News

Marinarii din Constanța verifică fidelitatea nevestelor cu testul poligraf. Psiholog: „Cererile au explodat anul acesta în preajma sărbătorilor”

Un psiholog din Constanța susține că unii marinari vin cu soțiile sau iubitele la testul poligraf pentru a verifica dacă acestea le-au fidele câtă vreme ei au fost pe mare.
23.12.2021 | 23:33
Marinarii din Constanta verifica fidelitatea nevestelor cu testul poligraf Psiholog Cererile au explodat anul acesta in preajma sarbatorilor
Detectorul de minciuni, folosit la depistarea infidelității conjugale/ Foto: Facebook - Liviu Chesnoiu
ADVERTISEMENT

Testele cu poligraful, mai cunoscut sub numele de „detector de minciuni”, sunt frecvente în rândul familiilor de marinari din Constanța, susține psihologul Liviu Chesnoiu.

Printre unii navigatori care pleacă deseori în călătorii foarte lungi există practica de a-și duce soțiile la poligraf ca să se lămurească dacă le-au fost fidele în timpul absenței lor de acasă, scrie Replica de Constanța.

ADVERTISEMENT

Cererile de testare cresc în preajma sărbătorilor de iarnă când mulți dintre marinari se întorc acasă.

Soțiile marinarilor, testate înainte de Sărbători

Psihologul Liviu Chesnoiu este singurul din Dobrogea care deține un test poligraf, astfel că serviciile sale sunt  solicitate frecvent de către marinarii neîncrezători în virtutea femeilor pe care le-au lăsat acasă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește meseria de navigator, am avut multe solicitări din partea bărbaților întorși acasă după o perioadă lungă în care au fost plecați. Solicitările din preajma sărbătorilor au explodat anul acesta. Bărbații m-au contactat pentru a vedea dacă soțiile le-au fost fidele, abordând calea testului poligraf”, a declarat Liviu Chesnoiu.

Acesta nu a menționat dacă sunt și soții  de marinar care își aduc soții la poligraf să-i verifice pentru perioadele lungi în care merg din port în port, fără să-și poată potoli aleanul provocat de absența consoartei.

ADVERTISEMENT

În primul rând eu ca soție de navigator, mă simt rău de fiecare dată când el pleacă, chiar dacă pleacă de 6 ani. Nu există obișnuință. Suntem conștienți că timpul este cel mai prețios, este singurul care nu se mai întoarce. Sunt momente unice care se pierd.

Dubii între noi nu există în ceea ce privește infidelitatea, însă îți dai seama că există o mică îndoială din partea lui, fiind acolo departe de casă, neștiind ceea ce fac eu zilnic, însă dacă nu există încredere din partea amândurora, nu-și mai are rost acea relație, iar eu ca și soție de navigator pot spune și chiar sfătui doamnele și domnișoarele dar și domni, să nu-și mai pună la îndoială încrederea. Cine vrea să înșele, înșală și cu tine în pat ori de mână”, declarat o soție de navigator pentru publicația din Constanța.

ADVERTISEMENT

Primele teste poligraf au fost realizate în România în anii 70, iar în Dobrogea s-au făcut un deceniu mai târziu. Liviu Chesnoiu a fost printre psihologii care au lucrat de la bun început cu astfel de aparate.

Chesnoiu susține că printre clienții săi se află nu doar marinari geloși, ci și companii care testează angajații sau persoane care vin la un interviu pentru angajare.

ADVERTISEMENT