News

Marina Ovsianikova, acuzată de trădare de televiziunea de stat din Rusia. Șeful acesteia spune că jurnalista are legături cu Marea Britanie

Marina Ovsianikova, jurnalista care a protestat la postul public de televiziune din Rusia față de războiul din Ucraina, este acuzată de trădare. Șeful ei spune că aceasta ar avea legături cu Marea Britanie.
21.03.2022 | 19:38
Marina Ovsianikova acuzata de tradare de televiziunea de stat din Rusia Seful acesteia spune ca jurnalista are legaturi cu Marea Britanie
ADVERTISEMENT

Continuă acuzațiile pe plan intern la adresa jurnalistei Marina Ovsianikova, cea care a avut curajul să protesteze, la postul public de televiziune din Rusia, față de invazia țării ei în Ucraina.

Marina Ovsianikova, jurnalista care a protestat față de invazia Rusiei din Ucraina, acuzată de legături cu Marea Britanie

Marina Ovsianikova, jurnalista care a apărut la postul public de televiziune din Rusia cu un mesaj împotriva agresiunii țării sale în Ucraina, se află în libertate, dar va fi cercetată pentru pentru propagandă împotriva armatei.

ADVERTISEMENT

Până la revenirea în fața judecătorilor, Ovsianikova se confruntă cu noi acuzații extrem de grave. Mai nou, postul de televiziune la care a lucrat până în ziua protestului a luat-o în vizor.

Luni, 21 martie, Kirill Kleimionov, șeful departamentului de știri a Channel One (Pervâi Kanal), a spus că jurnalista a fost în contact cu ambasada Marii Britanii înainte de protestul ei și că ”și-a trădat țara și pe noi toți”.

ADVERTISEMENT

”Marina Ovsianikova a vorbit cu ambasada Marii Britanii. Cine dintre voi a negociat vreodată cu o ambasadă străină? Nu cu centrul de vize, ci cu ambasada, cu angajatul acesteia. Eu, unul, nu am făcut-o niciodată”, a spus Kleimionov, fără a oferi dovezi pentru afirmația sa, notează Business Insider.

Șeful departamentului de știri de la Channel One mai spune că Ovsianikova ar fi primit și un anume ”bonus” pentru comportamentul său din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

”Vorbim de o persoană care își trădează țara și, în același timp, pe noi toți, oameni cu care a lucrat cot la cot timp de aproape 20 de ani. 

Ne-a trădat cu sânge rece, calculat, pentru un bonus ferm agreat”, a adăugat același Kleimionov, din nou, fără să prezinte dovezi la acuzația că jurnalista a beneficiat financiar de pe urma protestului.

ADVERTISEMENT

Marina Ovsianikova riscă până la 15 ani de închisoare

Reamintim că la mijlocul acestei luni, mai exact pe 14 martie, Marina Ovsianikova a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria ”Nu Războiului! Nu credeți propaganda, vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”.

Pentru gestul ei, jurnalista a fost reținută pentru câteva ore. Ulterior, Marina Ovsianikova a fost eliberată după ce a fost audiată timp de 14 ore, primind o amendă de 30.000 de ruble, adică aproximativ 250 de euro.

Presa rusă a spus că Marina Ovsianikova va fi cercetată în continuare potrivit noilor legi ale Kremlinului și riscă până la 15 ani de închisoare.

Sursa citată notează că jurnalista nu a avut încă nicio reacție față de acuzațiile fostului ei șef de la postul public de televiziune din Rusia.

ADVERTISEMENT