntari, după executarea loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT

Tot pe “Ilie Oană” s-a jucat şi finala din 2019, iar Astra a pierdut din nou trofeul, de această dată după două reprize de prelungiri, în faţa Viitorului. Ploieştiul devenea teren minat pentru giurgiuveni, în special când era vorba de o finală a Cupei României.

U Craiova se întoarce într-o finală a Cupei României după trei ani

Dacă în campionat nu a avut deloc succes de la întoarcerea în Liga 1, U Craiova a cucerit Cupa României în 2018. În urmă cu trei ani, oltenii o învingeau pe Hermannstadt, scor 2-0, pe Arena Naţională, prin golurile marcate de Alex Mitriţă şi Gustavo.

ADVERTISEMENT

În finala din 2018, Hermannstadt venea din postura de echipă proaspăt promovată în Liga 1. Acum, U Craiova va întâlni o echipă care abia a retrogradat în Liga 2 şi cu mari semne de întrebare în privinţa viitorului.

U Craiova trage la trofeu tot cu un antrenor străin

La succesul din 2018, U Craiova era antrenată de Devis Mangia, actualul selecţioner al naţionalei Maltei. Pentru italian, trofeul câştigat cu formaţia din Bănie a rămas singurul din palmares, după ce Supercupa României de acum trei ani a fost pierdută în faţa lui CFR Cluj.

U Craiova a ajuns într-o nouă finală de Cupa României tot cu un antrenor străin. Adus în locul lui Corneliu Papură, Marinos Ouzounidis îşi poate adăuga al doilea trofeu în palmares, după titlul câştigat în Cipru cu APOEL, în sezonul 2006-2007.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 2,02 este cota pentru „ 2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT