Sport

Minut de reculegere înainte de meciul CFR Cluj – Dinamo, în memoria lui Marin Hîldan. Când vor avea loc funeraliile. Exclusiv

Dinamo a făcut o solicitare la LPF ca înaintea meciului cu CFR Cluj să fie ţinut un minut de reculegere în memoria lui Marin Hîldan, tatăl "Unicului căpitan", care s-a stins pe 5 martie.
06.03.2022 | 16:55
Minut de reculegere inainte de meciul CFR Cluj  Dinamo in memoria lui Marin Hildan Cand vor avea loc funeraliile Exclusiv
Marin Hîldan şi jucătorii lui Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
06-03-2022
14:57

Marin Hîldan va fi înmormântat marţi, la Brăneşti

Trupul lui Marin Hîldan va fi depus luni la Capela Cimitirului din Brănești. Marţi vor avea loc funeraliile. Peluza Cătălin Hîldan a făcut anunţul pe pagina oficială de Facebook: 

“Mâine, Luni 7 martie, începând cu ora 13:00, trupul lui Nea Marin Hîldan va fi depus la Capela Cimitirului din Brănești. Slujba de înmormântare va avea loc MARȚI, 8 MARTIE, la ora 12:30.

Vă rugăm să-i anunțați pe toți cei care pot veni să-și ia rămas bun de la tatăl Căpitanului! Astăzi la Cluj, vom cânta pentru Dinamo și pentru Nea Marin, refrenul care îi era cel mai drag:
“Aleooo, Aleooo, Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo!”, se arată în comunicatul galeriei. 

Dinamo este în doliu după dispariţia lui Marin Hîldan, la 22 de ani după ce fiul său a murit în tricoul “câinilor” într-un meci amical la Olteniţa, pe data de 5 octombrie 2000.

Minut de reculegere înainte de meciul CFR Cluj – Dinamo, în memoria lui Marin Hîldan

Din informaţiile FANATIK, oficialii “câinilor” au făcut demersurile la LPF pentru a ţine un minut de reculegere în memoria lui Marin Hîldan la meciul din ultima etapă a sezonului regulat, cu CFR Cluj. Confruntarea va avea loc pe stadionul din Gruia, duminică, de la ora 17:30.

ADVERTISEMENT

Marin Hîldan a fost internat la Spitalul SRI din Balotești, iar decesul a survenit din cauza unei infecţii care a pornit de la un stent montat în apropierea inimii, care s-a răspândit rapid în tot corpul.

Cristi Hîldan: “Acum este împreună cu Cătălin, după care a plâns în fiecare zi de când a plecat, acum 22 de ani…”

Cristi Hîldan a spus pentru FANATIK că tatăl său este acum alături de Cătălin, după care a plâns în fiecare zi de când a plecat:

ADVERTISEMENT

„Ieri am vorbit cu el și i-am spus să vină acasă, îl așteptăm acasă și mi-a zis că vine… și uite acum… nu mai vine niciodată. Acum este împreună cu Cătălin, după care a plâns în fiecare zi de când a plecat, acum 22 de ani…”

“Infecția aia la inimă, în jurul stentului pe care i s-a pus… nu știe nimeni, deocamdată, de unde e infecția asta”

Nea Marin a fost în ultima lună la mai multe controale, însă nu ştie nimeni de unde a apărut infecţia care i-a grăbit sfârşitul:

ADVERTISEMENT

„De o lună l-am dus, sărăcuțu’, în fiecare săptămână la tot felul de controale… Infecția aia la inimă, în jurul stentului pe care i s-a pus… nu știe nimeni, deocamdată, de unde e infecția asta… de la o măsea, de la gât, de unde s-a lăsat la inimă și s-a localizat acolo… și a ajuns în sânge… și apoi la splină… sus, la cap… d-aia îl durea în ceafă, sărăcuțu’…”, a spus Cristi Hîldan.

Cel mai probabil, înmormântarea lui Marin Hîldan va avea loc marţi, la Brăneşti, alături de fiul său, Cătălin. “Unicul căpitan” s-a stins la doar 24 de ani într-un meci amical la Olteniţa, pe data de 5 octombrie 2000.

ADVERTISEMENT
  • 75 de ani avea Marin Hîldan
  • 22 de ani au trecut de la decesul lui Cătălin Hîldan