News

Marile dueluri ale alegerilor locale! Județele unde baronii PSD au emoții serioase

28.08.2020 | 10:54
Marile dueluri ale alegerilor locale Judetele unde baronii PSD au emotii serioase
ADVERTISEMENT

Marile dueluri ale alegerilor locale se joacă pe întreaga hartă a României. Astfel, zone în care baronii PSD n-au avut niciodată vreo emoție, propun acum cu totul altceva.

Vă readucem aminte că alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie, alegeri la se vor alege noii primari, consilieri locali și consilieri județeni din toate localitățile și județele din România.

ADVERTISEMENT

Primul șoc se dispută în cel mai important oraș al țării. La București, Gabriela Firea tremură după ce PNL și USR / Plus au bătut palma. Nicușor Dan pleacă de pe poziții egale și PSD trebuie să tragă tare ca să-și păstreze prima poziție în Capitală.

Dueluri tari în alegerile locale!

Dacă ne raportăm strict la Primăriile de sector, PSD îi susține pe:

• Sectorul 1 – Daniel Tudorache
• Sectorul 2 – Dan Cristian Popescu
• Sectorul 3 – Aurelian Bădulescu
• Sectorul 4 – Daniel Băluţă
• Sectorul 5 – Daniel Florea
• Sectorul 6 – Gabriel Mutu.

ADVERTISEMENT

Totodată, la cele șase primării, alianța PNL-USR/PLUS îi susține pe:

Sectorul 1 – Clotilde Armand (USR)
Sectorul 2 – Radu Mihaiu (USR)
Sectorul 3 – Adrian Moraru (PNL)
Sectorul 4 – Simona Spătaru (PLUS)
Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL)
Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL)

În Iași,  Mihai Chirica, candidează pentru un nou mandat. Interesant este că actualul edil o face de această dată din partea liberalilor.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Mihai Chirica a fost exclus din PSD în 2018 pentru criticarea conducerii de atunci iar în februarie a aderat la PNL. Acum este liderul organizației municipale a PNL.

Și liderul PNL Iași, Costel Alexe, care este și ministru al Mediului, candidează la Consiliul Judeţean. La Iași e război cu toate armele pe masă pentru că alianța USR-PLUS merge pe mâna senatoarea Cosette Chichirău ca primar. Marius Bodea, fost lider al organizației municipale a PNL Iași, intră în cursa pentru Consiliul Județean.

ADVERTISEMENT

PSD atacă Primăria Iașiului cu Camelia Gavrilă. Deputatul PSD a lucrat în trecut ca profesoară de limba română și a ocupat funcțiile de inspector școlar general și director școlar. La Consiliul Județean, candidatul PSD este liderul organizației județene, Maricel Popa, actualul președintele al CJ.

Liberalii îl susțin pe George Scripcaru la Brașov. De altfel, acesta ocupă funcția de primar de 16 ani. La Consiliul Județean, din partea liberalilor candidează Adrian Veștea.

USR-PLUS merg pe mâna senatorului Allen Coliban pentru Primăria Brașovului. Acesta este președintele Comisiei pentru Mediu din Senat. La Consiliul Județean al Brașovului candidează deputatul USR Tudor Benga.

Din partea PSD, la Primărie candidează deputatul și medicul Ovidiu Florin Orțan iar la alegerile pentru Consiliul Județean social-democrații îl susțin pe Marian Rasaliu, fost prefect al Brașovului.

Nu mai puțin de 15 oameni luptă pentru funcția de edil al Timișoarei. 13 sunt susţinuţi de partide politice, iar doi sunt independenţi. Ca de fiecare dată, Nicolae Robu, candidează, din partea PNL. La Consiliul Județean, liberalii îl susțin pe Alin Nica, primar al comunei Dudeştii Noi timp de 16 ani.

Din partea USR-PLUS, la Primăria Timișoarei candidează Dominic Fritz, cetățean german venit în 2003 în România, în timp ce pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, USR-PLUS îl susține pe liderul USR Timiș, Cristian Moș.

Voichița Lăzurean este candidatul PSD-ului pentru postul de primar, iar pentru şefia administraţiei judeţene şi-a depus candidatura actualul lider al CJ, Călin Dobra.

Altădată fără emoții, PSD-ul trebuie să lupte din greu și la Constanța. Decebal Făgădău este propus ca primar, în timp ce la președinția Consiliului Județean candidează fostul deputat Mihai Lupu. Din partea USR-PLUS, la Primărie candidează deputatul USR Stelian Ion.

11 oameni vor să fie primari la Craiova. Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu, lider important al social-democraților, revine în cursa pentru un nou mandat de primar al Craiovei. Din partea PNL, în cursa pentru Primărie intră deputatul Nicolae Giugea. Aici, USR-PLUS îl susține pe Lucian-Bernd Săuleanu.

Interesant este că actualul lider al PSD în Vrancea, Marian Oprișan, candidează pentru al șaselea mandat. PSD îl susține pe actualul primar al Focșaniului, Cristian Misăilă, pentru un nou mandat. Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, candidează din partea PNL la Primărie.

La Cluj Napoca rolurile sunt schimbate. Aici, Emil Boc este opțiunea liberalilor din nou pentru funcția de edil, în timp ce USR-PLUS merg pe mâna lui Emanuel Ungureanu. PSD l-a pregătit pentru funcția de primar pe Valentin Cuibus.

Al cincilea mandat ar putea avea Ion Lungu dacă se impune la Suceava. La Consiliul Județean, Gheorghe Flutur, candidează din partea PNL pentru al patrulea mandat de președinte al instituției. Dan Ioan Cușnir este propunerea PSD-ului

ADVERTISEMENT