Fotbal intern

Marinos Ouzounidis este noul antrenor al Universității Craiova. Va fi în tribune la meciul cu Dinamo!

05.02.2021 | 13:17
Marinos Ouzounidis este noul antrenor al Universitatii Craiova Va fi in tribune la meciul cu Dinamo
ADVERTISEMENT

Grecul Marinos Ouzounidis, 52 de ani, este noul antrenor al Universității Craiova. Cel care s-a despărțit vara trecută de APOEL Nicosia s-a înțeles cu Mihai Rotaru pentru a prelua Craiova, urmând să semneze un contract pe un an și jumătate.

Din informațiile FANATIK, Ouzounidis va ajunge la Craiova în cursul zilei de sâmbătă, urmând să asiste din tribună la meciul cu Dinamo. Grecul este una dintre cele două variante care rămăseseră pe lista patronului oltenilor, celălalt nume fiind Paco Jemez, informație dezvăluită exclusiv de site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis este noul antrenor al Universității Craiova. Va semna pe un an și jumătate și va debuta pe bancă în Cupă, la Botoșani

FANATIK a dezvăluit în urmă cu două zile care a fost lista reală a antrenorilor cu care Mihai Rotaru a negociat pentru a prelua Universitatea Craiova. Din cei 4 aflați inițial printre posibilii succesori ai lui Papură, în finală au intrat spaniolul Paco Jemez și grecul Marinos Ouzounidis.

În cele din urmă, Mihai Rotaru a ajuns la un acord cu Marinos Ouzounidis, grecul de 52 de ani care va fi noul antrenor al „albaștrilor”. Acesta va semna un contract pe un an și jumătate, având ca obiectiv câștigarea titlului.

ADVERTISEMENT

Ouzounidis va ajunge la Craiova cu puțin timp înainte de meciul pe care oltenii îl vor juca sâmbătă cu Dinamo. Grecul va fi în tribune la această partidă, urmărindu-și viitori elevi pentru prima oară la treabă.

Marinos Ouzounidis va debuta pe banca Craiovei la următoarea întâlnire, cea din Cupă de pe terenul celor de la FC Botoșani. Partida aceasta se va disputa joia viitoare, pe 11 februarie, în Moldova.

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis va veni împreună cu un antrenor secund și un preparator fizic, în rest staff-ul actual rămâne pe loc

Marinos Ouzounidis va veni la Craiova împreună cu un antrenor secund și cu un preparator fizic. A fost doleanța acestuia, pe care Rotaru i-a acceptat-o fără probleme. Oricum, staff-ul Craiovei se va redimensiona după numirea lui Ouzounidis.

Asta în condițiile în care staff-ul actual, cu Dragoș Bon care a condus echipa în victoria de la Iași, dar și preparatorii fizici aduși recent vor continua, urmând să-l ajute mai departe pe noul tehnician al „albaștrilor”.

ADVERTISEMENT
  • 15.000 de euro lunar este contractul lui Marinos Ouzounidis la Craiova

Cine este Marinos Ouzounidis, noul antrenor al Universității Craiova

Marinos Ouzounidis, în vârstă de 52 de ani, a jucat ca fotbalist pe postul de fundaș central și a strâns 50 de selecții la naționala Greciei, pentru care a marcat de patru ori. El și-a început cariera de antrenor la un an după ce și-a pus ghetele în cui, preluând formația Kappadokes Alexandroupolis, din liga a patra elenă. Un an mai târziu a ajuns secund la Skoda Xanthi, dar și aici a stat un singur sezon.

În vara anului 2006 și-a început aventura la APOEL Nicosia, unde a stat un an și jumătate și a câștigat titlul încă din primul sezon. Acesta este în fapt și singurul său trofeu din cariera de antrenor.

A mers la Panathinaikos într-o situație critică pentru „verzi”

Au urmat aproape doi ani pe banca tehnică a celor de la AEL Limassol, cu care a încheiat pe locul 5 campionatul. În vara lui 2010 s-a întors acasă și a semnat cu Iraklis Salonic, dar nu a rezistat decât șase luni și a fost demis când echipa era pe locul 7.

Între 2011 și 2013 s-a întors la Skoda Xanthi, de această dată ca principal, și a reușit o clasare pe locul 6. Pentru Ouzounidis au urmat două episoade pasagere la Platanias și Ergotelis, de fiecare dată plecând după 4-5 luni.

A fost antrenorul celor de la Panionios timp de un an și jumătate, iar în decembrie 2016 a primit șansa de a antrena un nume mare din Grecia, Panathinaikos Atena, unde este acum românul Ladislau Boloni. Din păcate, ”verzii” se aflau într-o situație critică din punct de vedere financiar, iar Ouzounidis nu a putut să-i ajute prea mult. Despărțirea a venit inevitabil în vara lui 2018.

Ouzounidis, declarat de două ori cel mai bun antrenor în Grecia

Între mai 2018 și februarie 2019, tehnicianul a pregătit formația AEK Atena, pe care a dus-o în grupele Champions League. Însă, acolo, grecii au încheiat fără niciun punct și cu doar două goluri marcate o grupă din care au mai făcut parte Bayern Munchen, Ajax Amsterdam și Benfica Lisabona.

Pentru Marinos Ouzounidis a urmat o pauză de un an, iar în februarie 2020 a revenit la APOEL Nicosia. A rezistat doar opt luni, în care a avut cinci victorii, cinci remize și șase înfrângeri. În cele 418 partide ca antrenor, el are un procentaj al victoriilor foarte bun. A câștigat 42 la sută dintre meciurile disputate.

Tehnicianul are Licența Pro și a fost desemnat cel mai bun antrenor de două ori în Grecia și o odată în Cipru. Ouzounidis vorbește fluent patru limbi: engleză, franceză, greacă și italiană.

  • 65 la sută a fost procentajul victoriilor lui Marinos Ouzounidis în primul mandat la APOEL Nicosia, când a câștigat și titlul
  • 418 meciuri are grecul de 52 de ani în CV-ul său de antrenor

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Dinamo: 2,05 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT