Fotbal intern

Marin Jakolis, principalul adversar al “tricolorilor” de la EURO 2019, interviu special pentru FANATIK. “Vreau România și Croația în semifinale!”

17.06.2019 | 13:54
Marin Jakolis principalul adversar al tricolorilor de la EURO 2019 interviu special pentru FANATIK Vreau Romania si Croatia in semifinale

Marin Jakolis, atacantul echipei naționale a Croației U21, a oferit un interviu în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK în care a vorbit despre duelul pe care croații îl vor avea marți, 18 iunie, de la ora 19.30, în Grupa C de la EURO 2019. Fratele lui Antonio Jakolis, fostul mijlocaș al FCSB-ului și CFR-ului, speră ca România și Croația să meargă împreună în semifinalele Campionatului European U21.

Marin Jakolis, interviu special pentru FANATIK înainte de România – Croația

Mai mult, Marin Jakolis susține că Andrei Ivan, atacantul român care a jucat pentru Rapid Viena în sezonul 2018 – 2019, este cel mai periculos adversar pe care croații îl vor întâlni în meciul de debut la EURO 2019 și și-a atenționat coechipierii în ceea ce îl privește pe internaționalul român.

Se apropie meciul cu România U21. Ce știi despre echipa antrenată de Mirel Rădoi?

Am văzut foarte multe imagini video cu echipa națională a României și am putut să ne dă seama care sunt punctele forte, dar și cele slabe de care putem profita la meciul de marți. Este o echipă bună, cu jucători valoroși.

Cine crezi că este cel mai periculos jucător din naționala României U21?

Eu cred că Andrei Ivan este unul dintre cei mai periculoși jucători ai României. Acest băiat este foarte bun fotbalist. Dacă nu ar juca el, atunci cred că Ianis Hagi.

Marin Jakolis într-un meci jucat pentru Croația U21
Marin Jakolis într-un meci jucat pentru Croația U21

Cunoști vreun jucător din lotul echipei naționale a României?

Cunoscut mai mulți jucători, dar cel mai bine pe Andrei Ivan, Ianis Hagi, Coman, Manea și Man.

Tu trebuie să înscrii în poarta lui Andrei Radu. Cristiano Ronaldo și alte vedete din Serie A l-au învins cu greu pe goalkeeperul României. Tu crezi că o să reușești să înscrii marți seara?

Da… Radu a avut un sezon excelent la Genoa, dar eu și coechipierii mei vom face tot posibilul ca să înscriem în poarta lui. O să încercăm să nu îl lăsăm să își facă jocul.

O să fie un meci special pentru tine? O să joci împotiva țării unde fratele tău a jucat mai mulți ani.

Da, așa cum deja știi Antonio a jucat în România la Cluj și FCSB, iar acesta este motivul pentru care știu destul de mulți jucători din naționala României. O să fac tot posibilul să câștig acest meci.

Ce obiective ai pentru EURO 2019?

Eu deja am cinci goluri în 11 meciuri înscrise în preliminariile EURO 2019. Acum sper să ajung cât mai departe cu echipa și să mai înscriu și la acest turneu final.

Fratele lui Antonio Jakolis se teme de Andrei Ivan

Cum crezi că va arăta clasamentul Grupei C la final?

  1. Croația
  2. România
  3.  Anglia
  4. Franța

Ai avut ocazia să joci împotriva lui Andrei Ivan. Crezi că coechipierii tăi din apărarea Croației ar trebui să își ia măsuri speciale împotriva lui?

Așa cum am spus, Andrei Ivan este unul dintre cei mai buni jucători din lotul României, iar fundașii noștri ar trebui să aibă mult mai multă grijă atunci când vine vorba de duelurile cu Ivan.

Andrei Ivan la antrenamentul României U21
Andrei Ivan la antrenamentul României U21

Cum crezi că ar putea Croația să o învingă pe România?

Este primul meci de la acest Campionat European pentru ambele echipe. Eu mă aștept la un meci dur. Echipa care va face cele mai puține greșeli o să câștige acest meci. Cred că tot ce putem să facem este să fim răbdători și să așteptăm greșelile adversarilor.

Ai reușit să îți dai seama care este punctul slab de care ai putea profita de la echipa României?

Avem o mulțime de clipuri video cu meciurile României și știm deja câteva din punctele slabe ale jucătorilor. Nu dau detalii pentru că vrem să îi surprindem.

Ce v-a povestit antrenorul vostru despre meciul care urmează să îl jucați împotriva României?

Ne-a spus lucruri normale, lucruri pe care le auzim de la meci la meci. Încearcă să ne motiveze ca să fim mai serioși și să avem mai multă încredere în noi.

“Ne dorim ca România și Croația să meargă în semifinale!”

Este o grupă dificilă… Anglia, Franța, România și Croația se bat pentru un loc în semifinale. Ce părere ai despre România și Croația în semifinale, iar Anglia și Franța să plece acasă? Este posibil?

Oh! Ne-am dori cu toții ca să se întâmple asta. Este o grupă foarte grea, dar totul este posibil în fotbal. De ce să nu vedem România și Croația în semifinale? Este totul posibil!

Poți să îmi dai un pronostic pentru meciul România – Croația?

Nu pot să dau un scor corect, dar eu cred că o să fie un meci foarte bun de urmărit, un meci cu foart multe lucruri bune.

Meciul cu România – Croația este sold-out și majoriatea spectatorilor vor susține naționala lui Rădoi. Crezi că jucătorii croați ar putea să fie afectați de atmosfera din tribune?

Nu ne va afecta în niciun fel. Asta o să ne motiveze suplimentar. Este bine să vedem că toată lumea este împotriva noastră, asta ne poate motiva și ne împinge de la spate ca să jucăm și mai bine.

Jucătorii echipei naționale a Croației U21
Jucătorii echipei naționale a Croației U21
  • România – Croația se joacă marți, 18 iunie, de la ora 19.30, în Grupa C de la EURO 2019. Meciul este transmis de TVR 1, iar toate fazele importante vor fi LIVE VIDEO pe FANATIK.