Life

Marina Almășan, despre Gheboasă și prestația de la Untold: „Ar putea dispărea”. Ce n-a remarcat nimeni

Gheboasă a împărțit țara în două după ce a cântat la Untold. Omul de televiziune Marina Almășan a comentat scandalul momentului.
08.08.2023 | 12:46
Marina Almasan despre Gheboasa si prestatia de la Untold Ar putea disparea Ce na remarcat nimeni
Marina Almășan a vorbit despre controversa iscată de Gheboasă în spațiul public. Foto-montaj: FANATIK. Surse foto: TikTok Untold/ Facebook/ Monitorul de Cluj (fundal)
ADVERTISEMENT

Gheboasă a reușit să provoace dezbateri aprinse în România din cauza muzicii pe care o cântă, una cu cuvinte vulgare, dar și pentru că ar avea acces prea ușor copiii la versurile sale, ajungând să îl vadă ca pe un idol.

Gheboasă a împărțit țara în două cu versurile obscene ale muzicii sale. Ce spune omul de televiziune Marina Almășan despre acest fenomen

Artistul care cântă despre cum rupe banca o fată de aceeași etnie ca el și dă din găo*ză a fost analizat din toate părțile în ultimele 48 de ore, în urma apariției sale la Untold.

ADVERTISEMENT

Trebuie spus că oamenii care comentează muzica lui Gheboasă s-au trezit destul de târziu! Copiii au mai fost prezenți la spectacolele sale și acum câteva luni, dar și anul trecut.

Aceeași prestație, aclamat inclusiv de minori, a avut-o și la festivalul Beach, please! ori la concertele pe care le-a ținut prin țară în diferite orașe. Până acum, însă, Gheboasă nu a fost criticat pentru ceea ce cânta. Nu a fost semnalat nici pentru exemplul negativ pe care l-ar presupune pentru tânăra generație.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de anvergura festivalului Untold pentru ca în spațiul public să se discute serios despre limitele exprimării libere prin muzică. Oamenii s-au împărțit și au adus tot felul de argumente pro și contra. Unele mai subțirele, altele mai consistente, ca în orice confruntare de idei.

Vedeta TVR arată cu degetul și către părinți pentru felul în care își educă pruncii

FANATIK a contactat-o pe prezentatoarea Marina Almășan pentru a afla cum vede un om de televiziune cu experiență îndelungată în media toată această poveste, dar și în calitate de mamă.

ADVERTISEMENT

Realizatoarea de la TVR 2 a spus ce părere are despre scandalul iscat de muzica lui Gheboasă. Intervenția ei e una îndreptățită mai ales pentru că emisiunea pe care o prezintă la postul public, „Rivalii”, este exact despre diferențele dintre generații.

În opinia moderatoarei tv, Gheboasă nu are cum să fie interzis, chiar dacă unii și-ar dori asta. Marina Almășan susține că prezența lui în lumina reflectoarelor nu e deloc un accident. S-a ajuns ca niște copii de 7, 8 sau 10 ani să cânte despre scene de sex este și din cauza educației precare de la noi.

ADVERTISEMENT

Marina Almășan a făcut trimitere la muzica de peste Ocean, îndemnându-i pe adulți să traducă textele unor piese celebre pentru a realiza că suntem, practic, în trend și ținem pasul cu civilizația occidentală.

„Răul vinde mai bine decât binele”

„Eu sunt sigură că dacă adulții ar cunoaște limba engleză și ar traduce multe din textele pe care le ascultă astăzi tineretul (foarte bun vorbitor al acestei limbi!) s-ar lua cu mâinile de cap!

Deci artistul acesta (n. red.: Gheboasă), care a stârnit atâta vâlvă, nu e un accident în peisajul nostru muzical. Până la urmă, asta stă scris pe vremurile pe care le trăim: copiem tot și toate, fără discernământ. Tinerii sunt fascinați de tot ceea ce vine din afară, bun sau rău. Și, oricum, răul vinde mai bine decât binele! Și mai e ceva, asta o spun ca economist. Până la urmă, piața dictează! Dacă cererea există, apare și oferta. Un astfel de gen ar putea dispărea peste noapte dacă n-ar avea adepți. În plus, cum se spune, prost nu e cine vinde. Prost e cine cumpără”, este reacția avută de Marina Almășan cu privire la subiectul momentului, pentru FANATIK.

Dincolo de episodul Gheboasă de la Untold, prezentatoarea mai remarcă faptul că societatea românească e într-o continuă decadență, iar degradarea nu s-a produs, în opinia ei, odată cu apariția trapperului.

Marina Almășan despre țara lui Gheboasă: „Cei adunați acolo sunt oricum pierduți pentru societate”

„Societatea românească, în ansamblul ei, s-a degradat puternic. De aceea au priză astfel de artiști. Nu-i poți interzice. Ați vrut democrație, aveți democrație! Poți doar să le limitezi piața. Iar asta se face prin educație. EDUCAȚIE! Educație care începe în primul rând de acasă.

Un copil crescut în spiritul adevăratelor valori, de către niște părinți care au timp de el și cărora le pasă de viitorul copiilor. Cei adunați acolo (n. red.: la Untold), la astfel de spectacole și extaziați în fața unor astfel de artiști sunt oricum pierduți pentru societate. Haideți, așadar, să salvăm ce se mai poate salva!”, a mai punctat Marina Almășan, pentru FANATIK.

 

ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
A murit pe scenă! Marele ACTOR ROMÂN s-a stins în faţa tuturor
A murit pe scenă! Marele ACTOR ROMÂN s-a stins în faţa tuturor
Fulgy și Ioniță de la Clejani, tensiune maximă. Cum au fost surprinși
Fulgy și Ioniță de la Clejani, tensiune maximă. Cum au fost surprinși
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română